به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نمایش و تحلیل و بررسی فیلم سینمایی «گلاب» در بخش اسلام هراسی و ایران ستیزی در سینمای غرب، شامگاه گذشته ۵ مهرماه با حضور شهاب اسفندیاری در پردیس ملت برگزار شد.
اسفندیاری در این نشست با بیان اینکه سخن گفتن در مورد «گلاب» خیلی آسان نیست، گفت: اینکه فیلم های ضدانقلابی در جشنواره فیلم مقاومت نمایش داده می شود به خاطر این است که تصویرسازی های غربی از ایران دیده شود تا به فضای نقد و تحلیل و شناخت بیشتر کمک کند. «گلاب» از منظر سینمایی ارزشی ندارد و این فیلم با بودجه ۵ میلیون دلاری و با سرمایه برخی شاهزاده های اردنی ساخته شده است که در فروش (۳ میلیون دلار) نیز با شکست مواجه شد.
وی با به کار بردن اصطلاح «خبرچین بومی» برای شخصیت اصلی فیلم «مازیار بهاری»، در مورد این شخصیت تصریح کرد: اگرچه مازیار بهاری خود در فیلم «گلاب» لقب جاسوسی را مسخره می کند، اما در واقعیت می بینیم که او چنین نقشی را ایفا می کند. اقلام فرهنگی موجود در اتاق بهاری نیز غالبا غربی هستند و این نشان می دهد این فرد اسیر غرب است. نمایش کتاب «تن تن در کنگو» نیز یکی از این موارد است چراکه این کتاب یکی از کتاب های بحث برانگیز است و فروش آن در بسیاری از کشورها ممنوع شده است. شباهت شخصیت تن تن در این کتاب با شخصیت بهاری یکی از این نکات است.
اسفندیاری با بیان اینکه برخی اساتید ضدانقلاب که در خارج کشور هستند نیز نسبت به این فیلم انتقاد داشته اند، خاطرنشان کرد: این فیلم نفی کننده عاملیت ایرانی ها است و به غلط ملتی را به تصویر می کشد که درگیر نابودی اند و باید هر تغییری را از بیرون به آن ها تحمیل کرد.
وی تاکید کرد: وقتی از هویت و سبک زندگی یک شخص مشخص است هیچ نسبتی با ایران ندارد و از زاویه دید از بالا به پایین و غربی به ملت خود نگاه می کند، نباید به او اعتماد کرد.
مدیر گروه سینما و تئاتر دانشگاه هنر در ادامه به توجه به مدیریت بحران در وقایع اشاره کرد و گفت: گاهی نوع مدیریت بحران، بدون توجه به پیامدها و عواقب رسانه ای آن باعث می شود تا مسئولان درگیر با مسائل امنیتی از مسائل رسانه ای غافل بمانند. برای مثال مصاحبه ای که با بهاری در پرس تی وی انجام شد، به بسته شدن دفتر این شبکه در لندن و جریمه ۱۰۰ هزار پوندی برای این شبکه در مقیاس بین المللی انجامید. این موضوع نشان داد مدیران وقت پرس تی وی آگاهی حقوقی کافی درباره مقررات مصاحبه با زندانیان تحت قوانین کشورهای دیگر نداشتند.
وی در پایان سخنانش به هجوم تصویرسازی های غلط از جریانات سیاسی و اجتماعی در ایران اشاره کرد توضیح داد: هزینه های تصویرسازی های یک کلاغ چهل کلاغ و یادداشت های اغراق آمیز مازیار بهاری درباره شرایط ایران تاکنون نیز ادامه دارد و ما باید از نتیجه هر اقدام و بازتاب رسانه ای اش آگاه باشیم. در شرایطی که دوربین در همه جا حضور دارد و دسترسی به اطلاعات و فضای مجازی راحت است، باید واکنش های سریعی در رسانه داشت؛ حال آن که اقدامات رسانه ای در ایران معمولا ضعیف و دیر صورت می گیرد.
نظر شما