عاشقانه های جنگ/ نشستی با نویسندگان کتاب های حوزه دفاع مقدس

خبرگزاری شبستان: همزمان با آغاز سالروز هفته دفاع مقدس نشست تخصصی کتاب خوان امروز با حضور نویسنده گان توانمند این حوزه در سالن شاهد و ایثار رشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، امیر محمدپور، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان گیلان امروز (31 شهریور) در نشست تخصصی کتاب خوان دفاع مقدس، با بیان اینکه مردان مردی که در سالهای دفاع مقدس از جان و منافع شان گذشتند امروز نیز با ثبت خاطرات دفاع مقدس آن را برای ما ماندگارتر می کنند، گفت: هم نسل های من دفاع مقدس را در کتاب ها دیده اند.

 

وی افزود: نسل ما با خاطرات رزمندگانی چون غلامرضا هدایتی و حاج حشمت هدایتی و مرتضی سرهنگی با دوران دفاع مقدس آشنا می شوند، گفت: دفاع مقدس یک رویداد بزرگ و تاریخ ساز است که هر چه قدر از آن دوران بنویسیم کم و ناقص است.

 

محمدپور، افزود: بازتاب این رشادت ها، فداکاری ها و ایثارگری ها در پاسداشت ایران اسلامی همچون نگینی در تارک ایران و جهان خواهد درخشید.

 

وی از کتاب برای توصیف و ماندگاری این جلوه های ویژه به عنوان یک جایگاه ارزشمند یاد کرد و ادامه داد: مزامین بلند ایثار و جهاد وشهادت برای همه نویسندگان، هنرمندان و ناشران ادب و احساس و ذوق به ارمغان می آورد.

 

ضرورت دانستن قیمت تمام شده دفاع مقدس

مرتضی سرهنگی، یکی از چهره های فعال انقلاب فرهنگی در این نشست با بیان خاطراتی از دوران خبرنگاری خود در مصاحبه با افسران عراقی، اظهار کرد: در گفتگو با آنان پی بردم که آنان نفهمیده بودند که با کی در جنگ هستند.

 

وی با بیان اینکه اگر ما هم متوجه نباشیم که با کی جنگ کردیم و چه کسانی از ما دفاع کردند، در سردرگمی می مانیم، تصریح کرد: دفاع مقدس و ادبیات جنگ احتیاج به مراقبت و نگهداری دارد.

 

سرهنگی گفت: ما باید بدانیم قیمت تمام شده جنگ برای ما چقدر بوده است تا بدانیم چه میزان رفتار، شغل، اجتماع، مدرسه، روابط اجتماعمان احتیاج به رسیدگی دارد.

 

وی افزود: هر چه بیشتر بدانیم چقدر پای این انقلاب و نظام هزینه شده است بیشتر از آن مراقبت و پاسداری می کنیم.

  

 تکریت11

در ادامه اسماعیل یکتایی رزمنده دفاع مقدس با معرفی کتاب«تکریت 11» اظهار کرد: نمی شود تاریخ را ورق بزنیم اما نگاهی به ادبیات دفاع مقدس نداشته باشیم.

 

وی با ضروری خواندن خاطرات اردوگاهی آزادگان عزیزی که در خاکریزها خاطرات زیادی را با خود در اسارت دارند، گفت: باید فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس در فرهنگ کشور جاری و نهادینه شود.

 

یکتایی همچنین به داستان «پتروس فداکار» که در کتاب درسی فرزندان ما به عنوان یک شخصیت قهرمان هلندی بود که با انگشت خود مانع جاری شدن آب و سیلابی شد که از سوراخ سد می توانست منجر به آسیب رساندن به شهر و مردمانش شود، اظهار کرد: بسیاری از این قهرمانان در دفاع مقدس با از دست دادن دست و پا و جان خود از این انقلاب محافظت کردند وباید این رشادت ها منعکس شود.

