به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، لوتوس لهستان به دنبال نفت ایران، رونمایی از طرح ۱۰۰ هتل ۱۰۰ کسب، نرخ تورم به ۸.۸ درصد رسید، تعاونی های برتر یک میلیارد ریال وام می گیرند برخی از سرتیترهای اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
سرمایه گذاران خارجی از این پس با ارز آزاد در ایران سرمایه گذاری می کنند
احمد جمالی مدیرکل سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری کشور در نشست خبری همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی گفت: سازمان سرمایه گذاری کشور تنها نهاد حامی و مشوق سرمایه گذاری خارجی در کشور است و سرمایه گذاران خارجی می توانند از همه روشهای معمول در ایران سرمایه گذاری کنند و در ایران هیچ محدودیتی برای نوع انتخاب روش سرمایه گذاری سرمایه گذاران خارجی وجود ندارد. و حتی در برخی از کشورها اجازه تملک زمین و یا اجاره آن به سرمایه گذاران خارجی داده نمی شود اما در ایران سرمایه گذاران خارجی به شرط ثبت شرکت می توانند به تملک و اجاره زمین برای صنعت گردشگری دست یابند.
جمالی با اظهار اینکه سرمایه گذاران خارجی می توانند به صورت نقد و غیرنقد سرمایه هایشان را وارد کشور کنند و اگر برند خاصی با انتقال دانش و تکنولوژی به کشور طبق قانون مورد حمایت قرار می گیرد خاطرنشان کرد: با انعقاد قراردادهای مدیریتی نیز این سرمایه گذاران می توانند به مدیریت و بازسازی هتلهای موجود هم بپردازند و حتی برای خروج سرمایه سرمایه گذاران خارجی نیز محدودیتی وجود ندارد.
وی با اعلام این خبر که از این پس با ابلاغ بانک مرکزی سرمایه گذاران خارجی با استفاده از ارز آزاد می توانند در کشور سرمایه گذاری کنند توضیح داد: قبلاً سرمایه گذاران با ارز مبادله ای این اقدام را انجام می دادند که طبق چارچوب بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی سرمایه گذاران خارجی می توانند از طریق مراجعه به بانکها براساس سامانه تعیین نرخ آزاد ارز به خرید و فروش ارز بپردازند و نگران کاهش میزان سرمایه شان در ایران نباشند.
جمالی در ادامه از حمایت ویژه دولت یازدهم از سرمایه گذاران خارجی خبر داد و گفت: دولت یازدهم به عنوان دولت میزبان همچنین موظف شده که مسئول جبران خسارتهای وارده به سرمایه گذاران شود و با تصویب مجلس هم مزیتهای مهم مالیاتی شامل این سرمایه گذاران می شود که در زمینه هتل می توانند سرمایه گذاری کنند و از ابتدای فروردین این قانون اجرایی می شود.
مدیرکل سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری کشور از ارایه تسهیلات به سرمایه گذاران مانند صدور ویزای سه ساله مجوز کار و اقامت در کشور خبر داد و گفت: در مناطق آزاد نیز سرمایه گذاران خارجی مانند سرمایه گذاران داخلی از معافیتهای مناطق آزاد برخوردار خواهند شد.
وی در ادامه با اعلام این مطلب که تاکنون بیشترین میزان سرمایه گذاری خارجی در ایران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر بوده است گفت: در همه استانها در این حوزه انرژی های تجدیدپذیر برای سرمایه گذاری خارجی امکان و فرصت وجود دارد.
وی تاکید کرد: نسبت به دوره های مشابه در سنوات گذشته امسال پذیرش سرمایه گذاری خارجی غیرقابل قیاس بوده و رتبه ما رتبه جهانی ما برای بهبود فضای کسب و کار از 145 به 118 ارتقا یافته و در چند ماه گذشته نیز توافقنامههایی را توانسته ایم اجرایی کنیم که 19 تا 20 سال گذشته درگیر مذاکره آنها بوده ایم.
جمالی در پایان اعلام کرد: با 5 کشور توافقنامه های سرمایه گذاری را نهایی کرده ایم و با چک و لوکزامبورگ در حال مذاکره هستیم که به مراحل نهایی نزدیک شده ایم و همچنین با کشورهایی چون هند، مکزیک، نروژ، اسلونی و اسلواکی هم مذاکره با برای جذب سرمایه گذاری خارجی ادامه دارد.
۱۱ مهرماه طرح «۱۰۰ هتل ۱۰۰ کسب» رونمایی می شود
غلام حیدر ابراهیم بای سلامی مدیرعامل هولدینگ گردشگری سازمان تامین اجتماعی روز گذشته در نشست خبری نخستین همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی که قرار است 11 و 12 مهرماه در تهران برگزار شود گفت: این همایش علاوه بر اینکه از همه فعالان صنعت گردشگری هتلداری و موسسات مالی و بانکها دعوت کرده میزبان معاون اول رئیس جمهور وزیر راه و شهرسازی وزیر رفاه و امور تعاون و کار و رفاه اجتماعی و وزیر اقتصاد امور دارایی خواهد بود که شرکتهای بزرگ هتلداری با برندهای مهم جهانی در این همایش حضور می یابند.
وی افزود: برخی از این هتلهای جهانی که در حال مذاکره با ایران برای سرمایه گذاری در زمینه هتلداری هستند پس از سخنرانی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشستی با حضور معاون اول وزرا و رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی به بحث و مبادله برای سرمایه گذاری در ایران خواهند پرداخت.
وی گفت: در شرایط کنونی مهمترین مساله گردشگری کشور کمبود هتل و اقامتگاه است که بنابر میزان گردشگر به کشور 776 هتل 4 و 5 ستاره در کشور نیازمندیم اما کمتر از 120 هتل 4 و 5 ستاره داریم و 40 سال است که به صورت انبوه هتلسازی در ایران صورت نگرفته است.
وی از ارایه طرح «100 هتل 100 کسب و کار» از سوی هولدینگ گردشگری تامین اجتماعی به 31 استان خبر داد و افزود: در پاسخ به این طرح 174 پروژه و زمین مناسب برای ایجاد هتل به ما معرفی شد که باید 100 پروژه را انتخاب کنیم. این فعال اقتصادی در ادامه با اعلام این خبر که 11 مهرماه در همایش همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی طرح 100 هتل و 100 کسب و کار رونمایی می شود اظهار داشت: تلاش می کنیم با استفاده از این طرح با شرکتهای بزرگ هتلسازی جهانی همکاری کنیم و تاکنون شرکتهای بزرگ بین المللی مقالاتی نیز درخصوص این طرح ارایه داده اند.
ابراهیم بای سلامی در ادامه به میزان سودآوری گردشگران که به ایران سفر می کنند اشاره کرد و گفت: آنطور نیست که هر گردشگری که به ایران سفر می کند ارزآوری داشته باشد و از 5 میلیون گردشگر سالانه 250 هزار نفر ارزآور هستند که ما در تلاشیم این میزان را به 1 میلیون گردشگر برسانیم.
ابراهیم بای سلامی اعلام کرد: 30 شرکت هتلی و سرمایه گذاری در همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی حضور خواهند داشت و ما به بانک مرکزی نیز برای ارتقای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری پیشنهاد داده ایم یک واحد ترویج و ارتقای سرمایه گذاری اختصاص داده شود.
نخستین همایش سرمایه گذاری در گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی
همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی 11 مهرماه در سالن اجلاس سران برگزار می شود و همزمان با این همایش نمایشگاه جنبی تخصصی گردشگری و هتلسازی نیز برپا خواهد شد.
بنابراین گزارش برگزارکنندگان نخستین همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی هولدینگ گردشگری تامین اجتماعی یا (هگتا) با همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور است و محور اصلی این همایش سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و هتل با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت هتلسازی برای شرکتهای سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی خواهد بود.
لوتوس لهستان به دنبال نفت ایران
ذخایر نفت و گازی ایران این اشتیاق را برای کشورهای مختلف ایجاد کرده است که به دنبال عقد قراردادهای تجاری در حوزه نفت و گاز با کشورمان باشند. در میان کشورهای مختلف به تازگی لهستان نیز خواهان انجام مذاکرات نفتی با ایران شده است و شرکت لوتوس در این حوزه آماده عقد قرارداد با ایران است.
بنابراین گزارش، شرکت لوتوس، نفت و گاز لهستانی میباشد، که دفتر مرکزی آن، در شهر گدانسک قرار دارد. این شرکت در سال ۲۰۰۳ تاسیس شدهاست و در زمینه تولید، پالایش و بازاریابی نفت خام فعالیت میکند. شرکت لوتوس بزرگترین شرکت پالایش نفت مستقر در لهستان است، که بزرگترین تولیدکننده روغن موتور، گریس، بنزین، گازوئیل و سوخت دیزلی در این کشور میباشد. این شرکت، دارای ۱۸ شرکت زیرمجموعه بوده و سهام آن، در بازار بورس اوراق بهادار ورشو دادوستد میشود. بزرگترین سهامدار گروه لوتوس، دولت لهستان میباشد.
