به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان در این مراسم با اشاره به اهمیت غار کتله خور و اینکه این غار به خوبی به مردم معرفی نشده است، ادامه داد: نقشه برداری از غار کار بزرگی است که به شناسایی بیشتر غار کمک می کند.
جواد رحمتی با بیان اینکه جلسه جامعی برای تیم نقشه بردار این غار تشکیل می شود، ادامه داد: استان زنجان از نتایج این کار بزرگ بهره مند می شود.
این مقام مسوول کمبود امکانات و زیرساخت های این غار را از دیگر مشکلات این مجموعه عنوان کرد و ادامه داد: باید از مشارکت بخش خصوصی برای حل مشکلات این غار بهره برد.
در ادامه دبیر کارگروه غارشناسی کشور هم به تنوع زیستی در غارها اشاره کرد و ادامه داد: از اینرو طرح های مدیریت غارها باید براساس ابعاد زیست محیطی تدوین شود.
محمد مددی تهیه نقشه غار کتله خور را کار پراهمیتی اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به وسعت غارها در هنگام تهیه نقشه برداری باید اعتبار مربوطه هم تامین شود.
دبیر کار گروه غارشناسی کشور با بیان اینکه برای مدیریت امور غارها نیازمند نقشه هستیم، خاطرنشان کرد: در حیات وحش ایران 51 نوع خفاش شناسایی شده است که خدمات اکوسیستمی خفاش ها در مقابله با آفت ها مهم است.
وی از تصویب دستورالعمل حمایت از غارها خبر داد و افزود: برنامه ریزی برای درجه بندی غارها هم در دستور کار است.
مدیرکل روابط عمومی سازمان زمینشناسی هم در سخنانی با تاکید براینکه تهیه نقشه غار کتله خور بدون حمایت بخش دولتی انجام شده است، ادامه داد: ایران از لحاظ زیست محیطی کشور ثروتمندی است از اینرو باید این دارایی مهم مستندسازی شود.
جدیدی به زمین شناسی ایران به عنوان یکی از ثروت های ایران اشاره کرد و ادامه داد: برنامه ریزی برای راه اندازی ژئو پارک دوم در کشور آغاز شده است و استان زنجان با توجه به تنوع زمین شناسی مستعد این پارک است.
به گفته وی، از زنجان به عنوان یکی از موزه های زمین شناسی ایران یاد کرد و افزود: غارکتله خور یکی از جاذبه های چشمگیر استان محسوب می شود.
نظر شما