به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حسن روحانی، در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری که در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: باید سرمایه های داخلی و خارجی را برای تقویت و توسعه گردشگری جذب کنیم و در مسیری قرار دهیم که مورد هدف جامعه ما است.
رییس جمهوری با اشاره به ظرفیت های گردشگری ایران در عرصه های فرهنگی، تاریخی، مذهبی و طبیعی خاطرنشان کرد: ایران از نظر جاذبه های طبیعی، اقلیمی، تاریخی و فرهنگی جزء 10 کشور اول منطقه و جهان است.
وی با بیان اینکه آثار فرهنگی گذشته که مظهر تمدن دیرینه چند هزار ساله این ملت است باید حفظ و نگهداری شود، افزود: نهضت مشروطه، انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس سه حادثه تاریخی مهم و تاثیرگذاری است که در کنار سایر جاذبه های فرهنگی تاریخی و اقلیمی ایران می تواند در جذب گردشگر بسیار موثر باشد.
روحانی با بیان اینکه دفاع مقدس و آثار آن می تواند یکی از جاذبه های گردشگری داخلی و خارجی باشد، تصریح کرد: سالانه میلیون ها نفر از خانواده ها در قالب سفرهای راهیان نور برای بازدید از مناطق جنگی سفر می کنند و باید از این ظرفیت گردشگری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کنیم.
وی افزود: کشوری داریم که همه گونه جاذبه فرهنگی، تاریخی از جنگل های زیبای شمال و زاگرس گرفته تا کویر می تواند جاذبه ای بسیار خوب برای گردشگران باشد.
روحانی ادامه داد: کویر یکی از جاذبه های مهم گردشگری ایران است که باید به آن توجه کنیم و در این حوزه سرمایه گذاری کنیم چرا که برای برخی از ملت ها کویر جاذبه بسیاری دارد.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اشتغال مسئله اصلی کشور است، تاکید کرد: توسعه صنعت گردشگری یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال برای جوانان است که با سرعت زیادی نیز می تواند به اشتغالزایی کمک کند.
روحانی با بیان اینکه باید در توسعه گردشگری اصولی را نیز مورد توجه قرار دهیم، اذعان داشت: یکی از اصول اصلی و اولین اصل برای توسعه گردشگری مسئله فرهنگی است.
روحانی با بیان اینکه با طبیعت زیبا و آثار تاریخی به تنهایی نمی توان گردشگر جذب کرد، تاکید کرد: وجود فرهنگ برای جذب گردشگر یکی از شرایط لازم در توسعه گردشگری است.
وی یادآور شد: گردشگر وارد سرزمین و جامعه ای می شود که با چهره گشاده مردم روبرو شود. در آن جامعه تحول فرهنگی بالا باشد و اخلاق به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه قرار بگیرد.
رییس جمهوری ایران تصریح کرد: خوشبختانه همه گردشگرانی که به ایران سفر کرده اند در خاطرات شان نکته مهم مهمان نوازی، مهربانی و اخلاق مردم ایران ثبت شده است.
وی با بیان اینکه مسئله فرهنگی برای ما بسیار مهم است، گفت: ملت بزرگ ایران در طول تاریخ مذاهب و ادیان مختلف را تحمل کرده و به آن احترام گذاشته اند. همچنین آداب و سنن اقوام مختلف، نوع پوشش و رفتار آنها و رسوم آنها مورد احترام ملت ایران بوده است بنابراین مسئله فرهنگی به عنوان یک اصل اساسی برای جذب گردشگر مهم است.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اهمیت سیاست خارجی در جذب گردشگر اظهار داشت: سیاست خارجی درست و نحوه ارتباطش با کشورهای مختلف به عنوان یکی از پایه های اساسی برای جذب گردشگر است.
وی تاکید کرد: در سیاست خارجی توانسته ایم در توطئه ایران هراسی موفق شویم و این سد را بشکنیم که یکی از افتخارات دولت یازدهم این است که توانسته با ایران هراسی به خوبی مقابله کند.
رییس جمهوری ایران با بیان اینکه مبارزه با ایران هراسی یکی از دستاوردهای مهم برجام است، ادامه داد: در برجام به دنیا ثابت کردیم آنچه که برخی راجع به ترس از فناوری های صلح آمیز ایران، ترس از قدرت دفاعی ایران در تبلیغاتشان مطرح می کنند کاملا بی اساس است.
وی افزود: بعد از حدود 12 سال با هزاران بازرسی سرزده در ایران، آژانس بین المللی اذعان و اعتراف کرد که فعالیت هسته ای ایران صلح آمیز بوده و پرونده ابعاد احتمالی نظامی (PMD) را به طور کامل بست و گفت از این پس توجه ما به آینده برنامه هسته ای است نه گذشته.
رییس جمهور ایران با بیان اینکه برجام پایان یکی از ابعاد مهم تبلیغات سیاسی ایران هراسی در دنیا بود، تصریح کرد: شرایط امروز دنیا طوری است که دولت هایی که در گذشته مردم خود را از سفر به ایران منع می کردند امروز توصیه می کنند ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم برای امنیت کشور سرمایه گذاری بزرگی انجام داده است که ثمره آن جذب سرمایه و گردشگر است، تصریح کرد: این همه سرمایه گذاری بزرگ برای امنیت کشور در منطقه پرآشوب در راستای توسعه ایران اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه باید میوه توسعه را از امنیت ایجاد شده بچینیم، خاطرنشان کرد: از همه عزیزانی که در نیروهای امنیتی و نیروهای مسلح برای امنیت کشور تلاش کرده اند، تقدیر می کنیم اما باید حواسمان باشد درخت امنیت به ثمر بنشیند و باید از میوه توسعه درخت امنیت بهره برداری کنیم.
روحانی اذعان داشت: شرایط سیاسی کشور بیش از گذشته برای جذب گردشگر و توسعه مهیا است.
روحانی گفت: سیاست تعامل سازنده به عنوان یکی از پایه های اساسی سیاست دولت یازدهم بوده و ادامه خواهد داشت. همچنین یکی از مولفه های مورد تاکید در چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران تعامل سازنده با جهان است که باید اجرا و پیاده شود.
رییس جمهوری ایران با بیان اینکه در کنار مباحث فرهنگی و سیاست خارجی، مسئله اقتصاد نیز برای جذب گردشگر بسیار مهم است، اذعان داشت: هرچه هزینه گردشگری در کشوری پایین باشد بهترین مقصد گردشگری محسوب می شود. همچنین داشتن آینده اقتصادی روشن در کشور مقصد برای گردشگران بسیار مهم است.
وی عنوان کرد: کاهش رشد تورم یکی از سیاست های اصولی اقتصادی دولت یازدهم بوده است به طوری که تورم سالانه بیش از 40 درصد را امروز به تورم سالانه حدود 8.5 درصد رسانده ایم. همچنین تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به حدود 7 درصد رسیده است که این اقدام می تواند در جذب گردشگر بسیار موثر باشد.
روحانی با بیان اینکه رسیدن به تورم تک رقمی و حفظ آن یکی از رویکردهای اصلی دولت یازدهم بوده است، اظهار داشت: گردشگر با تورم تک رقمی پیش روی خود که از نوسان کمتری برخوردار است می تواند به خوبی برنامه ریزی کند.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری باید با آماده ساختن زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری برای جذب گردشگر شرایط را فراهم کند، گفت: اینترنت و فضای مجازی یکی از مواردی است که مورد توجه است که باید زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات و پهنای باند را آن قدر توسعه دهیم که سراسر ایران بتواند از این امکانات به خوبی استفاده کند.
وی با بیان اینکه حل و فصل ارتباطات بانکی یکی از پیش نیازهای گردشگری است، افزود: قدم های خوبی برای روابط بانکی با جهان برداشته شده است و یکی از بخش های مذاکراتی ما با همه دنیا برای تسهیلات بیشتر با امور بانکی و سرمایه گذاری بوده است.
روحانی گفت: در مسئله گردشگری آماده بودن زیرساخت ها یکی از نیازهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرند بنابراین باید زیرساخت های گردشگری نظیر جاده، خطوط ریلی و ناوگان هوایی کشور مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به نگاه اسلام به گردشگری گفت: گردشگری در دین اسلام حتی غیر از مسئله زیارت، در قرآن مجید مورد تاکید قرار گرفته است به طوری که در قرآن کریم آمده است بروید روی زمین سیر و سیاحت کنید و ببینید و حتی تاکید کرده است گاهی علم و دانش و فراگیری تنها در سایه سفر امکان پذیر است.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه از نظر دین اسلام گردشگری یک اصل لازم در زندگی است، خاطرنشان کرد: سفر موجب تجارت، رونق اقتصادی، توسعه علم و تبادل فرهنگی می شود.
وی با بیان اینکه در طول دولت یازدهم پیشرفت خوبی در امر گردشگری و جذب گردشگران خارجی داشته ایم، خاطرنشان کرد: 4 میلیون و 470 هزار گردشگر خارجی در سال 91 با رشد 10 درصدی به 5 میلیون و 200 هزار گردشگر افزایش یافته است.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه همه ارگان های کشور باید به موضوع گردشگری توجه داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید رفتار ما با گردشگران رفتار اسلامی توام با اخلاق و انصاف باشد تا این گردشگران به عنوان مبلغ و سفیر ایران در کشورهای دیگر به تبلیغ فرهنگ ایرانی اسلامی بپردازند تا از این طریق دیپلماسی عمومی را توسعه دهیم.
رییس جمهوری ایران خاطرنشان کرد: معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سند مهم گردشگری را برای تصویب در دولت آماده کند تا بتوانیم صنعت گردشگری کشور را رونق دهیم.
نظر شما