کوثرنت به عنوان یک پروژه برتردر نهادهای ملی و بین‌المللی مطرح است/فعالیت صد هزار خواهر طلبه در شبکه اجتماعی کوثرنت

خبرگزاری شبستان: طائی‌زاده با بیان این که صد هزار خواهر طلبه در شبکه اجتماعی کوثرنت فعالیت می‌کنند، گفت: کوثرنت یک شبکه اجتماعی جذاب است که هم در نهادهای بین‌المللی و هم در نهادهای ملی به عنوان یک طرح و پروژه برتر شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی طائی زاده، رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور امروز (6 مهر) در اولین همایش فعالان فضای مجازی که در سالن همایش‌های مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، عنوان کرد: امروز بیشترین و بزرگترین تجمع فضای مجازی دینی در سطح کشور در حوزه‌های علمیه خواهران اتفاق افتاده است.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور اظهار داشت: امروز 7 هزار نفر از خواهران طلبه در شبکه وبلاگ نویسی کوثربلاگ و صد هزار نفر از خواهران طلبه در شبکه اجتماعی کوثرنت فعالیت می‌کنند.

 

طائی زاده با بیان این که آشنایی خواهران طلبه با فضای مجازی و آموزه‌های تبلیغی به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: امروز شبکه‌های اجتماعی بستر ناامنی دارد و حضور مستقیم طلبه‌ها در این شبکه‌ها ممکن است تأثیرگذاری کمی داشته باشد، اولین اثر منفی این است که اعتماد به نفس طلاب را کاهش می‌دهد، ما به فرموده رهبری و مراجع باید حضور فعالانه در فضای مجازی داشته باشیم.

 

وی یادآور شد: امروز برخی افراد دینمدار حضور منفعلانه در فضای مجازی دارند، در حالی که حضور فعالانه مبتنی بر این است که فرد منبر داشته باشد و سایر افراد در قالب یک منبر رسمی به این منبر مراجعه کنند که برای تحقق این امر باید شرایط را فراهم کرد.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور بیان داشت: هر سال یک سخنرانی و موضوع با تمرکز بر فضای مجازی از حضرت آقا و مراجع داشتیم که آخرین سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظله) درباره فضای مجازی مربوط به آخرین جلسه درس خارج فقه ایشان بوده است.

 

طائی زاده با اشاره به وضعیت فناوری اطلاعات در جهان و جمهوری اسلامی، افزود: امروز 2 و 6 دهم میلیارد نفر در جهان و 11 میلیون نفر در ایران کاربر اینترنت همراه هستند، همچنین ضریب نفوذ اینترنت در دنیا 45 درصد و در ایران 53 درصد است، تعداد کاربران اینترنت ثابت و همراه 3 میلیارد نفر در جهان و 40 میلیون نفر در ایران است.

 

وی افزود: میانگین حضور ماهیانه افراد در فضای مجازی در کشور ما 16 ساعت در ماه است که در شهرهای بزرگ تا سه برابر بیشتر است.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که طی 5 تا 7 سال آینده در کشور ما بسیاری از وسایل برقی از جمله وسایل خانگی و وسایل کمک درسی و ... به شبکه اینترنت وصل می‌شوند.

 

طائی زاده ادامه داد: اتصال همه اجزا به اینترنت به انقلاب صنعتی دوم یاد می‌شود؛ اتصال همه اشیای غیرکامپیوتری به اینترنت انقلاب بزرگ تری در دنیا ایجاد می‌کند.

 

وی یادآور شد: بعد از اینترنت اشیاء بعد دیگری که به شدت در حال سرمایه گذاری است، شبیه سازی محیط است، در بسیاری از کشورها برای شبیه سازی محیط سرمایه گذاری می‌شود، بسیاری از خریدها، بازدیدها و موزه‌ها و توریسم به توریسم مجازی تبدیل می‌شود.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: در فضای دین، پروژه‌های توریسم مذهبی، پروژه‌های بازدید از کتابخانه‌های دینی، مکان‌های مذهبی توسط اماکن دینی با پروژه شبیه سازی در حال پیگیری است و جزو 6 پروژه اصلی سازمان ملل در فضای مجازی مصوب شده است.

