به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، ابراهیم اندرخورا، دکترا جامعه شناسی فرهنگی و تحلیل گر آسیب های اجتماعی، پیش از ظهر امروز (6 مهر) در همایش سبک زندگی اسلامی – ایرانی با موضوع راهکارهای پیشگیری از طلاق، در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: مدیریت در خانواده با زن است و در بیرون از خانه به عهده مرد خانواده، نهاده می شود که این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه قرآن، ازدواج را برای آرامش بیان کرده، افزود: پذیرش، اعتمادسازی و الگوسازی برای داشتن یک مدل سازی ازدواج خوب و صحیح، لازم و ضروری است.
اندرخورا اظهار کرد: تعامل، مشارکت، تفاهم، مودت، دوستی و ... از عوامل مهم زندگی مشترک و تداوم آن به شمار می آید و باید حقیقت و خواسته های زندگی را از یکدیگر متمایز کرد چرا که با هم و در معنا و عمل، متفاوت هستند.
وی بیان کرد: پذیرفتن توانایی ها، تهدیدها، قوت ها در زندگی، مهم است و هیچ فردی در نظام خانواده به اندازه خود زن، نقش سازنده و تاثیرگذار برای تداوم زندگی ندارد.
اندرخورا ابراز کرد: در آیه 11 سوره رعد آمده که ما وضع هیچ قومی را تغییر ندادیم مگر اینکه خود بخواهند و این مهم به ارزش و توان زوجین در تداوم زندگی مشترک و کشیده نشدن زندگی به طلاق، اشاره دارد.
وی گفت: اعتمادسازی، مورد دومی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در خانواده نسبت به یکدیگر، باید اعتماد دو طرفه وجود داشته باشد که اعتماد به پسر از سوی مادر صورت گیرد و اعتماد به شوهر از طریق زن، انجام شود.
اندرخورا اظهار کرد: الگوسازی، سومین عامل است که در زندگی موفق و ازدواج خوب باید مورد توجه باشد و توجه به الگو و مدل ها را به خوبی در اوایل زندگی مشترک می توان، تغییر داد.
وی بیان کرد: بیشترین آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، ریشه در فقدان شادمانی در زندگی است و نتیجه آن، انباشته کردن حجم داده های منفی در ذهن، است.
اندرخورا ابراز کرد: بانوان، انرژی و شادی را از خود می گیرند و شوهران از همسران خود، نشاط را کسب می کنند و اگر به موارد ذکر شده، توجه نشود نتیجه آن، کشمکش، دعوا و طلاق عاطفی است.
وی گفت: دوستی قبل از ادواج اگر چندین سال نیز طولانی باشد اما زندگی مشترک، تفاوت دارد بنابراین حرف ها و سخنان قبل از ازدواج و در زمان دوستی برای تداوم زندگی مشترک، اثری ندارد.
اندرخورا اظهار کرد: ابراز محبت و رفتارهای زنانه برای شوهران، لازم است به این معنا که یک مرد به ابراز عشق و نشاط از سوی همسر خود، نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه نگرش مثبت، مهارت کافی و انگیزه لازم برای شاد بودن یک زندگی مشترک ضرورت دارد، بیان کرد: بیان مشکلات و حل آن، گفتن سخنان بجای کینه کردن و بخشیدن را باید سرلوحه ازدواج قرار داد.
اندرخورا ابراز کرد: در چالش های زندگی مشترک باید توجه داشت که یک مرد و یک زن در دو خانواده متفاوت، با جنسیت مختلف و تربیت متنوع هستند و توجه به این عوامل بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: غر زدن، نقد کردن، اعتراض، مقایسه و قهر در زندگی مشترک، حرام است و با نگرش متعالی، انگیزه های انسانی با توانمندی ها و مهارت های لازم، سه رکن زندگی با نشاط است.
اندرخورا با اشاره به اینکه وظیفه مرد، تامین معیشت و ... است اما مهم ترین وظیفه زن، همسرداری است، اظهار کرد: 15 هزار زن مطلقه در ساری، زندگی می کنند و در چهار ماهه اول 95، آمار طلاق هشت درصد کاهش و آمار ازدواج، 15 درصد کاهش داشت و این به معنای دیگر اینکه در عمل طلاق، زیاد شده است.
وی بیان کرد: زن بدون عشق یعنی زندگی ای که مرده است و مردی که با چنین همسری زندگی می کند بدنبال زنی در بیرون از خانه می رود.
اندرخورا ابراز کرد: زن می تواند به مرد، عشق دهد و در زندگی مشترک باید زن به مرد، غرور دهد و به اینگونه مرد به زن، نیز توجه کند و عشق جاوادنه به زندگی و تداوم زندگی مشترک می دهد.
وی گفت: طلاق، موضوع مهمی است اما راهکارهای پیشگیرانه از آن، مهم تر به شمار می آید و توانایی و مهارت خارق العاده زن در خانواده، خودآگاهی و در نتیجه زندگی را با تداوم می سازد.
به گزارش شبستان، در پایان همایش به سوالات بانوان شرکت کننده از سوی استاد اندرخورا، پاسخ داده شد.
نظر شما