این گزارش می افزاید: فارس به نقل از رویترز از زبان مدیر شرکت نفتی لوتوس لهستان نوشته است: "این شرکت آماده برای امضای قرارداد خرید نفت بلندمدت با ایران است. این شرکت ماه گذشته میلادی اولین محموله نفت خود را به حجم 2 میلیون بشکه از ایران دریافت کرد. تصمیمگیری نهایی در مورد امضای این قرارداد پس از پالایش اولین محموله نفت ایران و اعلام نظر کارشناسان نسبت به این مسأله نهایی خواهد شد. در حال حاضر 25 درصد از نفت دریافتی خود را از دیگر کشورها به غیر از روسیه تأمین میکند."
نوبت سرمایه گذاری بانکهای روسی در ایران رسید
ایران و روسیه، هر دو منافع مشترکی در حوزه دریای خزر دارند. اصلیترین عرصه منافع مشترک، استخراج و انتقال منابع نفتی در این منطقه، توسعه کوریدورهای بینالمللی برای ترانزیت کالاهای ملی و بینالمللی در خط شمال- جنوب و بهرهبرداری از منابع طبیعی منطقه است. همکاری با ایران در حوزه نفتی از جمله در ایجاد کریدورهایی برای ترانزیت سوخت و نفت خام نه تنها برای روسیه از لحاظ اقتصادی بسیار سودمند است بلکه در تقویت سیاست خارجی روسیه در آسیای مرکزی و جنوبی همچنین در شرق دور و نزدیک بسیار موثر خواهد بود و در نهایت به تامین امنیتی انرژی در این مناطق خواهد انجامید.
بنابراین گزارش، با توجه به شرایط ویژه ایران در حال حاضر، این کشور اهمیت ویژهای برای تعامل با روسیه به خصوص در حوزه اقتصادی قائل است. در همین راستا در حالی که بانکهای آمریکایی و اروپایی در انتظار دستورات مقامات کشورشان برای حضور در ایران هستند، بانکهای روسی برای این کار لحظهشماری میکنند.
این گزارش می افزاید: فارس در این رابطه به نقل از اسپوتنیک نیوز نوشته است: "رسانههای روسی نوشتند در حالیکه مقامات آمریکا و اروپایی همچنان پای خود را روی تحریم بینالمللی علیه ایران فشار میدهند و کشورهای دیگر را در تنگنای در تعامل با ایران قرار دادهاند اما بانکهای روسی مشتاقانه به دنبال پر کردن شکاف مبادلاتی ایران هستند. روزنامه روسیه وستیا گزارش داد: بانکهای روسی بعد از لغو تحریمها علیه ایران بیصبرانه منتظر همکاری با ایران هستند. در ماه ژانویه کشورهای اروپا و آمریکا اعلام کرد که تحریمهای اقتصادی و مالی علیه جمهوری اسلامی ایران برداشته شده و ایران میتواند داراییهای مسدود شده خود را استفاده کند همچنین سوئیفت برقرار شده و ایران میتواند نفت بیشتری صادر کند.
کارشناسان در بخش بانکداری اعلام کردند در حالیکه بانکهای غربی منتظر دستور کار از مقامات کشورشان برای برقراری رابطه با ایران هستند بانکهای روسی به دنبال آغاز این مبادلهاند. بانک روسی شعبهای در ایران ندارد در حالیکه یک بانک ایرانی به نام میر بیزینس بانک که یکی از شعبات بانک ملی است در روسیه راهاندازی شده و 70 درصد از مشتریان آن مربوط به صادر کنندگان و وارد کنندگان محصولات غذایی و غلات بین دو کشور هستند."
بانک مرکزی: نرخ تورم به ۸.۸ درصد رسید
خلاصه نتایج به دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 100=1390 نشان می دهد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریورماه امسال به عدد 247.1 رسید که نسبت به ماه پیش 0.7 درصد افزایش یافت.
این شاخص در شهریورماه 1395 نسبت به ماه مشابه پارسال 9.5 درصد رشد کرد.
بررسی این تغییر در شهریورماه نسبت به ماه پیش از آن بین 12 گروه اصلی نشان می دهد که این شاخص فقط در دو گروه کاهش یافت و در گروه دخانیات ثابت ماند؛ بر این اساس در گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها 0.2 درصد و در گروه کالاها و خدمات متفرقه 0.7 درصد کاهش تورم ثبت شد.
همچنین در گروه پوشاک و کفش 0.5 درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها 1.1 درصد، اثاث، لوازم منزل و خدمات مورد نیاز خانه 0.5 درصد، بهداشت و درمان 1.7 درصد، حمل و نقل 0.9 درصد، ارتباطات 0.2 درصد، تفریح و امور فرهنگی 3.3 درصد، تحصیل 0.4 درصد، رستوران و هتل 0.5 درصد رشد تورم به ثبت رسید.
