محمد پورحلم، معاون حوزه هنری گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به اهمیت تاریخ شفاهی گفت: تاریخ شفاهی انتقال فرهنگ، رخدادها و وقایع به نسل های آینده است.
وی با بیان اینکه تاریخ شفاهی بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفت اظهار کرد: روایتگری دفاع مقدس مهمترین نوع تاریخ شفاهی در ایران اسلامی است.
پورحلم با بیان اینکه هنرمندان گیلانی در عرصه تاریخ شفاهی از هنرمندان کشوری پیشی گرفتند افزود: تاریخ شفاهی گیلان در حوزه دفاع مقدس، هنرمندان و انقلاب اسلامی است و از معدود استان هایی است که تاریخ شفاهی هنرمندان را در دستور کار دارد.
وی با تصریح اینکه خاطرات شفاهی رزمندگان، آزادگان و شهدای دفاع مقدس بخشی از فعالیت های حوزه هنری گیلان در زمینه ادبیات پایداری است افزود: 24 عنوان کتاب تاریخ شفاهی در زمینه دفاع مقدس چاپ شده است.
معاون حوزه هنری گیلان اذعان کرد:« بازگشت به نقطه رهایی» خاطرات رزمنده علی نجد باقری آخرین کتابی بود که چاپ شد.
وی از چاپ نخستین کتاب از خاطرات دو دوست رزمنده خبر داد و گفت: « رودخانه های کوچک چپرپرد »مستندنگاری زندگی شهید بهمن فاتحی، فرمانده گردان لشکر 25 و میرجبار عزیزی بسیجی است که هر دو سال 62 همراه با هم شهید شدند.
پورحلم افزود: برای اولین بار است که در استان کتابی شامل خاطرات دوشهید همرزم و همبازی به چاپ می رسد.
وی اذعان کرد:« ششمین روز سرگردانی» خاطرات آزاده، ابراهیم مقدم نیز در دست چاپ است.
پورحلم با بیان اینکه 10 کتاب تاریخ شفاهی در دست تدوین و یا زیر چاپ است اظهار کرد: این تعداد شامل 6 کتاب انقلاب اسلامی، 2 تاریخ شفاهی دفاع مقدس و 2 تاریخ شفاهی هنرمندان است.
نظر شما