به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، خسرو نشان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، امروز(5 مهر) در همایش گرامیداشت روز جهانی گردشگری گفت: اختصاص یک روز از سال با عنوان روز گردشگری نشانه اهمیت گردشگری در تمام حوزه های اقتصادی و فرهنگ جهانی است.
وی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یکی از منابع مهم اقتصادی در دنیا تلقی می شود، افزود: کشورهای جهان توجه روز افزونی به مقوله گردشگری دارند و صنعت گردشگری در دنیا از لحاظ اشتغالزایی و بکارگیری نیروی انسانی رتبه نخست را دارد.
دکتر نشان خاطر نشان کرد: همچنین صنعت گردشگری در زمینه درآمدزایی رتبه سوم را داراست که پیش بینی می شود با توجه به اهمیت روز افزون این صنعت در سال های آینده در رده اول قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت گردشگری تصریح کرد: گردشگری علاوه بر اینکه مقوله اقتصادی است، آثار و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی هم دارد و کسی نمی تواند منکر این موضوع باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به شعار امسال روز گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: گردشگری برای همه و همه برای گردشگری شعاری است که امسال سازمان جهانگردی برگزیده است.
وی عنوان کرد: این شعار مفهوم جدیدی را در گردشگری ایجاد میکند که آن عمومی سازی گردشگری و در راستای در راستای ترویج دسترسی جهانی به سفر و گردش است.
وی با بیان اینکه ما به بخش نخست این شعار یعنی گردشگری برای همه تاکید داریم، اضافه کرد: امروزه گردشگری برای همه مفهومی جدید دارد و تاکید شعار امسال بر تسهیل سفر برای اقشار دارای محدودیت های حرکتی و فیزیکی به ویژه سالمندان، معلولان، ناشنوایان و نابینایان است.
نشان در بخش دیگر سخنان خود به پتانسیل های استان خوزستان در زمینه گردشگری اشاره کرد و اذعان داشت: خوزستان با داشته های انباشته و غنی از اقلیم، اقوام، طبیعت، تاریخ و دیگر گنجینه ها باید سهم بسزایی از گردشگری در خود داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با تاکید بر اینکه خوزستان گنجینهای از میراث را در خود جای داده، بیان کرد: در استان ما اگرچه با تاخیر، اما توجه روز افزونی به موضوع گردشگری انجام شده و موضوع گردشگری در صدر سیاست ها قرار د ارد.
وی با اشاره به برنامه هایی که از 29 شهریور تا دوم مهرماه با محوریت گردشگری در استان انجام شد، ابراز کرد: خوزستان همراه با سایر کشورهای جهان و استان های کشور در تدارک ویژه برنامه های گردشگری بود.
نشان با اشاره به جشن هایی که در این راستا برگزار شد، اظهار کرد: جشن خوزستانی ها در این راستا به اجرا درآمد، جشنی که دوست داشتیم همه خوزستانیها در آن حضور داشته باشند.
وی یاد آور شد: جشن خوزستانی ها آینهای از اقوام و آیینها و هنر صنایع دستی این استان بود که در سه بخش نمایشگاه صنایع دستی، جشنواره سفر به سفرهها و جشنواره موسیقی و اقوام برگزار شد.
وی توضیح داد: آنچه که به عنوان جشن های خوزستان ارائه شد، دستمایه ای برای آشنایی هر چه بیشتر آئین ها و فرهنگ های گوشه و کنار استان بود چرا که برخی از این آئین ها نیازمند تقویت هستند.
مدیرکل میراث فر هنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تاکید کرد: استان خوزستان بر اساس تنوع اقوام، ذخیره و گنجینه گران بهایی از موسیقی ها و آیین هاست که باید تقویت شده و به مردم شناسانده شوند.
وی با بیان اینکه 10 آئین معنوی خوزستان ثبت معنوی شده اند، گفت: خوزستان سرزمینی بسیار شگفت انگیز است که بر اساس تنوع اقلیمی و پیشینه تاریخی وسیع و دارا بودن گنجینه آیینی و موسیقیایی بزرگترین دستمایه برای گردشگری تاریخی، طبیعی، فرهنگی و آیینی است.
گفتنی است، در پایان این همایش از فعالان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما