دکتر فریندخت زاهدی، عضو هیئت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران با بیان اینکه تئاتر ایران در مقایسه با کشورهای خاورمیانه و حتی برخی از کشورهای اروپایی بهتر و قوی تر است، گفت: با وجود مدیریت نادرست و کمبود امکانات، جایگاه تئاتر ایران جایگاه والایی است.
وی ادامه داد: متاسفانه در سیستم آموزشی دانشگاه های ایران شناخت کافی از تئاتر وجود ندارد و این در حالی است که آموزش تئوری تئاتر بیشتر و با اهمیت تر از آموزش علمی آن است.
دکتر زاهدی اضافه کرد: با ایجاد مدرسه آموزش تئاتر در ایران و تدریس دراماتورژی در آن می توان بازیگر حرفه ای تربیت کرد.
وی تصریح کرد: برای داشتن بازیگران حرفه ای باید حرکت جهشی داشته باشیم همچنین آن چه در تاریخ واحد هنرهای نمایشی و حتی دانشگاه ها مورد توجه قرار نگرفته، ایجاد کارگاه نمایش سنتی است.
دکتر زاهدی با بیان اینکه تاتر ایران بیشتر تجربی است، گفت: در واقع می توان گفت تئاتر حرفه ای در ایران وجود ندارد.
وی در ادامه علاوه بر تحولات نمایشنامه نویسی در دوران های مختلف و بررسی آثار برخی از نمایشنامه نویسان، خاطر نشان کرد: تئاتر گیلان در گذشته جایگاه بسیار خوبی داشته و امروز نیز در سطح فوق العاده قرار دارد و امید است که در آینده نیز همین طور باشد.
دکتر زاهدی در خصوص پیشینه تئاتر گیلان، افزود: بیش از 100 سال پیش گروه های تئاتر در گیلان آغاز به کار کردند.
وی گفت: گروه های تئاتری که از کشورهای غربی وارد گیلان شده و برای اولین بار تئاتر گیلان و بعد از آن در شهرهای تهران و تبریز به اجرا در آمد.
عضو هیئت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر ایجاد دانشگاه تئاتر در گیلان، خاطر نشان کرد: گیلان، استانی است که از سابقه فرهنگی دیرینه ای برخوردار می باشد.
وی با توجه به استقبال و اشتیاق فراوان جوانان این خطه و وجود استعدادهای ویژه و اساتید مجرب، ایجاد دانشگاهی که در آن رشته تئاتر باشد را یک ضرورت عنوان کرد.
دکتر زاهدی با تاکید بر اینکه امید است، دانشگاه تئاتر در گیلان راه اندازی شود، گفت: باید این هنر که در زمان گذشته و حال سابقه درخشانی دارد، در آینده نیز با موفقیت به راه خود ادامه دهد.
وی افزود: هنر بازیگری نباید به فعالیت های فردی، گاه به گاه و بدون حمایت محدود شود در این راستا باید توسط مسئولان فرهنگی استان برنامه ریزی های لازم انجام شود تا با ایجاد دانشگاهی که در آن تئاتر تدریس می شود و استفاده از اساتید مجرب، استعدادهای بالقوه با برنامه ریزی و به صورت حرفه ای و تخصصی پرورش یافته و به مرحله شکوفایی نایل آیند.
پایان پیام/
نظر شما