محمد حسین عبدالهی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در آستانه برگزاری کنگره منطقه ای فرهنگ و هنر روستا به میزبانی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان در خصوص نقش روستائیان در توسعه فرهنگی کشور، گفت: با عنایت به فرهنگ غنی که در کشور وجود دارد، روستائیان می توانند در توسعه فرهنگی کشور نقش موثری را ایفا کنند به طوری که روستائیان عزیز تا کنون نیز توانسته اند با توجه به باورهای دینی و مذهبی که متکی به ارزشهای دینی و اسلامی است در توسعه فرهنگی نقش بسیار زیادی داشته باشند.
وی افزود: فرهنگ روستا مجموعه ای از صفا و صمیمیت، ایثار، از خود گذشتگی، تعاون، همیاری و بسیاری از ارزشهای اسلامی و انسانی در مقابل معضلات و مشکلات اجتماعی و فرهنگی است که همه اینها مولفه های بسیار مهمی در توسعه فرهنگی کشور محسوب می شود.
عبدالهی با اشاره به وظایف کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در عرصه گفتمان سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی، تصریح کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد روستایی می توانند با تبیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همگانی کردن مفاهیم و مولفه های اقتصاد مقاومتی که از مهمترین منویات مقام معظم رهبری است را به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با برگزاری سمینارها، کارگاهها و نشست های تخصصی می توانند زمینه گفتمان اقتصاد مقاومتی را بوجود بیاورند که اگر نگاه روستائیان به موضوع کار و اشتغال نشأت گرفته از فرهنگ و آموزه های دینی باشد در کشور شاهد این خواهیم بود که هر روستایی به عنوان یک کار آفرین، روستای خود را به یک کانون اقتصادی پویا تبدیل کند ضمن اینکه جوانهای روستایی توان تولید محتوا را نیز دارند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در خصوص نقش ائمه جماعات و مدیران مسئول کانونها در احیاء هویت روستایی و فرهنگ بومی مناطق مختلف، اظهارداشت: ائمه جماعات و مدیران کانونهای فرهنگی و هنری می توانند در احیاء هویت روستایی و فرهنگ بومی از جمله احیاء خرده فرهنگها، احیاء آداب و رسوم حسنه روستاها، احیاء بازیهای بومی و محلی و شکوفا کردن استعدادهای جوانان و نوجوانان در رشته های ورزشی و همچنین ترویج خودکفایی نقش به سزایی داشته باشند.
وی افزود: ائمه جماعات و مدیران کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به عنوان افسران خط مقدم جبهه فرهنگی می توانند در موضوع فرهنگ جهادی به صورت ویژه وارد شوند و احساس مسئولیت را در روستائیان بوجود بیاورند و افراد جامعه را تشویق به فعالیت های جهادی کنند.
عبدالهی گفت: لازمه مدیریت جهادی این است که فرمانده در صف مقدم جبهه جنگ باشد لذا موضوع مدیریت جهادی موضوعی بسیار مهم به شمار می آید که باید به دست اندرکاران تولید محتوا در کنگره تبریک گفت.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا به عنوان اولین مرتبه در 5 منطقه می تواند تجربه بسیار خوب و فرصت مناسبی برای انتقال تجربیات مناطق مختلف کشور باشد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد: از ثمرات و برکات این دوره های آموزشی مردم روستاها، کشور نیز بهره مند شود. البته برای سال آینده پس از برگزاری کنگره جلسات آسیب شناسی شکل بگیرد و بعد از بحث و بررسی تصمیم گیری شود.
وی در ادامه تعداد کانونهای فرهنگی و هنری استان خراسان رضوی را یک هزار و 683 باب کانون برشمرد و افزود: از این تعداد 666 کانون شهری، 1017 کانون روستایی است که بیش از 60 درصد کانونهای استان در روستاها و مناطق محروم هستند.
عبدالهی گفت: تعداد کل کتابخانه های کانونهای فرهنگی و هنری استان یک هزار و 400 کتابخانه است که از این تعداد 600 کتابخانه شهری و 800 کتابخانه روستایی است.
نظر شما