به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، امروز 8 مهرماه جاری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی در بجنورد گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی به معنای ایجاد امکانات جدید و افزایش منابع نیست، بلکه در گام نخست تغییر رفتار و ساختار در برنامه ها برای رسیدن به اهداف است.
وی تصریح کرد: سرعت دادن در اتمام پروژه های موجود و قبل از آن اولویت بندی پروژه ها، رفع موانع پیش رو، پیگیری حل مشکل در سطح استانی و ملی، یافتن ظرفیت های جدید و فرصت های اشتغال، توجه به برنامه های خاص استانی در راستای بهبود اوضاع مردم باید به عنوان مهم ترین برنامه ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی تعریف شود.
جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: هدف گذاری کمی و مقابله با ساختارهای سنتی، جذب سرمایه و منابع، انجام مطالعات برای شناسایی مشکلات صنایع استان و ارائه راه حل و شکل گیری پنجره های اقتصادی و سرمایه گذاری از دیگر برنامه های راهبردی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی است.
ربیعی گفت: برای اقتصاد مقاومتی باید مقدمات آماده و تمرکز نسبت به رفتار و نهادهای نوین ایجاد شود تا نتیجه بخش باشد، بنابراین باید کانون حرکت در این زمینه در خود استان شکل گیرد.
وی عنوان کرد: شکل گیری روحیه هماهنگی، تعاون، کانون تحول و تفکر در خراسان شمالی لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان است، پس ترکیبی که شامل افرادی از تعاونی ها، بخش خصوصی و مدیران استان است حرکت و تغییر را با هدف گذاری و انسجام کارها پیش می برد.
جانشین معاون اول رئیس جمهور در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی گفت: باید رفتارهای بخشی کنار گذاشته شود و درک متقابل و سخت کوشی در رأس برنامه های استان قرار گیرد.
ربیعی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی با رویکرد تغییر رفتار در سیستم اداری و کار و تلاش بیشتر برنامه نجات کشور است، بنابراین با شرایطی که دولت برای مبادله با دنیا ایجاد کرده است تا حرکت روان تر شود، باید بیش از گذشته کار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امنیت اقتصادی ایجاد شده است و آرام ولی پر قدرت برای اصلاح ساختارها حرکت می کنیم، گفت: علائم نشان می دهد که شرایط در حال بهتر شدن است و امسال، زمان شکوفایی دولت تدبیر و امید خواهد بود.
محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی هم در این جلسه از شناسایی 78 پروژه نیمه تمام استان که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارد خبر داد و افزود: یکی از این پروژه ها واگذار شده است و سه پروژه در مرحله تهیه اسناد مناقصه قرار دارد.
وی گفت: متقاضی بخش خصوصی برای این تعداد پروژه نداریم و خراسان شمالی هم استانی نیست که بتواند این تعداد سرمایه گذار جذب کند، بنابراین انتظار ما داشتن نگاه حمایتی به نهادهای غیر دولتی و همچنین حمایت بانک ها و صندوق ها از بخش خصوصی برای ارائه تسهیلات است.
مقام ارشد دولت در استان عنوان کرد: بانک های خراسان شمالی قوت زیادی ندارند و نیازمند تقویت است، همچنین باید پرداخت یارانه تسهیلات در استان مورد توجه قرار گیرد و سود تسهیلات بانکی هم متناسب با سودهای صندوق توسعه تعیین یا یارانه آن پرداخت شود.
صالحی دیگر مشکل بانکی استان را، نیاز به ارزیابی دوباره واحدهای تولیدی و پذیرش مازاد برای اعطای تسهیلات اعلام کرد و گفت: مجموع تسهیلات ارجاع شده به بانک ها از طرح های ثبت شده در سامانه بهین یاب 197.6 میلیارد تومان است که پرداختی بانک ها 34.3 میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی الگوی کشت گیاهان دارویی در کشور قرار گرفته که در سطح چهار هزار و 500 هکتار گل محمدی،زعفران و دیگر داروهای گیاهی کشت خواهد شد و مرحله نخست آن با کشت هزار و 500 هکتار و اشتغالزایی مستقیم هزار و 630 نفر آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه استان های کم برخوردار مانند خراسان شمالی برای دریافت تسهیلات بانکی صندوق توسعه ملی ضرر می کنند و نیازمند تعریف سهم هستند، اظهار کرد: بیشترین منابع استان در اختیار بانک های خصوصی است که باید تدابیری اتخاذ شود تا حداقل 70 درصد منابع را در استان هزینه کنند.
نظر شما