علی محمددوست، مسئول دبیرخانه بینش مطهر دانشگاه امام صادق (ع) پیرامون تاسیس دانشگاه جامع اندیشه اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: سال 78 سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی، مدیر گروه معارف دانشگاه امام صادق (ع) و مسئول ترویج اندیشه های شهید مطهری در این دانشگاه طرح دانشگاه اندیشه اسلامی را مطرح کرد.
وی ادامه داد: سال 84 اعضای دبیرخانه و اساتید طرح بینش مطهر در جلسه ای خدمت مقام معظم رهبری این طرح را ارائه کردند و ایشان هم آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع دادند که این طرح در این شورا به تصویب رسید اما تا سال گذشته این موضوع مسکوت بود و مجدد سال گذشته این طرح توسط دبیرخانه بینش مطهر به جریان افتاد و اکنون مراحل تصویب آن در وزارت علوم پیگیری می شود.
محمددوست که در حال حاضر مسئول پیگیری این پروژه است، با اشاره به اینکه این طرح در صدد است تا به جای ورود افراد به دانشگاه، دانشگاه را به خانه ها بیاورد، گفت: بسیاری از مشکلات ما به واسطه کوچک شمردن بحث تربیت خانواده و نقش مادر است و آن هم به این دلیل است که ما خانه و خانواده را از فضای علمی دور کرده ایم.
وی با بیان اینکه این طرح اهمیت ویژه ای به خانه و خانواده به خصوص مسائل تربیتی می دهد تصریح کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده در تاسیس دانشگاه اندیشه اسلامی عمده کار بر عهده صدا و سیما است اما دانشگاه پیام نور هم می تواند به عنوان یک بازوی کمکی اجرای این طرح را تسهیل کند.
محمددوست در خصوص شیوه اجرای این طرح گفت: شیوه کار به این شکل است که کلیه کلاسها ضبط شده و از تلویزیون پخش می شود، ضمن اینکه فایلهای صوتی و تصویری کلاسها تهیه می شود تا کسانی که به هر دلیلی موفق به دیدن جلسه ای نشده باشند بتوانند از فایل های آن استفاده کنند.
وی به چهار محور "بینش مطهر"، "تفسیر قرآن"، "مباحث سیاسی" و "مباحث علوم تربیتی – اخلاقی" به عنوان سرفصل های رشته اندیشه اسلامی اشاره کرد و افزود: در این طرح "بینش مطهر" با محوریت آثار شهید مطهری، "تفسیر قرآن" بر اساس تفسیر شریف المیزان با حواشی از تفسیر علامه جوادی آملی و مباحث تفسیری استاد مطهری "مباحث سیاسی" بر مبنای اندیشه های امام راحل در خصوص انقلاب اسلامی و تحلیل هایی که اندیشمندان اسلامی درباره مبانی فکری حضرت امام در این زمینه داشته اند و "مباحث علوم تربیتی – اخلاقی" با مضامین مباحث اخلاقی، خانواده، تربیت کودک و روانشناسی تدریس می شود و در مقطع کارشناسی ارشد می توان هر یک از این محورها را در قالب یک رشته به صورت مجزا دنبال کرد.
به گفته مسئول دبیرخانه بینش مطهر دانشگاه امام صادق (ع) به دلیل اینکه این مباحث با فراق بال توسط بانوان پیگیری شود و آنها بتوانند علاوه بر تحصیل به امور دیگر از جمله مدیریت خانه و تربیت کودکان هم رسیدگی کنند ترم های تحصیلی این طرح یک ساله در نظر گرفته شده است و دانشجویان طی 8 سال مدرک کارشناسی خود را اخذ می کنند.
وی با اشاره به طولانی بودن سالهای تحصیل در این دانشگاه خاطرنشان کرد: در پایان هر ترم به صورت مجازی از طریق پایگاه اینترنتی یا ارسال نامه از دانشجویان آزمون سراسری گرفته می شود و برای حفظ انگیزه دانشجویان برای ادامه تحصیل در پایان هر ترم به هر دانشجو یک گواهینامه میان دوره اعطا می شود.
محمددوست داشتن دیپلم آموزش و پرورش را شرط الزامی ثبت نام در این دانشگاه عنوان کرد و افزود: با توجه به مباحثی که برای این دانشگاه و این رشته در نظر گرفته شده و مدرک دیپلم آموزش و پرورش الزامی است.
مسئول دبیرخانه بینش مطهر دانشگاه امام صادق (ع) با توجه به اینکه مدرک دانشجویان با مهر وزارت علوم اعطاء می شود، افزود: باید وزارت علوم به گونه ای برنامه ریزی کند تا دانشجویان پس از اخذ مدرک کارشناسی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با مشکلی مواجه نشوند، اگر طرح در وزارت علوم مصوب شود یقینا بحث ادامه تحصیل دانشجویان هم تصویب می شود.
وی با اشاره به اینکه هزینه تحصیل در این دانشگاه بسته به میزان مشارکت صداوسیما در ضبط و تهیه محتوای علمی آن دارد، گفت: با توجه به حجم بالای این کار و مخاطبین بسیار آن و دست اندرکاران این طرح که علاوه بر وزارت علوم، صدا و سیما را هم درگیر می کند کار به تاخیر افتاده و اما ما در صددیم که امسال این طرح تصویب شود.
محمددوست با بیان اینکه علاوه بر طرح دانشگاه جامع اندیشه اسلامی، ایجاد رشته شهید مطهری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هم به وزارت علوم پیشنهاد شده است، گفت: علاوه بر دو طرح عنوان شده، به وزارت علوم پیشنهاد کردیم با توجه به ناکارآمدی و گلچین بودن مباحث اندیشه اسلامی در دانشگاه ها و عدم مقبولیت این درس در میان دانشجویان و اینکه این درس یک نظام فکری مشخصی را برای دانشجویان ایجاد نمی کند، درس "مباحث و آثار شهید مطهری" را که توسط دبیرخانه بینش مطهر گردآوری شده حداقل در 4 واحد درسی و حداکثر 8 واحد درسی جایگزین این درس کند.
وی با اشاره به اینکه این طرح به گونه ای برنامه ریزی شده تا مطالب و مباحث برای عام ترین مردم در روستاها و یا شخصی در مقطع دکترا قابل درک و استفاده باشد، گفت: ما معتقدیم اسلام نابی که حضرت امام (ره)، شهید مطهری و دیگر علما به دنبال آن بودند در جامعه ما بطور شایسته بسط و گسترش پیدا نکرده و به فرموده حضرت امام (ره) با پیروزی انقلاب تنها، رایحه ای از اسلام به این کشور دمیده شده است .هدف ما اصلاح و احیای تفکر دینی است، که پرچمدار آن امام خمینی (ره)، شهید مطهری (ره)، علامه طباطبایی (ره) و امروزه ولی معظم فقیه حضرت آیت الله خامنه ای و دیگر علما بدنبال نهادینه کردن آن بوده و هستند.
پایان پیام/
نظر شما