به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، سومین نشست تخصصی اولین روز از برپایی جشنواره فیلم مقاومت اختصاص به نقد و بررسی سریال آمریکایی «هوم لند» داشت که با حضور حسن عباسی برگزار شد.
در ابتدا بخش هایی از این سریال پخش شد و بعد از آن حسن عباسی سخنان خود را آغاز کرد. عباسی در ابتدای سخنانش این سریال را با سریال «۲۴» مقایسه کرد و گفت: سریال «۲۴» نسبت به هوم لند حرفه ای تر است چراکه تعیین استراتژی دارد. در واقع پیش بینی اینکه رئیس جمهور ایران قرار است پای میز مذاکره با آمریکایی ها ۲۴ سانتری فیوژ داشته باشد و یک خط رسمی استراتژیک را در تلویزیون آمریکا ارائه می کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مقامات غربی از جمله وزیر وقت جرج بوش در حمایت از این سریال برآمدند، توضیح داد: هوم لند در دو فصل اول یک خط تعلیق و در فصل سوم یک خط تعلیق خاص ایران را نشان می دهد و در فصل های بعد وارد مساله پاکستان و افغانستان می شود. اما خط ثابت این سریال در مواجهه با جریان مقاومت است. البته این سریال ها به تنهایی فاقد انگاره و تصویری است که در جهان شکل گرفته و تکرار می شود و این انگاره باید در سال های آینده در محافل آکادمیک شناخته شود چراکه ممکن است به عنوان تاریخ باور شود.
عباسی با اشاره به اینکه در این سریال اسلام مساوی تروریسم و مسلمان مساوی تروریست نشان داده می شود، تصریح کرد: وقتی مخاطب آمریکایی این سریال می بیند نگرشش نسبت به اسلام تغییر می کند. به طور کلی پیام دو فصل اول سریال این است که از اگر فردی آمریکایی به اسلام روی بیاورد، به معنای تروریست شدن او است.
به گفته وی، این سریال همچنین به دختران آمریکایی هشدار می دهد که اگر پدرتان مسلمان شود خود و خانواده را نابود می کند و بنابراین افراد خانواده نباید اجازه دهند اعضایشان مسلمان شوند.
رئیس اندیشکده یقین با اشاره به تصویرسازی های سریال هوم لند از اسلام و ایران، گفت: ایران در سریال هوم لند کشوری است که به گروه های تروریستی کمک می کند، چراکه در ابتدای فصل سوم این اثر در ۶ نقطه جهان عملیات تروریستی با حمایت ایران به تصویر کشیده می شود و آمریکا ایران را به عنوان تروریسم رسمی دولتی معرفی می کند. در این سریال انگشت اتهام تروریسم ابتدا به سمت وزارت اطلاعات ایران و بعد به سمت سپاه وارد است.
وی در ادامه توضیح داد: مجید جوادی یکی از کاراکترهای اصلی فیلم ابتدا به عنوان معاون وزارت اطلاعات و بعد به عنوان معاون اطلاعات سازمان سپاه در سریال معرفی می شود که این اشتباه یا ناشی از خطای فیلمنامه یا ناشی از تعمد در نگارش فیلمنامه است. از طرفی در ۸ قسمت ابتدایی فصل سوم ماجرای پولشویی ایران توسط اطلاعات سازمان سپاه به مخاطب القا می شود که این تصویر برای مردم آمریکا که ایرانیان اهل پولشویی هستند امری عادی به حساب می آید، از پیام های این سریال خارجی است.
عباسی ادامه داد: دستور گرفتن وهابی ها از ایران موضوع دیگری است که در این سریال مطرح می شود این در حالی است که ایران بیشترین جنگ با تروریست های وهابی را دارد و مهمترین مانع برای تروریسم تکفیری، تاکنون ایران بوده است.
وی با بیان اینکه این سریال فضاهای سخیفی از ایران را نشان می دهد، آن را از نظر مخاطب ایرانی تاریخ مصرف گذشته دانست و افزود: این موضوع در حالی است که کشور ایران در ناامن ترین نقطه کره زمین بالاترین ضریب امنیت را دارد و آمریکا خود کشوری است که سالانه ۷۰۰ نفر از شهروندانش در فضاهای عمومی کشته می شوند.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال به موضوع آزادی کماندوهای متجاوز آمریکایی به مرزهای ایران اشاره کرد و گفت: بنظر من ما باید کماندوهای آمریکایی را سال قبل در ایران نگه می داشتیم تا آمریکا یک میلیارد دلار برای آزادی هریک پول پرداخت می کرد. آنها به خیال خود فقط می توانند در سریال هایشان یک پاسدار ایرانی را بکشند، در حالی که در واقعیت هر وقت یک قدم پایشان را از مرزهای کشورمان فراتر گذاشته اند، حساب شان را کف دستشان گذاشته ایم.
وی به اهمیت سینمای استراتژیک در ایران اشاره کرد و توضیح داد: سینماگران ایرانی به این موضوعات استراتژیک نمی پردازند، اما ما نمی گذاریم این انگاره در جامعه نابود شود. آرزوی مسئولان کاخ سفید ین است که مثل پوتین فرصت دیدن قاسم سلیمانی را پیدا کنند. همچنین مرکز تحقیقات استراتژیک آمریکا مقام معظم رهبری، عزیز جعفری، سیدحسن نصرالله و قاسم سلیمانی را به عنوان چهار مرد پر قدرت منطقه خاورمیانه معرفی کرده است که دو تن از آنان روحانی و دو تن سردار هستند.
حسن عباسی در پایان با بیان اینکه تبیین خط سریال هوم لند باید در رسانه ها صورت بگیرد، گفت: سینمای ایران نیز باید به سمت سینمای استراتژیک حرکت و این جریان استراتژیک را زمینه های مختلف از جمله بازی های رایانه ای نیز دنبال کند. سینماگران انقلابی ما می توانند این هدف را پیش ببرند و هجوم بازی های رایانه ای و فیلم های اسلام ستیز نباید باعث تغییر چهره اسلام در جهان شود.
نظر شما