تغییر یک ساله منتهی به شهریورماه نیز حاکی از آن است که فقط در گروه ارتباطات کاهش 0.1 درصدی تورم ثبت شد.
در گروه های خوراکی ها و آشامیدنی ها 9.5 درصد، دخانیات 11.9 درصد، پوشاک و کفش 6.9 درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها 9.1 درصد، اثاث، لوازم و خدمات مورد نیاز خانه 4.5 درصد، بهداشت و درمان 18.1 درصد، حمل و نقل 6.8 درصد، تفریح و امور فرهنگی 10.7 درصد، تحصیل 21.7 درصد، رستوران و هتل 8.6 درصد، و کالاها و خدمات متفرقه رشد تورم عدد 10.2 درصد را نشان داد.
تعاونی های برتر یک میلیارد ریال وام می گیرند
مطابق مصوبه شمارهي 30416/1901 مورخ 26/2/1385 شوراي عالي اداري «صندوق اشتغال، ازدواج و مسكن مهر امام رضا(ع)» از ادغام صندوق قرضالحسنه توسعه اشتغال روستايي و صندوق ازدواج جوانان در صندوق حمايت از فرصتهاي شغلي ايجاد شد ليكن بر اساس قانون تنظيم بازار غير متشكل پولي مصوب 22/10/1383 مجلس شوراي اسلامي كه اشتغال به عمليات بانكي توسط اشخاص حقيقي يا حقوقي تحت هر عنوان و تاسيس و ثبت، تحت هر گونه تشكل، براي انجام عمليات بانكي، بدون دريافت مجوز از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران را ممنوع كرده است و از آنجا كه بر اساس بخشنامه بانك مركزي در سال 1391 مبني بر جلوگيري از فعاليت موسسات مالي و صندوقهايي كه از اسم ائمه(ع) بهره مي برند تغيير نام و بازنگري در نحوه پرداخت و جامعه هدف مورد حمايت صندوق، ضرورت يافت. لذا در اسفند ماه سال 1393 پس از بحث و بررسي الزامات شوراي پول و اعتبار و بخشنامه بانك مركزي، موضوع تغيير نام صندوق مهر امام رضا(ع) به تصويب هيأت امنا رسيد و با صدور مجوز از سوي بانک مرکزي ج.ا.ا از اين پس اين صندوق با عنوان صندوق کارآفريني اميد به تداوم فعاليت ميپردازد.
صندوق کارآفريني اميد، بر اساس رويکردِ جديدِ حمايت ازکسب و کارهاي خرد بازارمحور با روش تأمين مالي خرد (micro finacing)، وظايف مهم و مغفول مانده اي را در زنجيره حمايت هاي دولتي از توليد در بخش خصوصي بر عهده خواهد داشت. براي تببين اين نقش، لازم است با نگاهي گذرا به تلاش هاي همسو با تأسيس چنين نهادهايي در کشورهاي همگن و روبه توسعه پرداخته شود.
بنابراین گزارش، مأموريت صندوق کارآفريني اميد تجهيز سپرده هاي خرد مردم و تلفيق آن با اعتبارات دولت، شناسايي جوانان واجد شرايط، توانمندسازي آنان و کمک در ايجاد کسب وکارهاي خرد کم سرمايه و کاربر با محوريت فعاليت هاي کارآفرينانه، نيازهاي منطقه اي، توسعه کسب و کارهاي IT محور؛ بر اساس شيوه هاي جهاني شبکه سازي کسب و کارهاي بازارمحور نظير خوشه ها و زنجيره هاي ارزش در کشور براي اطمينان از پايداري کسب و کارها و هدفمندي تسهيلات پرداختي است. این صندوق در راستای انجام وظایف خود به تعاونی های برتر یک میلیارد ریال وام قرض الحسنه می دهد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از سیدحمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور تعاون نوشته است: "صندوق کارآفرینی امید اعلام کرده است به تعاونگران برتر یک میلیارد ریال وام قرض الحسنه پرداخت می کند. در کنار همه مسائل و مشکلات بر سر راه تعاونی ها، خود آنها باید برای توانمندسازی نقش موثری ایفا کنند. با توسعه نهضت تعاون و تبدیل آن به یک مطالبه اجتماعی، بهره وری و حضور در بازارهای صادراتی و رقابتی افزایش می یابد."
پایان ۲۰۱۶؛ ورود نوع جدید نفت ایران به بازار
نفت جزو صنایع مهم کشورمان محسوب می شود به طوری که طبق برآوردهای مجله نفت و گاز، تا ژانویه ۲۰۱۱، ذخایر قطعی نفت ایران در حدود ۱۳۷ میلیارد بشکه بود که حدود 10 درصد کل ذخایر جهان است و همچنین ایران دارای ۱۰۴۵ تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز طبیعی میباشد که حدود 16 درصد از ذخایر کل جهان است. تولیدات نفت و گاز ایران شامل گاز مایع، نفت کوره، گازوئیل، نفت سفید و نفتا میشود. کشورمان چندی است افزایش تولید نفت برای رسیدن به جایگاه نفتی خود در دوزان قبل از تحریم ها را در دستورکار قرار داده است و در این مسیر کشورهایی چون روسیه نیز حامی تصمیمات نفتی کشورمان هستند.
بنابراین گزارش، در راستای سیاست های نفتی جدید کشورمان قرار است نوع جدید نفت ایران تا پایان امسال وارد بازارهای جهانی شود. ایرنا در این زمینه خبر داده است: "میزان تولید نفت ایران به 3. سه میلیون و 850 هزار بشکه در روز رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان امسال به چهار میلیون بشکه افزایش یابد؛ همچنین میزان صادرات در مردادماه به دو میلیون و 100 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. قرار است سهم اصلی در افزایش تولید و صادرات نفت ایران را میدان های مشترک غرب کارون داشته باشند؛ درغرب کارون پنج میدان مشترک آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی و یاران جنوبی واقع شده است که با توجه به مشترک بودن با میدان های نفتی عراق جزو اولویت های اصلی توسعه قرار دارد. با تکمیل توسعه بخش هایی از این میدان ها، تولید آنها افزایش یافته و با حجم نزدیک به 300 هزار بشکه روانه بازارهای صادراتی می شود.
اکنون بخشی از میدان های این منطقه به تولید رسیده است و حتی نفت آنها صادر می شود اما هنوز نفت تولیدی با عنوان تجاری «غرب کارون» نامیده نشده و همراه با سایر نفت های تولیدی کشور صادر می شود. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پس از افزایش تولید نفت از میدان های غرب کارون تا پایان سال 2016میلادی، قرار است عنوان نفتی (گرید) «غرب کارون» به طور رسمی معرفی شود."
این در حالی است که وزارت نفت در این باره به نقل از سیدمحسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت نوشته است: "ساخت تاسیسات پایانه جدید نزدیک جزیره خارگ در خلیج فارس پیش از پایان سال جاری میلادی تکمیل و برای صادرات نفت خام نوع غرب کارون ایران آماده می شود. پس از تکمیل (خط لوله و پایانه)، میتوانیم این نوع نفت خام را تفکیک و صادر کنیم. میزان اولیه تولید نفت خام نوع غرب کارون، ٣٠٠ هزار بشکه در روز خواهد بود که سبب میشود این نوع نفت خام، نقشی مهم در رشد صادرات ایران داشته باشد.
یادآور می شود: ایران آمادگی افزایش تولید روزانه نفت خود به چهار میلیون بشکه در روز را دارد که به محض آنکه تولید به سطح پیش از تحریم باز گردد، آماده مذاکره درباره سطح تولید است.
مقابله ایران با فریز نفتی اعضای اوپک
در حالی هفته آینده اعضای اوپک در الجزایر گرد هم می آیند که بیژن نامدار زنگنه با توپی پر قرار است از مواضع مخالف ایران با فریز نفتی در برابر این اعضا دفاع کند.
بنابراین گزارش، در آخرین اقدام برای جلب رضایت ایران برای انجام فریز نفتی عربستان پیشنهادی به ایران ارایه داد که گفته می شود این پیشنهاد رد شده است.
طبق ترجمه تسنیم، رویترز به نقل از منابع آگاه نفتی اعلام کرد عربستان سعودی در جریان مذاکرات با ایران به طور مشروط با کاهش تولید نفت خود برای تقویت قیمت ها موافقت کرده است.
به گفته این افراد مقامات عربستان در ماه جاری به مقامات ایرانی پیشنهاد کرده اند اگر تهران تولید نفت خود را در سطح کنونی فریز کند ریاض هم تولید نفت خود را تا سطح اوایل سال جاری میلادی کاهش خواهد داد.
پس از آن خبر آمد که بر اساس گزارش ها، ایران پیشنهاد عربستان سعودی را که می توانست منجر به توافق فریز نفتی در نشست هفته آینده الجزایر شود رد کرده است. ریاض به ایران پیشنهاد کرده بود که در قبال محدود شدن تولید تهران به 3.6 میلیون بشکه در روز، این کشور نیز تولید خود را از 10.6 میلیون به 10.2 میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
این اخبار در حالی منتشر شده که یک مقام مسئول در وزارت نفت در گفتگو با مهر درباره احتمال دیدار «بیژن زنگنه» و «خالد الفالح» وزرای نفت و انرژی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در حاشیه نشست غیر رسمی اوپک در الجزایر، گفت: قطعا وزرای نفت دو کشور در حاشیه این نشست با یکدیگر دیدار و گفتگو خواهند کرد.
وی با تاکید بر اینکه در نشستهای گذشته هم همواره این دیدار و گفتگوها بین وزرای نفت و انرژی ایران و عربستان سعودی وجود داشته است، تصریح کرد: نگاه ایران به بازار و صنعت نفت سیاسی نبوده و هیچگاه از نفت به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده نمیکنیم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال ثبات در بازار نفت است، اظهار داشت: بر این اساس ایران از هر تصمیمی که منجر به بازگشت ثبات در بازار نفت بشود حمایت خواهد کرد.
به گزارش شبستان، کشورمان برنامه افزایش تولید نفت را در دستور کار خود قرار داده است و بیژن زنگنه، وزیر نفت در همان ابتدای این تصمیم از قاطعیت کشورمان در این مسیر خبر داده بود و اعلام کرده بود که ایران تا بازگشت به جایگاه قبلی خود در حوزه نفت و گاز در دنیا به این مسیر ادامه می دهد.
بنابراین گزارش، در ادامه تلاش های ایران برای رسیدن به جایگاه جهانی خود در حوزه نفت و گاز در قبل از تحریم ها؛ حال کشورهای مختلف اروپایی به ویژه روسیه از این مسیر حمایت خود را اعلام کرده اند تا جایی که پوتین، رئیس جمهور روسیه پیش از اجلاس اوپک که قرار است در خصوص طرح کاهش تولید نفتی به جمع بندی برسد اعلام کرده بود که: "در حال حاضر اوپک و روسیه که نیمی از بازار نفت جهان را در اختیار دارند به طور منطقی می دانند که چه چیزی برایشان مناسب است. با نمایندگان کشورهای عربی در حاشیه اجلاس گروه بیست که در چین برگزار می شود در صورت لزوم گفتگو می کند. کشورهای عضو اوپک نتوانسته بودند در خصوص کاهش تولید خود به توافق برسند. ایران با سطح پایین تولید شروع کرده است و نا عادلانه است که این کشور تولید خود را در همان سطح حفظ کند."
این گزارش می افزاید: این در حالی است که ایرنا در این رابطه به نقل از الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه در گفتگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا نوشته است: "ایران باید این امکان را داشته باشد تا بتواند تولید نفت خود و عرضه آن را به بازارهای جهانی به میزان قبل از آغاز تحریم ها افزایش دهد. جمهوری اسلامی عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است و معتقدیم باید فرصت داشته باشد بتواند تولید نفت خود را به میزان قبل از تحریم ها برساند. امیدواریم کشورهای عمده تولید کننده نفت عضو یا غیر عضو اوپک با هماهنگی و انسجام در بازار نفت رفتار کنند."
نمایندگان ایرباس و بوئینگ هفته جاری به ایران میآیند
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه افتتاح چهارمین نمایشگاه دریایی کشور در جمع خبرنگاران از سفر نمایندگان ایرباس و بوئینگ به تهران در هفته جاری خبر داد.
وی با اعلام این که در هفته جاری نمایندگان ایرباس و بوئینگ برای تکمیل مذاکرات حقوقی و ادامه مذاکرات فنی به ایران میآیند، افزود: انواع تابپهای مختلف هواپیماها برای خرید مشخص شدند.
وزیر راه و شهرسازی درباره صدور مجوز از سوی وزارت خزانه داری آمریکا به کمپانیهای ایرباس و بوئینگ برای فروش هواپیما به ایران افزود: مذاکرات مالی در مراحل نهایی قرار دارد، پس از آن بحث مذاکرات حقوقی را داریم که نمایندگان ایرباس و بوئینگ این هفته وارد ایران میشوند تا مذاکرات حقوقی را تکمیل کرده و مذاکرات فنی ادامه یابد.
آخوندی ادامه داد: انتخاب هواپیماها در بسیاری از سایتها انجام شده است اما تلاش میکنیم شتاب چندانی نداشته باشیم و در عقد قراردادها با ایرباس و بوئینگ همه جزییات و منافع خود را در نظر داشته باشیم.
آخوندی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به تحولات در حمل و نقل دریایی کشور پس از اجرای برجام گفت: بخش اعظم تحریمها در حوزه حمل و نقل دریایی رفع شده است و همه خطوط کشتیرانی جهان میتوانند به بنادر ما بیایند و پهلوگیری کنند. 14 خط کشتیرانی بزرگ به بنادر ما آمده و هزینه مضاعف پهلوگیری کشتیها در جنوب خلیج فارس و جا به جایی کالا با کشتیهای کوچک کرانچیپ رفع شده است.