 

آقا کلاه آهنی ات را به من میدی

غلامرضا هدایتی، راوی کتاب «آقا کلاه آهنی ات را به من میدی» نیز با بیان خاطراتی از دوران زندگی خود، افزود: فرهنگ اسلامی از همان دوران کودکی در من رشد کرده بود.

 

وی از اعزامش در سال 60 به جبهه حق علیه باطل اشاره و با بیان مطالبی از موضوع کتابش، اذعان کرد: اینکه خیلی ها برای دفاع از کشورو دین از جان خود می گذشتند و اینکه کسی نتواند از یک کلاه آهنی برای محافظت از خود بگذرد، امتحاناتی است که در محضر خداوند پس می دهیم.

 

انار سبز، زیتون سرخ

پونه نیکویی، شاعره دفاع مقدس که در سال 85 با شعر خوانی در محضر مقام معظم رهبری مورد تجلیل قرار گرفتند نیز در این نشست با معرفی کتاب «انار سبز، زیتون سرخ» اظهار کرد: رسالت خود می دانم که در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس بپردازم.

 

وی با بیان اینکه جنگ با همه پلیدی خود یک شاخه می آفریند به نام دفاع مقدس و دفاع مقدس شاخه ای به نام عاشقانه های جنگ را رقم می زند، گفت: امیدواریم با توجه به این حوزه به پله های اول عالم معنا دست یابیم.

 

نیکویی اظهار کرد: عاشقانه های جنگ لذت بخش ترین قسمت هایی است که برای من تسلای دل است.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب انار سبز، زیتون سرخ که اولین بار در سال 89 به چاپ رسیده است اکنون به چاپ پنجم رسیده است، افزود: شهدا یک چک سفید امضاء به من داده اند که توفیق این را داشته ام در چندین همایش و جشنواره به مقام های برتر دست یابد.

 

بابا نظر

حشمت الله هدایتی نیز که از رزمندگان و راویان دفاع مقدس است با معرفی کتاب«بابا نظر» با انتقاد از اینکه نباید شهدای خود را فراجناحی معرفی کنیم، اظهار کرد: شاید کل جنگ ابی عبدالله کمتر از 10 ساعت گذشته باشد اما آنچه که این حماسه را زنده و پایدار نگه داشت دو راوی قوی به نام حضرت زینب(س) و امام سجاد علیه السلام بودند.

 

وی گفت: نباید دسترسی به شهدا را برای جوانان خود دشوار کنیم چرا که آنان باید حقیقت را بدانند و اینکه از اشتباه و نقص های رزمندگان و شهدایمان هم چیزی بگوییم چیزی از ارزش آنان کم نمی کند.

 

هدایتی با اشاره به کتاب بابا نظر تصریح کرد: باید کتاب های دفاع مقدس را با توجه به سه مرحله قبل، حین و بعد از عملیات بنویسیم تا مخاطب را با خلق و خو و روحیات رزمندگان و شهدای خود بیشتر آشنا کنیم.

 

وی بیان کرد: چون از ناگفته های قبل از عملیات ها و بلوغ آنان نمی نویسیم  و نادیده می گیریم بسیاری از کتاب های ما ابتر می ماند.

 

هدایتی با تاکید بر اینکه نباید در کتاب نویسی عجله کنیم، از نویسندگان حوزه دفاع مقدس خواست برای نوشتن تاریخ شفاهی وقت بگذارند و با جستجو در اسناد حرف بزنند، چون انسان ها می میرند و اسناد صداقت در آثار می باشد.

 

گفتنی است، در ادامه این نشست ضمن قدردانی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس از خانواده شهدای مدافع حرم«سیرت نیا» و «کوچک زاد» تجلیل شد.

 

به گزارش شبستان: ۱۶عصر فردا( ۱ مهر) نشست کارگاه ادبیات اردوگاهی با تدریس استاد مرتضی سرهنگی در محل اداه کل نهاد کتابخانه های عمومی استان برگزار می شود. 

 

 

 

کد خبر 575415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha