کاهش ناهنجاری های اجتماعی با ساماندهی بافت های فرسوده

خبرگزاری شبستان: ساماندهی بافت های فرسود و احیای این مناطق در کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت فرصت های توسعه شهری موثر است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

بافت های فرسوده شهری، مناطق قدیمی شهرها هستند که غالباً محلات اولیه تشکیل شهر بوده اند و در گذر زمان و ساخت و سازها های جدید و توسعه شهرنشینی از رونق افتاده اند.

 

 

بافت فرسوده به دلیل نوع ساخت و ساز قدیمی آن و نبود خدمات و زیرساخت های شهری آسیب ارزش مکانی، محیطی و اقتصادی بسیار کمی دارند.

 

ساکنان غالب بافت های فرسوده افراد کم بضاعت جامعه هستند، که توان ساماندهی منازل خود را ندارند.

 

گاهی افرادی بزهکار در این مناطق ساکن و باعث ایجاد آسیب های در این مناطق می شوند و حتی در ایجاد آسیب های در سایر مناطق و محلات نیز موثر هستند.

 

شهر خرم آباد، همچون دیگر شهرهای کشور، از نظر مناطق فرسوده بی نصیب نمانده و دارای مشکلاتی در این زمینه است.

 

بافت های فرسوده خرم آباد ساماندهی می شود

 

 

یحیی عیدی بیرانوند، شهردار خرم آباد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: تخریب و بهسازی بافت های فرسوده خرم آباد از رویکرد های  شهرداری است.

 

وی، افزود: مدتی پیش به همراه دادستان خرم آباد از برخی محلات بافت فرسوده شهر بازدید شد و تصمیم گرفته شد هرچه سریعتر نسبت به تخریب برخی خانه های متروکه ومخروبه که محل تجمع معتادین و باعث ایجاد مزاحمت برای مردم منطقه شده بودند، اقدام شود.

 

شهردار خرم آباد، خاطرنشان کرد: طبق بررسی کارشناسان و متخصصین شهرسازی و بر خلاف برخی تصورات، شهر خرم آباد دارای  هیچگونه بافت تاریخی نیست بلکه در میان بافت قدیمی خرم آباد برخی بناها  وجود دارند که احتمال می رود واجد ارزش تاریخی باشند که ما از قبل دستور عدم تخریب آنان را صادر کرده‌ایم.

 

بیرانوند، تصریح کرد: با بررسی هایی که توسط هیئت بازدید کننده به عمل آمد  مشخص شد  که تاکنون هیچکدام از بناهای مذکور کوچکترین آسیبی ندیده اند.

 

وی ابراز کرد: حفاظت از بناهای تاریخی خرم آباد یکی از اولویت های کنونی مدیریت شهری خرم آباد است.

 

شهردار خرم آباد، از مسئولین سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان خواست نسبت به بررسی و تعیین تکلیف برخی بناهایی که گمان می رود واجد ارزش ثبت ملی باشند، اقدام کنند.

 

شهرداری خرم آباد در حوزه خدمات شهری اقدامات مناسبی انجام داده است

 

 

رضابیرانوند عضو شورای اسلامی شهر و همچنین عضو هیات مدیره سازمان آتش نشانی شهرداری خرم آباد نیز، گفت:شهرداری ها طبق قانون موظفند برای حفظ شهر از آسیب های ناشی از حوادث طبیعی و یا حوادثی چون آتش سوزی  تدابیری بیاندیشند.

 

وی افزود:خوشبختانه در دوسال اخیر در حوزه آتش نشانی وخدمات ایمنی اتفاقات خوبی افتاده است  که از آن جمله می توان به تجهیز یگان امداد ونجات، خرید تجهیزات مدرن برای  ایستگاهها و آموزش آتش نشانان با بهره گیری از مربیان برجسته کشوری اشاره کرد.

 

بیرانوند، با اشاره به برنامه های شورای چهارم برای توسعه شهر خرم آباد گفت: در دوره خدمت شورای شهر کنونی اقدامات زیادی برای توسعه شهر خرم آباد صورت گرفت که از آن جمله می توان به بهبود آسفالت معابر، گسترش پیاده روسازی، تکمیل پروژه های نیمه تمام،  اجرای پروژه های جدیدی چون پارک شاپوری وآبشار طلایی و در نتیجه دوبرابر شدن سرانه فضای سبز خرم آباد اشاره کرد.

 

وی خاطرنشان کرد : در دوسال گذشته مدیریت_شهری خرم آباد رویکرد مناسبی را در توسعه شهر خرم آباد و ساماندهی بافت های فرسوده در پیش گرفته است که باعث ایجاد از امید و اشتیاق در بین شهروندان شده است.

 

کار فرهنگی برای تقویت فرهنگ شهرنشینی ضروری است

 

 

تقی شاکرمی، معاون اجتماعی وپیشگیری از جرم دادگستری لرستان، نیز در این خصوص گفت: شهرداری به نماد عمران، آبادانی و شور و نشاط شهر تبدیل شده است.

 

وی با اشاره به معضلاتی چون عدم پرداخت عوارض توسط شهروندان، افزود: بین شهرنشین بودن و شهروند بودن فاصله زیادی وجود دارد که برای پر کردن این فاصله نیاز به کار فرهنگی عمیقا داریم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان همچنین با تاکید بر لزوم برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده شهر خاطرنشان کرد: تمام اداراتی که به نوعی وظیفه خدمات رسانی به مردم را دارند، موظفند به مالکین غیر مجاز حاشیه شهرها هیچگونه خدماتی ارائه نکنند.

 

ساماندهی مناطق فرسوده موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود

 

وی همچنین با اشاره به وضعیت بافت های فرسوده، افزود: ساماندهی بافت های فرسوده در زیبا سازی فضای شهری و کاهش آسیب های اجتماعی نقش بسیاری دارد.

 

تقی شاکرمی، معاون اجتماعی وپیشگیری از جرم دادگستری لرستان، نیز در این خصوص گفت: شهرداری به نماد عمران، آبادانی و شور و نشاط شهر تبدیل شده است.

 

وی با اشاره به معضلاتی چون عدم پرداخت عوارض توسط شهروندان، افزود: بین شهرنشین بودن و شهروند بودن فاصله زیادی وجود دارد که برای پر کردن این فاصله نیاز به کار فرهنگی عمیقا داریم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان  همچنین با تاکید بر لزوم برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده شهر خاطرنشان کرد:   تمام اداراتی که به نوعی وظیفه خدمات رسانی به مردم را دارند، موظفند به مالکین غیر مجاز حاشیه شهرها هیچگونه خدماتی ارائه نکنند.

 

 

رفع نابسامانی های شهری، ساماندهی مناطق فرسوده  و ارتقای کیفی و کمی شرایط زیست محیطی، نیازمند برنامه ریزی و تهیه و تدوین طرح راهبردی جهت ساماندهی و توسعه پایدار شهری و بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده است.

 

با توجه به اینکه دولت هیچ تعهد مالی در قبال فعالیت های شهری ندارد، تنها منبع تامین اعتبار شهرداری از محل عوارض عمومی است که مشارکت مردم برای انجام پروژه های عمرانی، بهسازی فضای شهری و ساماندهی بافت های فرسوده ضروری است.

 

بودجه شهرداری برای انجام پروژه های عمرانی و یا پرداخت حقوق کارگران و پرسنل زحمتکش شهرداری از محل عوارض عمومی تامین می شود.

 

پرداخت به موقع عوارض شهری و تلاش ویژه شهرداری در ساماندهی مناطق فرسوده شهری، نوسازی و احیای این بافت ها  می تواند چالش ها و تهدید های ناشی از مناطق فرسوده را به  فرصتی برای ارتقای وضعیت شهری تبدیل کند.

کد خبر 577293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha