نگاه امنیتی هنوز هم بر صنعت چاپ غلبه دارد/ تاکید بر رویکرد دانش بنیان صنعت چاپ

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قوانین دست و پاگیری که به تبع نگاه امنیتی به صنعت چاپ بر این صنعت روا داشته شده، مانع تحرک و پویایی این صنف شده است.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم پایانی شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ صبح امروز ۱۱ مهرماه با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم همچنین، «نصراله پژمان فر» رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی و «محمود برازش» مدیر دفتر امور چاپ وزارت ارشاد نیز حضور داشتند.

 

علی جنتی در این مراسم صنعت چاپ را از صنایعی پیشگام که دارای فراز و نشیب فراوانی است خواند و گفت: تولد صنعت چاپ به شکل فعلی آن با جریان‌های سیاسی  و اجتماعی مصادف بود و این تحولات قبل از سال ۱۳۵۷ در حوزه چاپ و نشر تاثیرات عمیقی بر نوع نگاه حاکمان وقت بر صنعت چاپ کشور داشت به همین دلیل، پیش از انقلاب نگاه امنیتی بر صنعت چاپ غلبه داشت. 

 

نگاه امنیتی به چاپ منجر به تدوین قوانین دست و پاگیر صنعت چاپ شد

وی تصریح کرد: این نگاه متاسفانه، منجر به تدوین قوانینی شد که دست صنعت چاپ کشور را بست و از پیشرفت این صنعت همسو با تحولات تکنولوژیکی مدرن جلوگیری شد.

 

جنتی ادامه داد: گذر زمان نیز دشواری‌های مضاعف و قوانین دست و پاگیری دیگری را برای صنعت چاپ رقم زد و تلاشی برای رهایی از آن نشد و در حال حاضر این قوانین همچنان دست و پای فعالان این بخش را بسته است و مانع از تحرک و پویایی این صنف شده است.

 

وی تاکید کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه امنیتی به نگاه‌های فرهنگی در حوزه چاپ تغییر پیدا کرده، اما برخی از قوانین دست و پاگیر همچنان مانع از شکوفایی این صنعت شده است که نگاه صرف صنعتی و آماتوری به هنر صنعت چاپ، از جمله آنهاست و یکی از موانع جدی رشد و توسعه این صنعت در ایران محسوب می‌ شود.

 

تاکید وزیر ارشاد بر توجه به رویکرد دانش بنیان صنعت چاپ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سرعت تغییرات مدرن و تکنولوژیکی این صنعت و گرایش دانش بنیان آن، خاطرنشان کرد: در حال حاضر توجه مسئولان و برنامه ریزان چاپ، معطوف به تقویت نگاه مهارتی این صنعت است در صورتی که با توجه به تغییرات مدرن و تکنولوژیک، باید به بعد دانش بنیان این صنعت نیز توجه کرد. در این عرصه با رویکرد دانش بنیان فاصله بسیاری وجود دارد و مانع از بهره‌وری مطلوب در جهت توسعه صنعت چاپ بوده است.

 

وی با بیان اینکه ظرفیت صنعتی چاپ کشور به گونه‌ ای است که صرفا نمی‌ توان به حوزه‌ های حمایتی و نظارتی بسنده کرد، توضیح داد: این یک واقعیت غیرقابل انکار است که صنعت چاپ بخش عمده‌ای از زیربخش صنایع کشور محسوب می‌شود و نقش سازمان‌های متولی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت در بهبود فضای کسب و کار این حوزه بر کسی پوشیده نیست. 

 

جنتی در این خصوص تصریح کرد: تشویق فعالان این صنعت به ایجاد نهادهای صنفی، ارائه آموزش‌های مهارتی به فعالان این بخش و هماهنگی با مجموعه‌های متناظر در دولت جهت پاسخگویی به مطالبات قبلی از جمله اقدامات این وزارتخانه طی سال‌های اخیر بوده است.

 

وی در پایان سخنانش گفت: در حال حاضر، نیازهای چاپ و بسته بندی ما، خارج از کشور برطرف می شود در حالی که ظرفیت برطرف کردن این نیازها در داخل کشور موجود است. همچنین مشکل مالیات و اختصاص بسته های حمایتی به فعالان این عرصه از جمله اقدامات ما در این سال ها بوده است.

 

به گزارش شبستان، «سیامک دری» نماینده هیات داوران این دوره از جشنواره صنعت چاپ در سخنانی گفت: امسال ۲۴۶ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و ۳۶ نفر از اساتید و پیشکسوتان دعوت ما را برای داوری آثار پذیرفتند. از ۴۵ شاخه موضوعی جشنواره، ۱۴ اثر که حداقل ۸۰ امتیاز گرفتند، شایسته شناخته شدند و به ۱۳ نفر از آن ها تندیس جشنواره اهدا می شود.

 

وی ادامه داد: از کل آثار رسیده به دبیرخانه، ۴۳/۹ درصد مربوط به بسته بندی و تبلیغات، ۵/۴ درصد مربوط به محصولات امنیتی، ۲۱/۱۳ درصد مربوط به نشر و ۲۹/۵۸ درصد مربوط به حوزه تبلیغات بودند.

 

بهمن پورمند نماینده اتحادیه چاپخانه داران شهر تهران نیز در این مراسم، بزرگترین چالش اهالی چاپ را مالیات عنوان کرد و افزود: این چالش در حالی است که زیرمجموعه های ما از پرداخت مالیات معاف هستند.

 

 

کد خبر 577971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha