به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد رمضانی امروز (6 مهر) دومین جلسه کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد ستاد استانی بازآفرینی شهری خراسان جنوبی، اظهار کرد: طرح کاداستر از سال 83 در استان شروع شده و اولویت نخست آن تهیه نقشه های بزرگ مقیاس شهری بود که این مهم انجام شده و در حال حاضر اکثر نقشه های استان تهیه کردیم.
وی تاکید کرد: زمین خواری و تعرض به اراضی دولتی و حاشیه نشینی ناشی از وضعیت نابسامان اراضی ملی است.
نماینده اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی با بیان اینکه حجم قابل توجهی از پرونده های دادگستری بخاطر دعاوی ملکی و ناشی از تنظیم سند عای تشکیل می شود، گفت: راهکار جلوگیری از این امر ثبت کاداستر اراضی و فرهنگ سازی و ترقیب مردم به سمت تنظیم سند های رسمی است.
رمضانی بیان کرد: براساس برنامه پنجم توسعه مقرر شده که دستگاههای متولی زمین نظیر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی، نقشه املاک تحت تولیت خود را تهیه و به ادارات ثبت ارائه دهند تا در سیستم کاداستر جانمایی شود.
وی با اشاره به اینکه در بحث کاداستر اقدامات زیادی صورت گرفته، ادامه داد: اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
نماینده اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی افزود: در شرایطی که عملیات کاداستر در تمامی اراضی و املاک شهری و غیر شهری اجرا شود، دست متجاوزان از عرصههای دولتی و ملی قطع میشود.
رمضانی با بیان اینکه در حال حاضر 95 درصد عرصه شهرها در سیستم جامع املاک و کاداستر جانمایی و تثبیت شده، گفت: با این وجود نقشه 365 هزار و 211 قطعه در بانک اطلاعاتی موجود است و تعداد قطعات دارای پلاک ثبتی که در بانک اطلاعاتی تثبیت شده 71 هزار و 976 قطعه است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون نقشه محدوده یک هزار و 715 روستا به بانک جامع املاک و کاداستر الحاق شده، بیان داشت: همچنین نقشه رقومی 6 میلیون هکتار از 14.5 میلیون هکتار اراضی ملی استان در بانک اطلاعاتی جانمایی شده که از این میزان بیش از 2 میلیون هکتار تثبیت شده است.
نماینده اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی ادامه داد: در الحاق نقشه بستر و حریم رودخانه های استان تاکنون یک هزار و 200 هکتار حریم رودخانه و 3 هزار و 639 هکتار بستر رودخانه به بانک اطلاعاتی اضافه شده است.
رمضانی با بیان اینکه دفاتراملاک الکترونیکی جایگزین دفاتر املاک دستنویس شده، عنوان کرد: 240 هزار پرونده از مجموعه پرونده های ثبتی املاک عملیات آرشیو الکترونیکی ان به اتمام رسیده است.
به گفته وی تاکنون 189 هزار و 427 پرونده ثبتی دادهآمایی و اطلاعات مربوطه در بانک جامع املاک و کاداستر استان موجود است.
نظر شما