لزوم مواجهه هوشمندانه با پدیده های جدید فضای مجازی در حوزه دین

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی گفت: پدیده «E فاتحه» سیگنال دیگری برای ماست تا بدانیم که شکل و فرم دینداری در حال تغییرات جدی است واگر هوشمندانه با این پدیده ها برخورد نکنیم، دین دچار پرسش های جدید و جدی می شود.

حجت الاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری سهروردی، استاد مدعو کرسی اسلام‌شناسی دانشگاه حراره زیمبابوه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: امروز پدیده‌ای به نام «E فاتحه» یا «مجلس های ترحیم الکترونیک» در ایران شایع شده است که افراد به صورت اینترنتی در مراسم ترحیم شرکت می کنند، فاتحه‌ای می خوانند، در صورت تمایل دسته گل اینترنتی خریداری می کنند و هزینه آن صرف خیرات برای مرحوم می شود و صاحب عزا به صورت آنلاین با شرکت‌کنندگان در مراسم ختم اینترنتی گفتگو می کند.

 

دینداری از شکل و فرم سنتی به شکل های مدرن و جدید تغییر پیدا می کند/لزوم مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی

 

مبلغ بین المللی حوزه علمیه اظهار داشت: فارغ از این که مراسم ترحیم الکترونیک چقدر درست یا غلط است، ما در مورد این موضوع ارزش‌گذارانه صحبت نمی‌کنیم، اما امروز ما با پدیده ای روبرو هستیم که دینداری از شکل و فرم سنتی به شکل های مدرن و جدید تغییر پیدا می کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی گفت: ما فضای مجازی را تنها یک ابزار دانستیم، در حالی که فضای مجازی واقعا یک سبک زندگی بود که ازدواج اینترنتی را به همراه آورد، فضای مجازی یک سبک زندگی بود که توانست ارتباطات، آموزش و کتاب های ما را تحت پوشش قرار دهد.

 

وی افزود: امروز سطح فروش کتاب های آنالوگ یا کتاب های کاغذی در کتابفروشی ها کاهش یافته است و کتابخانه های مجازی فضا را تنگ کرده است.

 

استاد مدعو کرسی اسلام‌شناسی دانشگاه حراره زیمبابوه تصریح کرد: ما باید اتاق فکر در حوزه دین و فضای مجازی می داشتیم و در حوزه علمیه به این موضوع می پرداختیم، اگر ما با فضای مجازی هوشمندانه مواجهه نکنیم، باعث می شود که شکل و فرم دینداری تغییر کند.

 

هوشمندانه با پدیده های جدید در حوزه دین برخورد کنیم

 

حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی بیان داشت: ما باید منتظر پدیده های جدید در حوزه های دینی باشیم، اما نکته مهم این است که با این پدیده ها هوشمندانه برخورد کنیم؛ فقها و حوزه های علمیه باید قبل از این که دینداری مورد تهدید و یا آسیب قرار بگیرد، هوشمندانه برخورد کنند.

 

وی عنوان کرد: سعید السوری، نویسنده ای است که سال 2009 به سوریه می رود و می گوید: «وقتی به سوریه رفتم، دیدم مردم در این کشور لباس های مشکی و شلوارهای کوتاه می پوشند و این مسأله هر سال پررنگ تر می شد، من از این سیگنال ها نشانه‌شناسی کردم که این جامعه در آینده دچار افراط‌گری و خشونت می شود».

 

لزوم آینده‌پژوهی، آینده‌نگری و آینده‌نگاری در حوزه دین و فرهنگ/لزوم نشانه‌شناسی در حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی/ شکل و فرم دینداری در حال تغییرات جدی است 

 

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ما باید در حوزه فرهنگ، مسائل اجتماعی و ... نشانه‌شناسی کنیم، پدیده هایی که در جامعه اتفاق می افتد، هر کدام نشانه هستند که اتفاق دیگری در راه است، بنابراین ما باید در حوزه دین و فرهنگ، آینده‌پژوهی، آینده‌نگری و آینده‌نگاری داشته باشیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی یادآور شد: امروز غرب در مورد هر پدیده ای در جامعه آینده نگاری دارد و هوشمندانه زمینه و زمانه را فراهم می کند و دقیقا مشخص می کند که در چند سال آینده چه اتفاقی باید در جامعه رخ دهد.

 

وی تأکید کرد: پدیده «ای فاتحه» سیگنال دیگری برای ماست تا بدانیم که شکل و فرم دینداری در حال تغییرات جدی است  و اگر هوشمندانه با این پدیده ها برخورد نکنیم، دین دچار پرسش های جدید و جدی تری می شود.

کد خبر 576888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha