خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.
بنابراین گزارش، نیروگاههای حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاههای برقآبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژیهای نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاههای مقیاسکوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاهها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاواتساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلوواتساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلوواتساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و در حال حاضر مبادلات برق کشور به 1888 مگاوات رسیده است. وزارت نیرو در این زمینه خبر داده است: " بر اساس اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران، پیک مصرف برق روزانه با ثبت رقم 43 هزار و 190 مگاوات در همسنجی با افزایش سه هزار و 828 مگاواتی روبرو شد. پیک مصرف برق روزانه رکورد 43هزار و 318 مگاوات را ثبت کرده بود، 128 مگاوات کاهش داشته است."
یادآور می شود: سه شنبه بیست و نهم تیرماه گذشته، اوج مصرف برق کشور در رکورد تازه خود از مرز 52 هزار مگاوات گذشت و رقم 52 هزار و 370 مگاوات را به ثبت رساند که بیشترین پیک مصرفی از ابتدای سال 1395 تاکنون بوده است. پیک بار مصرفی برق تابستان 1394 با افزایش سه هزار مگاواتی نسبت به سال پیش از آن به 50 هزار و 177 مگاوات رسیده بود. 33.7 درصد مصرف برق کشور در بخش خانگی، 31.5 درصد در بخش صنعتی، نزدیک به 20 درصد مربوط به بخش عمومی، روشنایی معابر و تجاری و بقیه مربوط به بخش کشاورزی است.
نظر شما