 

طائی زاده عنوان کرد: از رخدادهای دیگری که با ورود فضای مجازی در جامعه وجود دارد، تغییر رابطه دولت و ملت است و کشورهایی که به صورت فضای مجازی بروز و ظهور پیدا می‌کنند.

 

وی افزود: اعضای شبکه‌های اجتماعی با جمعیت‌های بیش از میلیارد که با زبان مشترک با جریان‌های فکری مشترک علایق خود را به اشتراک می‌گذارند.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور ادامه داد: یکی دیگر از اثرات ورود فضای مجازی در جوامع انسانی کاهش فاصله بین حکومت و مردم است و قدرت شهروندی روز به روز در حال افزایش است.

 

طائی زاده یادآور شد: در حوزه‌های فرهنگ هم اتفاقاتی رخ می‌دهد، از جمله قدرت گروه‌های فرهنگی غیررسمی نسبت به گذشته روز به روز در حال افزایش است؛ تمایل عمومی به محصولات فرهنگی رایگان در حال افزایش است، همچنین در حوزه خدمات اداری، دسترسی مردم روز به روز به خدمات اداری بیشتر می‌شود.

 

وی بیان داشت: امروز شبکه‌های اجتماعی تخصصی و دین محور به دنبال بومی سازی ارتباطات و ارزش گذاری محتوا و اولویت دار کردن محتوا هستند، به طوری که در مسیحیت 5 شبکه اجتماعی، در یهودیت 3 شبکه اجتماعی، در جهان تسنن 3 شبکه اجتماعی و در جهان تشیع تنها شبکه اجتماعی کوثرنت در حال فعالیت است و بسیاری از نهادهای شیعی در فضای عمومی سرمایه گذاری می‌کنند.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور عنوان کرد: هدف از ایجاد شبکه اجتماعی تخصصی در حوزه‌های علمیه پشتیبانی از طلاب و شبکه سازی بین آنهاست، آنچه که در فضای مجازی رخ می‌دهد هیاهو و صرو صداست اما گروهی موفق است که شبکه سازی و همگرایی هسته‌ها در آن بیشتر اتفاق بیفتد.

 

طائی زاده  تصریح کرد: مهارت آموزی از روز اول ورود طلبه به حوزه علمیه از جمله برنامه‌های مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه است که همزمان با ورود طلبه‌ها به حوزه‌های علمیه، یک صفحه مجازی و وبلاگ در اختیار آنها قرار می‌گیرد تا بعد از چندسال فعالیت در این وبلاگ و شبکه اجتماعی برای ورود به فضاهای مجازی عمومی پرچالش و پرشبهه آماده می‌شوند.

 

وی تأکید کرد: ما لازم بود که یک سامانه بومی شده داشته باشیم و مدیریت آن را خودمان انجام دهیم و آن راهی نداشت جز پیاده سازی بستر فنی که شبکه سازی کل مدارس، ایجاد کوثربلاگ و شبکه اجتماعی کوثرنت راه اندازی شد.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: کوثرنت یک شبکه اجتماعی درخور، قابل اعتماد و جذاب است و نشان جذاب بودن شبکه کوثر نت این است که هم در نهادهای بین المللی و هم در نهادهای ملی از جمله همایش فناوری اطلاعات کشور به عنوان یک طرح و پروژه برتر شناخته شده است.

 

طائی زاده با اشاره به لزوم مهارت آموزی خواهران طلبه در عرصه فضای مجازی، عنوان کرد: بیش از 180 جلسه کارگاه در سطح کشور برگزار شده است تا خواهران طلبه فعال در فضای مجازی مهارت‌های ویژه ای کسب کنند.

 

وی تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی به دنبال بومی‌سازی ارتباطات و اولویت‌دار کردن محتوا هستند تا بتوانند محتوای مورد نظر خود را به مخاطبان ارائه دهند.

 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات حوزه‌های علمیه خواهران کشور اظهار داشت: کوثربلاگ و کوثرنت می‌تواند در فضای مجازی تأثیر به سزایی داشته باشد و شبکه کوثرنت در اجلاس جهانی wsis  در بین 90 کشور دنیا یکی از طرح‌های برتر شناخته شد.

 

کد خبر 576817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha