حجت الاسلام آل بویه، نویسنده و استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چه جنبه هایی از دوران دفاع مقدس در قالب های هنری اعم از فیلم و کتاب مغفول مانده است به خبرنگار شبستان گفت: بخشی از دوران دفاع مقدس نهفته است و شاید اصلا قابل پرداختن نباشد و آن رشادت های بی نظیر و کم نظیری است که توسط رزمنده ای به منصه ظهور گذاشته می شد. البته آن رشادت ها در نسل ایرانی ما وجود دارد. بعد از دوران دفاع مقدس متاسفانه کسی نتوانست برای تکرار شدن آن رشادت های بی نظیر کاری انجام دهد.
حجت الاسلام آل بویه با بیان اینکه قسمت کوچکی از ایثار و مقاومت و رشادت های مربوط به دوران دفاع مقدس در قالب های هنری نشان داده شده است، عنوان کرد: جلوه های ویژه درونی انسان ها در دوران دفاع مقدس را نشان ندادیم. ما مردانی همچون رییسعلی دلواری و شهید مهدوی داشتیم که جلوی انگلیس و زورگویان ایستادند. شهید مهدوی در خلیج فارس جلوی ناوهای آمریکا ایستاد. او یک جوان پاسدار بود. رییسعلی دلواری هم با چند سوار جلوی انگلیس ایستاد.
وی با اشاره به اسطوره های دفاع مقدس اظهار داشت: جلوه های ویژه دفاع مقدس و رشادت های خاص رزمندگان را نشان ندادیم. ما باید اسطوره هایمان را ارایه دهیم و متاسفانه در این زمینه کوتاهی کردیم. در اینکه چرا نتوانستیم اسطوره ها را در قالب های هنری به جوانان نشان دهیم دلایل مختلفی وجود دارد که جای بحث و بررسی است. مهمترین دلیل حب و بغض هایی است که باعث می شود اسطوره ها را عیان نکنیم و آنها را از قلم بیندازیم.
این نویسنده و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از شهدا شناخته شده نیستند در صورتی که آنها رشادت های خاصی داشتند و می توانند به عنوان الگو برای جوانان مطرح شوند. به عنوان مثال شهید مهدوی که 30 سال که از شهادتش می گذرد را معرفی نکردیم. هنوز شخصیت شاخص ایشان عیان و بیان نشده است. هنر ما مسئولیت سنگینی برای معرفی شهدا دارد. هنر با ظرفیتی که دارد می تواند به تبیین اسطوره ها و رادمردی هایی که در جبهه ها شکل گرفت، بپردازد.
حجت الاسلام آل بویه تصریح کرد: یک سری کارهای هنری برای معرفی شهدا انجام شده است که جای تقدیر، تحسین و تشکر دارد اما باید بهتر و بیشتر از هنر استفاده کرد زیرا ظرفیت هنر زیاد است.باید اسطوره ها را برای فرزندان ایران در قالب کتاب، فیلم، انیمیشن و سریال ترسیم کرد.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما