به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری برنامه های محرم سال 95 و مصوبات ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی با حضور حجت الاسلام حسین روحانی نژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی صبح امروز در این سازمان برگزار شد.
حجت الاسلام روحانی نژاد در ابتدای این نشست با بیان اینکه بزرگترین رسانه که مردم را در جریان امور قرار می دهد رسانه مسجدمحور است، گفت: با توجه به وجود روش های نوین اطلاع رسانی کارآمدترین روش آگاهی بخشی روش چهره به چهره است که از گذشته ها در مناسبت های مذهبی، مساجد و حسینیه ها پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی مبلغین مورد نیاز هیئات، حسینیه ها و مساجد را در ماه محرم تامین خواهد کرد، خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که در سال جاری بیش از 50 هزار نفر مبلغ را به مناسبت ماه محرم به ویژه در نیمه اول به سراسر کشور اعزام کنیم.
حجت الاسلام روحانی نژاد با بیان اینکه این تعداد مبلغ 100 هزار مکان را تحت پوشش برنامه های تبلیغی خود قرار می دهند، گفت: مساجد به عنوان پایگاه اصلی دین مهمترین مکانی است که مبلغین به آن اعزام می شوند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به موضوعات سخنرانی های مبلغین در ماه محرم گفت: تبیین اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، تبیین جایگاه ولایت فقیه، اهمیت رهبری در حکومت دینی، توطئه دشمنان در القای جدایی دین از سیاست، بیان سیره اهل بیت به ویژه امام حسین و امام سجاد و تبیین فرهنگ مقاومت و ضرورت دفاع از حرم اهل بیت در سوریه و عراق از جمله این موضوعات می باشد.
وی تحلیل علمی مسایل خرافی و عرفان های نوظهور و تبیین اصول وهابیت، تکفیری ها و سلفی ها را از دیگر موضوعات دانست و بیان داشت: تاکید بر حضور قشر جوان در مراسم ها و پاسخ به شبهات آنها، تاکید بر اصلاح قرائت نماز و اهمیت اقامه نماز جماعت در سه وقت به ویژه نماز ظهر عاشورا و جمع خوانی قرآن از جمله موضوعات خواهد بود.
حجت الاسلام روحانی نژاد ادامه داد: تاکید بر عمل به منویات رهبری مبنی بر لزوم افزایش جمعیت و عفاف و حجاب، ترویج سبک زندگی اسلامی و مقابله با سبک زندگی غربی، حمایت از تولید و مصرف کالاهای ایرانی و پرهیز از مصرف تولیدات خارجی همچنین تبیین اندیشه های امام و رهبری در سیاست خارجی مبنی بر حمایت از مظلومان جهان از جمله این موضوعات می باشد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه بیش از 5 هزار نفر از زنان مبلغ در تبلیغات محرم حضور خواهند داشت، گفت: بر این اساس ابلاغیه مناسبتی به تمام سازمان های تبلیغات سراسر کشور با همکاری وزارت کشور ابلاغ شده است و دستورالعمل تاکید بر کاهش آسیب های اجتماعی در آن درج شده است.
وی با بیان اینکه در آستانه ماه محرم هزار همایش در سراسر کشور در بیش از 400 شهرستان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: همایش مبلغین و مبلغات و همایش مسئولان هیئات مذهبی و همایش کانون مداحان با توجه به نقش اصلی این سازمان ها در مراسمات برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام روحانی نژاد با اشاره به محتوابخشی به تمامی مراسمات توسط سخنران ها اظهار کرد: نمایشگاه هایی با موضوع ماه محرم با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری ها برپا خواهد شد که اقلام مورد نیاز هیئات مذهبی در ان ارایه می شود و در صورت لزوم حمایت از هیئات از این طریق صورت خواهد گرفت.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به راه اندازی سامانه طوبی جهت ساماندهی هیئات مذهبی گفت: بانک اطلاعات تشکل های دینی، هیئات مذهبی و نهادهای مذهبی در این سامانه اتفاق افتاده و در این سامانه نحوه فعالیت های تشکل های دینی منعکس خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این سامانه بالغ بر 91 هزار هیئت مذهبی ثبت شده است، ادامه داد: اطلاعات مداحان، مبلغین و هیئات مذهبی در این سامانه تعریف شده است و در این سامانه برای ما روشن می شود که چه هیئتی دارای مداح، مبلغ و مربی قرآن خواهد بود.