بنادر ما در اتصال به شبکه های ریلی و انتقال کالاهایشان موقعیت نامناسبی دارند
محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه دریایی کشور گفت: ما در کشور ظرفیت های فراوانی در حوزه دریایی داریم و بیش از 90 درصد مبادلاتمان از طریق خلیج فارس و دریای خزر صورت می گیرد.
وی به وضعیت رو به رشد صنایع دریایی کشور اشاره کرد و گفت: از لحاظ شیلات بنادر و پرورش ماهی در دریا و طرح توسعه بنادر نیز وضعیت مناسبی داریم اما باید براساس سند چشم انداز 1404 در حوزه حمل و نقل دریایی به کشور اول منطقه تبدیل شویم که با این امر فاصله زیادی داریم.
رضایی به زیرساخت موجود 200 میلیون تن صادرات دریایی در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون 130 میلیون تن از این زیرساخت استفاده شده و همچنین از ظرفیت جابجایی 5 میلیون تن کانتینر تنها 2هزار و 200 کانتینر را می توانیم جابجا کنیم.
وی افزود: بنادر ما در اتصال به شبکه های ریلی هم ضعیف هستند و برای انتقال کالاهایشان با مشکل روبرو می شوند که حل این مشکلات باید از اولویتهای راه و شهرسازی باشد و همچنین توجه به وضعیت معیشتی سواحل نشینان نیز یکی دیگر از وظایف وزارت راه و شهرسازی است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس توسعه و تجهیز ناوگان دریایی کشور از طریق ناوگانهای وابسته را یکی دیگر از ملزومات توسعه دریایی کشور دانست و اظهار داشت: انجام این اقدامات البته تنها باید با مجوز سازمان بنادر و دریانوردی باشد که مجلس از طریق قانونگذاری در این زمینه می تواند به این سازمان کمک کند.
رضایی در بخش پایانی اظهارات خود از وزارت راه و شهرسازی خواست تا با تقویت مشوقهای دسترسی به سرمایه گذاری داخلی حضور بخش خصوصی در حمل و نقل دریایی را قویتر کند.
همه تحریمها و محدودیتهای دریایی به صورت کامل لغو شده است
محمد سعید نژاد، رئیس سازمان بنادر و دریانوردی صبح امروز در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه دریایی کشور گفت: این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی دریانوردی یعنی 24 سپتامبر و هفته گرامیداشت دریانوردی در جمهوری اسلامی ایران برپا می شود.
وی مسئول برگزاری این دور از نمایشگاه دریایی را شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و افزود: امسال این نمایشگاه در فضای جدیدی از فضای سیاسی کشور یعنی پسابرجام و لغو تحریمها برگزار می شود.
وی با یادآوری اینکه تحریمها لطمه زیادی به خطوط کشتیرانی کشور و بنادر دریایی زده بود گفت: اما امروز رسماً اعلام می کنیم در دریا هیچگونه محدودیتی نداریم و تحریمها به صورت کامل در حوزه دریا از بین رفته است.
وی افزود: همه خطوط کشتیرانی ما آزادند به همه بنادر دریا بروند و در حوزه بیمه و موسسات رده بندی هم محدودیتها لغو شده که البته تحریمها باعث شده بود در برخی از این حوزه ها ما امکاناتی را برای خودمان ایجاد کنیم که در حال حاضر به حمایت از آن امکانات هم ادامه می دهیم.
سعیدنژاد با بیان اینکه در زمینه تامین تجهیزات بندری کشور شرکت های بزرگ دنیا در حال رقابت تنگاتنگ هستند افزود: البته ما سعی کرده ایم در بکارگیری این شرکتها به حفظ صنایع داخلی و دریافت تکنولوژی از طرف مقابل که همان سیاست اصلی وزارت صنعت معدن و تجارت است بپردازیم.
وی تاکید کرد: 9 پیشنهاد مشخص از شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری در بندر شهید رجایی وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران با وجود 400 میلیون نفری که می تواند از طریق دریا وارد کشور کند مورد توجه شرکت های بزرگ دریایی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: علاوه بر این ما باید شرایط را در حوزه های مختلف از جمله رشد نرم افزاری و سخت افزاری برای جذب سرمایه گذاری بیشتر خارجی فراهم کنیم.
آغاز استفاده از آب دریا برای زراعت در ایران
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین المللی دریایی کشور گفت: سه چهارم مساحت کره زمین آب است و در کتب مقدس ما هم توصیه شده که سیر در دریاها و سفرهای دریایی را مورد توجه قرار دهیم.
وی به صنایع دریایی بکارگرفته شده در کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از آب دریا برای شرب و زراعت در دنیا معمول است که در ایران درخصوص شیرین کردن آب برای شرب در حال رسیدن به خودکفایی هستیم و برای استفاده از آب دریا در زراعت هم گامهای ابتدایی را برمی داریم.
وزیر صنعت معدن و تجارت در بخش دیگری از اظهارات خود لزوم توجه به زندگی و معیشت مردم سواحل دریا را از نکات اصلی دانست و گفت: باید تلاش کنیم که صنایع وابسته به دریا را گسترش دهیم تا بتوانیم به ایجاد شغل برای جوانان این مناطق بپردازیم.
وی گفت: اگر بخواهیم خودکفا شویم و اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم باید از تجارب نسبتاً خوبمان در مسایل دریایی استفاده کافی ببریم.
نعمت زاده در پایان اظهار داشت: ما ظرف دو سال گذشته توانستهایم در صنایع دریایی پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم که در یک ماه گذشته این پیشرفت شدت ویژه ای داشته است.
ظرفیت بندر چابهار به ۸ و نیم میلیون افزایش یافت/۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در پس کرانه های کشور
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین المللی دریای جمهوری اسلامی ایران گفت: دریا یک حوزه جهانی است و ما تلاش می کنیم قدرت رقابت پذیری ایران را در دریا افزایش دهیم و در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری این تلاش را رو به رشد داریم و می خواهیم به سهم متناسب کشور از 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل دست یابیم.
آخوندی با اظهار اینکه ما در صحنه بین المللی با روشهایی آشنا شده ایم که ما را در سطح جهان متعهد می کند تا ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران IMO در حوزه دریایی رشد ویژه ای داشته باشد زیرا در شرایط سخت هم از سوی این سازمان ایران یک کشور سفید اعلام شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث امنیت دریایی در کشور نیز گفت: ما در یک منطقه بسیار پرآشوب در جهان هستیم اما خوشبختانه مرزهای دریایی ما امن است و آنچه که ما به دست آوردیم باید به یک تشریک مساعی با فعالان حوزه دریایی تبدیل شود.
این وزیر اقتصادی دولت یازدهم حمل و نقل را یکی از مهمترین مسایل حوزه دریا معرفی کرد و افزود: منابع دریایی شهرسازی شیلات و حمل و نقل مباحثی هستند که باید نگاه ویژه به آنها داشته باشیم و بنادر ما به همین جهت در حال توسعه هستند که از جمله اقدامات مثبت انجام شده در طول سالهای گذشته توسعه بندر چابهار بوده است.
وی اعلام کرد: بندر چابهار از 5/2 میلیون به 5/8 میلیون ظرفیت توسعه یافته که در همین رابطه ما 403 میلیون دلار از صندوق توسعه کشور تسهیلات دریافت کردهایم و 2 قرارداد مشارکتی نیز با هند به امضا رساندیم.
وی همچنین به توسعه بنادر شهید رجایی، جاسک و خرمشهر نیز اشاره کرد و گفت: بنادر جنوب و شمال هم در دست توسعه هستند و ما باید در این زمینه به بازاریابی بین المللی بپردازیم و نمونه موفق این اقدام در بندر چابهار با همان مشارکت فعال هندوستان و افغانستان شکل گرفته و در بندر شهید رجایی نیز تلاش می کنیم با مشارکت بازیگران بین المللی از توسعه های جدید استفاده کنیم.
آخوندی یکی از برنامه های اصلی توسعه دریایی دولت یازدهم را شبکه ای کردن بنادر کشور اعلام کرد و گفت: از این طریق ما تلاش می کنیم از تمام طول ساحل کشور حداکثر بهره را ببریم و در حوزه نگهداری تعمیر و بازسازی اساسی کشتیها نیز باید به سهم درخوری در خلیج فارس برسیم.
همچنین سوخت رسانی دریایی نیز مورد توجه ماست و می کوشیم از افزایش توان سوخت رسانی دریایی بهره بهینه ببریم.
وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم یکی دیگر از سیاستهای اصلی این وزارتخانه برای توسعه دریایی جمهوری اسلامی ایران را پشتیبانی از تولید برای صادرات دانست و افزود: در وهله اول تلاش کرده ایم از همه مشتقات و فراورده های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس پشتیبانی کنیم و امکان لازم برای صادرات را ایجاد کنیم و از کسانیکه توانمندی فعالیت در زمینه صادرات را دارند حمایت خواهیم کرد.
نظر شما