افزایش صادرات گاز با افزایش تولید

خبرگزاری شبستان:میدان‌های گازی ایران با میزان ذخیره ۲۷ تریلیون متر مکعب، رتبه دوم میدان‌های گازی جهان از لحاظ حجم گاز طبیعی جای داده شده در خود، دارا هستند و در حال حاضر با افزایش تولید گاز؛ صادرات گاز ایران از مرز ٢٠ میلیارد مترمکعب گذشته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان‌های گازی ایران با میزان ذخیره ۲۷ تریلیون متر مکعب، رتبه دوم میدان‌های گازی جهان از لحاظ حجم گاز طبیعی جای داده شده در خود، دارا هستند. این ذخایر غالباً در میدان گازی، کلاهک‌های نفتی و یا همراه با نفت در میادین نفتی هستند. تاریخچه پیدایش گاز در ایران را می‌توان همزمان با کشف میدان نفتی مسجد سلیمان دانست.

 

تا سال ۲۰۰۷ هنوز بالغ بر ۶۲ درصد میادین گازی ایران به صورت بکر و دست نخورده باقی مانده بودند. صادرات گاز ایران از دو طریق ارسال با خط لوله و یا به صورت ال‌ان‌جی می‌باشد. بنابر اظهارات کارشناسان شرکت ملی نفت ایران، مخازن گازی ایران تا سال ۱۶۰۰ می‌توانند قابل بهره‌برداری باشند.

 

بنابراین گزارش، اولین مشتری صادرات گاز ایران را می‌توان کشور ترکمنستان دانست که خرید گاز از ایران را از سال ۱۹۹۷ آغاز کرد. دومین مقصد صادرات گاز ایران کشور ترکیه بوده که طرح احداث خط لوله گاز بین دو کشور در سال ۲۰۰۲ به پایان رسید و صادرات گاز به این کشور آغاز شد. ارمنستان سومین وارد کننده گاز از ایران است که از سال ۲۰۰۹ دست به این اقدام زده است. پاکستان و هند دو مشتری احتمالی گاز ایران خواهند بود. با لغو تحریم ها صادرات گاز ایران در سکوی صعودی قرار گرفته است و خبرها حاکی از آن است که صادرات گاز ایران از مرز ٢٠ میلیارد مترمکعب گذشته است.

 

این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نوشته است: "حجم صادرات گاز ایران در دولت یازدهم (مردادماه ٩٢ تا خردادماه ٩٥) بیش از ١٣,٦ درصد نسبت به دوره قبل (دولت دهم) افزایش داشته و این موضوع سبب ارزآوری برای کشور شده است. صادرات پایدار گاز سبب اعتماد بین المللی به صنعت گاز ایران شده است، صنعت گاز افزون بر تامین نیاز بخش های مختلف داخل کشور به صنعتی ارزآور برای کشورمان تبدیل شده است. با توجه به افزایش تولید گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی، حجم تحویل گاز به بخش های مختلف مصرف از جمله نیروگاه ها و صنایع نیز افزایش یافت و این موضوع افزون بر صرفه جویی های اقتصادی سبب کاهش آلودگی هوا شده است. طی سه سال گذشته به ٩١ شهر و ٦ هزار و ١٣٠ روستا گازرسانی شده است."

 

یادآور می شود: بنابر آمار انتهایی سال ۲۰۰۸ میزان ذخایر گازی ایران برابر ۲۹٫۶۱ تریلیون مترمکعب برآورد شده است که ۸٫۹۹ تریلیون مترمکعب این مقدار در خشکی و ۲۰٫۶۲ تریلیون مترمکعب آنها در دریا قرار دارد. در حوضه های زاگرس و خلیج فارس، توالی های متخلخل کربناته کرتاسه و ترشیاری ذخایر مهم نفتی را تشکیل می دهند در صورتیکه کربناتهای پرمو- تریاس به خصوص سازندهای دالان و کنگان، مهمترین مخازن گازی/ میعانات گازی را تشکیل می دهند. تعداد ۳۸ عدد از مخازن گازی در سازندهای دالان و کنگان در این حوضه ها کشف شده است.

کد خبر 576288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha