خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توسعه روابط میان کشورهای مختلف در ابعاد گوناگون می تواند باعث رشد و ترقی هر دو کشور شود و با توجه به پیشرفت علم و فناوری یکی از ارکان مهمی که امروز مورد توجه کشورهاست مباحث و مبادلات علمی است و بهترین راه تعامل این مقوله همکاری های علمی و فناوری میان مراکز علمی و دانشگاه هاست از این رو کشورمان نیز در فکر توسعه روابط علمی خود برآمده است و تفاهمنامه های متعددی در این زمینه به امضای مسئولان مربوطه رسیده است.
بنابراین گزارش، در این راستا به تازگی پژوهشگاه نیرو و پردیس مهندسی مکانیک دانشگاه درسدن آلمان برای توسعه تعاملات بین المللی و علمی تفاهم نامه همکاری امضا کردند. بر اساس آن مقرر شد برای اجرایی شدن توافق های انجام شده، در مرحله نخست کارگاهی آموزشی با عنوان مدیریت تحقیقات و منابع مالی برای مدیران ارشد وزارت نیرو و پژوهشگاه نیرو در آبان ماه امسال (ماه نوامبر میلادی) برگزار شود.
این گزارش می افزاید: بر اساس اعلام وزارت نیرو، خردادماه امسال برای توسعه تحقیق و فناوری در حوزه برق و انرژی مذاکراتی بین پژوهشگاه نیرو با دانشگاه درسدن آلمان انجام شد که این تفاهم نامه برای اجرای این مذاکرات به امضا رسیده است.
یادآور می شود: ژوهشگاه نیرو سازمانی وابسته به وزارت نیرو است که مسئولیت راهبری تحقیقات وابسته به صنعت برق و انرژی ایران برگزار میکند. پژوهشگاه نیرو در سال ۱۳۷۶ با اخذ مجوز سه پژوهشکده "برق"، "تولید نیرو" و "انتقال و توزیع نیرو" از شورای گسترش آموزش عالی بطور رسمی کار خود را آغاز و در سال ۱۳۷۷ با اخذ دو مجوز جدید پژوهشکدههای "انرژی و محیط زیست" و "کنترل و مدیریت شبکه" را نیز به مجموعه خود افزود و در ادامه با ایجاد "مراکز شیمی و مواد"، "توسعه فناوری توربینهای بادی" و "آزمایشگاههای مرجع" فعالیتهای خویش را توسعه بخشید.
هم اکنون با ۵ پژوهشکده، ۳ مرکز و ۲۱ گروه پژوهشی علاوه بر پروژههای ملی در چندین پروژه بینالمللی نیز با مشارکت کشورهای پیشرفته صنعتی حضور داشته و سعی دارد نقش خود را در این قبیل پروژهها توسعه بخشد. با توجه به نقش زیر بنایی صنعت برق در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، پژوهشگاه نیرو با انجام پروژههای بنیادی، کاربردی و توسعهای به منظور پاسخگویی بهتر و بیشتر به نیازهای صنعت برق و رفع مشکلات آن و دستیابی به فناوریهای نوین اقدام به تعریف پروژه برنامه استراتژیک خود همراستا با خواستهها و برنامههای استراتژیک وزارت نیرو و برنامه توسعه پنجم کشور و در سال ۱۳۸۷ پس از تبیین بیانیههای مأموریت، چشم انداز و ارزشهای سازمانی با تحلیل محیط داخل و خارج و همچنین مطالعات تطبیقی در عرصه بینالمللی استراتژیها و اهداف پژوهشگاه راتدوین و در سال ۱۳۸۹ با استفاده از متدولوژی کارت امتیازی متوازن (BSC) با اجرای برنامهها و دستیابی به اهداف کمی راه رسیدن به چشم انداز را هموار نموده است.
نظر شما