مساجد در جنگ نرم ضعیف هستند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجدالنبی (ص) گفت که علی رغم حضور پرقدرت مساجد در جنگ سخت و نظامی، آن ها در عرصه جنگ نرم ضعیف وارد شدند.

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانون‌های مساجد: بر پایه آموزه‌های دینی، مهم‌ترین و محوری‌ترین کانون دینی جامعه، مساجد هستند که می‌توانند و باید در عرصه‌های گوناگون مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نقش آفرینی کنند. دفاع مقدس و هشت سال مقاومت در برابر دشمن بعثی ـ صهیونیستی به خوبی این نقش آفرینی مساجد را نشان داد آنچنان که مهم‌ترین پایگاه در حمایت همه‌جانبه، فراگیر و فعال از جبهه‌ها و رزمندگان سرزمین ایران در دوران جنگ تحمیلی بودند و به دیگر نیازهای جامعه نیز می پرداختند.

 

پلاک نمادی از هویت سربازان میهن در جنگ است اما انگار هویت و کارکردهای مساجد در دوران دفاع مقدس متفاوت بود با آنچه که امروز هست. خبرنگار ما در گفت‌و‌گو با تعدادی از ائمه جماعات و علما درباره کارکردهای متنوع مساجد که در آن دوران به ظهور رسیدند و امروزه مورد غفلت قرار گرفته‌اند، سخن گفته است و در این نوبت، مشروح گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام و المسلمین سید عباس موسوی؛ امام جماعت مسجد النبی (ص)، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کابردی می‌آید:

 

موسوی نقش مساجد و نیروهای مردمی در دفاع مقدس را بی نظیر خواند و گفت: سرنوشت جنگ نابرابر ایران و عراق از نظر امکانات نظامی و انسانی تنها با اتکا به خداوند، ایمان مردمی و مرکزیت مساجد به نفع جمهوری اسلامی پایان یافت.

 

بیش از 90 درصد شهدا، مسجدی بودند

وی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) که فرموده اند «مسجد سنگر است» افزود: احتمالا پژوهش دقیق آماری نشان خواهد داد که بیش از 90 درصد شهدای ما در جنگ تحمیلی مسجدی بودند و این واقعیت، اهمیت مضاعف خانه‌های خدا در جنگ را روشن و برجسته می‌کند.

 

امام جماعت مسجدالنبی (ص) تهران، خاطرنشان کرد: مساجد به عنوان «بیت خداوند» و مرکز تربیتی انسان‌ها، جنگ تحمیلی را مدیریت کردند زیرا شخصیت واقعی روحانی، معنوی، دینی و ایمانی انسان‌ها در این خانه‌های خدا شکل می‌گیرد و زمینه ساز اثرگذاری آنان در تمام عرصه‌ها از جمله دفاع از کشور و نظام اسلامی می شوند.

 

مساجد باید محل برطرف شدن تمام مشکلات مردم باشند

وی با اشاره به انجام تمام فعالیت‌های دینی، اجتماعی، سیاسی و نظامی پیغمبر اسلام (ص) در مسجد، اضافه کرد: عبادتگاه بودن، تمام کارکردهای مساجد در اسلام نیست بلکه باید تمام مشکلات مردم و جامعه در این خانه‌های خدا اصلاح و برطرف شوند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علمی ـ کابردی، اظهار کرد: موفقیت کشور در تهاجم نرم و فرهنگی دشمن از طریق مساجد ممکن است، هر چند تاکنون این خانه‌های خدا نتوانسته اند در این عرصه مانند جنگ سخت و نظامی، نقش آفرین باشند.

 

برخی به جبهه انقلاب اسلامی اعتقاد ندارند

این عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: ائمه جماعات، بسیجیان و مسئولان کشور در سایه یکپارچگی و انسجام می‌توانند کشور را در جنگ نرم و فرهنگی به پیروزی برسانند. هر چند بی اعتقادی برخی به جبهه انقلاب اسلامی مانع شکل گیری این انسجام و موفقیت در جنگ نرم شده است.

 

موسوی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی بیشتر مساجد در برابر تهاجم فرهنگی دشمن، گفت: احیای کارکردهای واقعی و اصیل مساجد می‌تواند پیش‌برنده نظام اسلامی در تمام عرصه‌ها باشد.

 

نقش‌آفرینی بانوان همپای مردان در جنگ

وی یکپارچگی، وحدت و همکاری تمام اقشار و گروه‌های مردم در دفاع مقدس را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: بانوان پا به پای مردان در خطوط مقدم و مراکز پشتیبانی جنگ، مشارکت موثر داشتند.

 

 

 

کد خبر 576715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha