به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مراسم تقدیر و رونمایی از تندیس دکتر«محمود رفیعی» پزشک خادم فرهنگ و تاریخ شب گذشته (8 مهر) با حضور مسئولان و جمعی از اساتید، دانشگاهیان، فرهیختگان، شخصیت های علمی و فرهنگی و مهمانانی از داخل و خارج استان در مجموعه باغ و عمارت جهانی اکبریه برگزار شد.
دكتر «محمود رفيعي» از جمله فرزانگان استان خراسان جنوبی است كه براي توسعه علم و فرهنگ به ويژه درمنطقه بيرجند اهتمام فراواني كرده است و با نشر آثارعلمي و ادبي، در زمره خادمان علم و فرهنگ قرار گرفته است.
دکتر محمود رفیعی در سال 1318 در روستای درخش درمیان دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال 1958 میلادی برای تحصیل در رشته پزشکی راهی دانشگاه ژنو کشور سوئیس و سپس به انگلستان رفت. رفیعی در سال 1351 به ایران بازگشت و در مرکز طبی کودکان دکتر اهری در دانشگاه تهران با سمت استادیار مشغول بهکار شد.
عضویت و فعالیت در کمیسیون ترویج شیر مادر، عضویت در کمیسیون استراتژی ملی تغذیه و بسیج سلامت کودک، عضویت در کمیسیون پژوهشی گروه کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و تهیه هورمون رشد از هیپوفیز و بهکارگیری آن در درمان بیماران مبتلا در کارنامه خدمات پزشکی وی دیده میشود.
دکتر رفیعی تالیف کتابهای پزشکی «بیماریهای دستگاه گوارش - طب کودکان نلسون 1992»، «طب اطفال راهنمای تشخیص و درمان» و فصلهای تغذیه، ویتامینها، بیماریهای سیستم عصبی مرکزی در کتب طب کودکان و همچنین تالیف و چاپ دهها عنوان مقاله را در کارنامه علمی خود دارد.
ذوق شعری و ادبی و علاقه به تاریخ نیز میراث اجدادی این پزشک توانا است. «دیوان لامع»، «زندگی و آثار نزاری»، دو جلد نخست «دیوان حکیم نزاری قهستانی»، «واژهنامه گویش بیرجند»، «بررسی گویش بیرجند»، «بیرجندنامه»، «اسماعیلیان پس از مغول»، «دیوان شیخ عبدالحسین فنودی»، «تاریخ قاینات»، «زندگی و اشعار سری (بدیع الزمان نوربخش)»، «دیوان سیدمحمد ابراهیم صفوی»، «مجموعه مقالات همایش بینالمللی بزرگداشت ملاعبدالعلی بیرجندی»، «شرح بیرجندی بر تذکره طوسی»، «نمایندگان بیرجند در مجلس شورای ملی (از 1285 تا 1357»، «از شوکتی تا دولتی»، «دیوان محمد عظیم عظیمی»، «سفرنامه حکیم نزاری قهستانی» و «جستارهایی درباره بیرجند» آثاری هستند که به همت وی منتشر شدهاند.
گفتنی است تندیس این پژوهشگر خراسان جنوبی که تاکنون 22 اثر تالیف کرده است، در موزه مشاهیر و مفاخر استان قرار خواهد گرفت.
نظر شما