حجت الاسلام روحانی نژاد با اشاره به توزیع نشریات تخصصی و نوحه های فارسی، عربی و آذری در مناسبت های مختلف از سوی سازمان افزود: همچنین در فضای مجازی در سایت مدایح بسیاری از این نوحه ها قابل دریافت می باشد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه این نشست با بیان گزارشی از ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی طی نامه ای سازمان تبلیغات اسلامی را مکلف به راه اندازی این ستاد در جهت بهینه برگزار شدن عزاداری های ماه محرم، کرد.
وی با بیان اینکه این ستاد در 240 شهرستان دایر شده است، خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، ناجا و وزارت اطلاعات از جمله اعضای این ستاد می باشند.
حجت الاسلام روحانی نژاد اظهار کرد: این ستاد در سال 94 با تشکیل جلسات مختلف از نهادها و شخصیت های حقیقی و حقوقی دعوت کرد تا بتواند مراسمات مذهبی را ساماندهی کند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: میانگین مصوبات و اقداماتی که این ستاد انجام داده 5 هزار و 692 اقدام در 3 هزار و 33 جلسه در سراسر کشور می باشد.
وی با بیان اینکه برگزاری جلسات این ستاد در راستای رفع آسیب های اجتماعی می باشد، تصریح کرد: کارگاه های آموزشی برای مداحان در جهت ارتقای سطح علمی آنها از جمله برنامه های این ستاد می باشد.
حجت الاسلام روحانی نژاد با بیان اینکه در سال 94 از مجموع هیئت های مذهبی بیش از 21 هزار هیئت به صورت مشاهده ای از سوی سازمان تبلیغات ارزیابی شده اند، ادامه داد: این در حالی است که 43 درصد هیئات مذهبی در مساجد برگزار می شود.
معاون امور فرهنگی تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی برگزاری 23 درصد عزاداری ها را در حسینیه ها دانست و بیان داشت: 13 درصد عزاداری ها در تکایا، 10 درصد در منازل، 5 درصد در بقاع متبرکه و 6 درصد در مدارس و سایر مکان ها برگزار شده است.
وی با بیان اینکه روند رو به رشدی در برگزاری هیئات در مساجد را مشاهده کرده ایم، گفت: شورای هیئات مذهبی توصیه کرده است بیشتر هیئت ها در استان ها فقط یک وعده تجمع عمومی داشته باشند مانند تجمع عزاداری در زنجان، اردبیل، لرستان و کرمان.
حجت الاسلام روحانی نژاد با بیان اینکه بر اساس گزارشات ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی 40 درصد هیئات مذهبی برنامه های قرآنی را برگزار کرده اند، گفت: تاکیدات سازمان تبلیغات اسلامی این است که قرآن جزو محوری ترین برنامه در برپایی عزاداری امام حسین (ع) باشد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: بخش سخنرانی در 69 درصد هیئات مذهبی وجود داشته و این نشان می دهد 31 درصد هیئات سخنران نداشته اند.
وی با بیان اینکه در 56 درصد هیئات مذهبی دعا و زیارت اجرا شده است، افزود: خواندن دعا و زیارات در ارتقای سطح معرفت دینی مردم نقش دارد این در حالی است که در 38 درصد هیئات مذهبی احکام بیان شده، نماز ظهر عاشورا در 56 درصد هیئات قرائت شده و در 15 درصد هیئات مذهبی مناجات خوانده شده است.
نظر شما