مرتضی سرهنگی، نویسنده حوزه دفاع مقدس امروز(31 شهریور) در حاشیه برگزاری نشست کتابخوان تخصصی حوزه دفاع مقدس در گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: ادبیات جنگ برای هر کشوری که به نوعی با جنگ درگیر بوده است یک سرمایه و دارایی ملی است.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه هر نسلی که می آید یک چیزی روی این دارای می گذارد چرا که این تاریخ قابل احترام برای ملت ها است، افزود: این ادبیات به قیمت گرانی به دست می آید و برای آن جان ها، خانه ها و سرمایه های زیادی از دست رفته اند و قحطی و ویرانه های زیادی به همراه داشته است.
سرهنگی با تاکید بر اینکه جنس ادبیات ما دفاعی و قابل احترام است، تصریح کرد: برای اینکه این ادبیات وارد خانه های ما بشود و تاثیر خود را بگذارد، باید به یک دستور زبان شیرین و دلچسب برسیم.
وی بهترین شیوه برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل آینده را از طریق داستان و خاطره عنوان کرد و گفت: اتفاقات دفاع مقدس سرشار از معارف عملی است و شعاری در آن نیست.
سرهنگی با بیان اینکه اگر ما از این معارف بهره بگیریم بیمه شده و رویین تن می شویم، تصریح کرد: از این رو دیگر امواجی که از سوی بیگانگان منعکس می شود در ما تاثیری نمی گذارد.
وی نوشتن در حوزه دفاع مقدس را به نوعی نوشتن علیه فراموشی دانست و ادامه داد: گفت: اسناد جنگ باید به گونه ای حفظ شود و نوشتن بعد از جنگ یک سنت است تا این فرهنگ به زوال نرود.
سرهنگی در ادامه به توجه بسیاری از کشورها به ادبیات جنگ و انقلاب خود اشاره کرد و افزود: ادبیات جنگ روی شانههای نویسندگان آن ایستاده است چرا که مردم باید بدانند بهای این دفاع چه میزان بوده است تا از آن مراقبت کنند.
نظر شما