ارایه ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک توسعه تعاون

خبرگزاری شبستان:بانک توسعه تعاون تنها بانک است که با دارا بودن ساختاری مانند سایر بانکها، خدمات دهی خود را در تعاونی‌ها متمرکز کرده است و در راستای انجام وظایف خود امسال ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی این بانک ارایه می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بانک توسعه تعاون ۱۵ مرداد سال ۱۳۸۸و با سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیارد تومان شکل گرفته است. در حال حاضر بانک با ۴۱۰۰ نفر کارمند در ۴۶۰ شعبه و باجه در سراسر کشور مشغول فعالیت است. اشتغال‌زائی، تمرکز تسهیلات دهی به تعاونی‌ها و تقویت این بخش را از رویکردهای اصلی این بانک است.

 

بنابراین گزارش، بانک توسعه تعاون به عنوان تنها بانک دولتی که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی دولت موظف به ایجاد آن شد، با دارا بودن ساختاری مانند سایر بانکها، خدمات دهی خود را در تعاونی‌ها متمرکز می‌کند. این بانک با سایر بانکهای کشور که به صورت سرمایه‌ای و تجاری هستند تفاوت دارد چون یک بانک تجاری بیشتر به دنبال کسب سود و پرداخت تسهیلات با تضمین بازپرداخت بالاتر است. دولت در تلاش است تا از طریق ایجاد یک فرایند منظم و تقویت ایده‌های مردم، جریان اشتغال‌زائی را مورد حمایت قرار دهد و این کار را از طریق توانمند سازی مردم دنبال می‌کند.

 

این گزارش می افزاید: اصل ۴۳ قانون اساسی بر لزوم تقویت و حمایت از جوانان در قالب فعالیتهای تعاونی تأکید دارد و امید است بانک توسعه تعاون موانع تسهیلات دهی به تعاونی هارا رفع کند. در حال حاضر سرمایه بانک توسعه تعاون در مدت فعالیت دولت یازدهم از پنج هزار میلیارد ریال به هشت هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. حجت الله مهدیان، سرپرست بانک توسعه تعاون در خصوص فعالیتهای این بانک به ایرنا گفته است: "این بانک فقط هفت سال سابقه فعالیت دارد و با هدف حمایت از بخش تعاون ایجاد شده است، حجم تسهیلات متناسب با سپرده ها رشد کرده و میزان مصارف بر منابع به 92درصد رسیده است. در سه سال گذشته شاخص های بانک بهبود یافته است و 70 درصد از تسهیلات بانک توسعه تعاون به بنگاه های کوچک و متوسط اختصاص یافته است. هم اکنون 400 شعبه این بانک به تعاونگران و دیگر عموم مردم خدمات می دهند.

 

تعداد واحدهای خرد و متوسط در کشور هفت هزار و 500 واحد است و یک چهارم تسهیلات 160هزار میلیارد ریالی که قرار بود به بنگاه های مشکل دار تخصیص یابد، به بخش تعاون تخصیص یافته است. امسال بنا داریم تا 40 هزار میلیارد ریال (چهار هزار میلیارد تومان) تسهیلات به متقاضیان بدهیم و 15هزار میلیارد ریال ( 1.5هزار میلیارد تومان) را تاکنون پرداخت کرده ایم."

 

یادآور می شود: اهداف تشکیل و راه اندازی این بانک عبارتند از:

تخصیص منابع و کمک به تأمین سرمایه کارآفرینان و افراد جویای کا ربه منظور ایجاد اشتغال جدید و کمک به بنگاه های اقتصادی موجود و توسعه آنان به منظور حفظ و بهبود اشتغال موجود و ایجاد فرصتهای شغلی جدید، ارتقای ظرفیت ها و توانمندی های رقابتی بخش تعاون در سطح ملی و بین المللی، تسهیل ارتباطات و پیوندهای فنی، مالی و اقتصادی بین آنها و تحقق توسعه یکپارچه بخش تعاونی در اقتصاد ملی.

تشویق و تقویت اشخاص حقیقی و حقوقی برای سرمایه گذاری به شکل تعاونی و نوآوری و ابداع در زمینه نهادسازی مالی تعاونی و توسعه فرآیندهای شغلی و حرفه ای.

 کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور از طریق توسعه بخش تعاونی و فراهم کردن زمینه های عدالت اجتماعی بر اساس برنامه های وزارت تعاون.

 بکارگیری و استفاده از امکانات عملیات بانکی به منظور ارتقای ظرفیت و توانمندیهای بخش تعاونی با هدف افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی.

 حمایت مالی و اعتباری از انتقال فعالیتها و کاهش تصدیهای بخش دولتی اقتصاد به بخش غیردولتی با اولویت دادن به تعاونیها.

 فراهم نمودن بستر مناسب برای توسعه مشارکت بخش غیردولتی در فعالیتهای اقتصادی با اولویت بخش تعاونی.

 کمک به حضور فعال و ایفای نقش موثر تعاونیها در بازار بورس، سرمایه و بازارهای بین المللی.

کد خبر 576005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha