ماموستا عبدالحمید حسنی، با بیان اینکه احیا و ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه از واجبات دین اسلام است، به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: ترویج و توسعه این فرائض الهی موجب گسترش بیش از پیش عدالت در جامعه میشود.
وی با تاکید بر اینکه گسترش و تعمیق این فریضه الهی در حقیقت نیازمند یک عزم ملی و همگانی است، تصریح کرد: آگاهی بخشی و بالا بردن سطح معرفت عمومی جامعه در خصوص اهمیت و اجرای این فریضهی الهی، یکی از عوامل مؤثر در تحقق و ترویج آن در جامعه است.
امام جمعه دیواندره با بیان اینکه مهمترین هدف امام حسین(ع) در قیام عاشورا احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود، افزود: واقعه عاشورا نتیجه بیبصیرتی و ولایتگریزی برخی از افراد خاص زمان امامت امام حسین (ع) بود.
ماموستا حسنی، با بیان اینکه عاشورا تنها یک حادثه نیست بلکه یک فرهنگ ناب و جامعهساز است، بیان کرد: این قیام الهی فرهنگی برخاسته از متن اسلام ناب بوده و نقشی حیاتی را در استحکام ریشههای این دین الهی ایفا کرده است.
وی یادآور شد: عاشورا هیچگاه در محدوده زمان و جغرافیای خاصی محصور نمانده و این قیام بزرگ الهام بخش بسیاری از نهضتهای دیگر همچون انقلاب شکوهمند ایران اسلامی بوده است.
امام جمعه دیواندره با بیان اینکه ولایتمداری و ولایتپذیری یکی از مهمترین درسهایی است که در قیام عاشورا مورد توجه قرار گرفت، افزود: ولایتپذیری یاران امام حسین (ع) موجب شد آنان را به اسطورهای همیشگی و فراموش ناشدنی در طول تاریخ اسلام تبدیل کند.
ماموستا حسنی اظهار داشت: عدم ولایتپذیری و بصیرت سپاه دشمن در قیام عاشورا از مهمترین عوامل به وجود آمدن این واقعه تلخ در تاریخ اسلام است که با گذشت قرنها هنوز دل هر انسان آزادهای را آزرده و غمگین میکند.
وی با بیان اینکه مبارزه با ظلم و اجتناب از پذیرش ذلت مهمترین درسهای مکتب عاشوراست، گفت: قیام تاریخی و همیشه زنده عاشورا در حقیقت قیام علیه ظلم بود و امام حسین با چنین قیامی به همه انسانها این پیام را داد که هیچگاه در برابر ظلم و ستم سکوت نکنند.
امام جمعه دیواندره حیات و ماندگاری دین اسلام را از برکات قیام عاشورا دانست و ادامه داد: قیام عاشورایی امام حسین(ع) موجب احیای ارزشهای دین که به دلیل ظلم و ستم سران حکومتی طاغوت به تاراج رفته بود، شد.
ماموستا حسنی همچنین گفت: عمق و میزان تاثیرگذاری این قیام در سالهای بعد در انقلاب اسلامی ایران به رهبریت امام خمینی(ره) خود را نشان داد و امام راحل با الهامگیری از قیام امام حسین (ع) کانون ظلم و ستمی را که سالهای متمادی در ایران ریشه دوانده بوده از بیخ کند.
وی تصریح کرد: عاشورا نقش بسزایی در بیدار کردن مسلمانان و محکم کردن پایههای حکومتهای اسلامی دارد، به گونهای که آگاهی دشمنان اسلام از این حقیقت آنان را به وحشت انداخته به گونهای که برای از بین بردن تاثیرات این قیام دست به هر توطئهای میزنند.
پایان پیام/
نظر شما