شاخصه های تمایز جشنواره تئاتر« بسیج»

خبرگزاری شبستان: غلامرضا منتظری گفت: تکیه بر قابلیت های نسل جوان، توجه به تولید متن، آموزش و پرهیز از آثار تکراری مهمترین شاخصه های دوازدهمین جشنواره تئاتر بسیج است.

غلامرضا منتظری درباره مهم ترین شاخصه هایی که جشنواره تئاتر بسیج را از سایر جشنواره های هنری کشور متمامیز می کند، کدامند؟ به خبرنگار تئاتر شبستان، گفت: اولین شاخصه ی این جشنواره، تکیه بر قابلیت های نسل جوان است. در حقیقت مبنای این تصمیم هم رهنمودهای تحول آفرین مقام معظم رهبری است که فرمودند اگر می خواهید هنر رشد و اعتلا پیدا کند، به جوان های مومن و متخصص تکیه کنید. جشنواره فرصتی را فراهم می کند که جوان های ما خودباوری را بهتر تمرین کنند.

 

وی افزود: شاخصه دوم، توجه به نهضت تولید متن است که ما در این زمینه فقر جدی داریم و برای اینکه این متون رسیده به جشنواره قابل استفاده باشد. ما فراخوان دریافت نمایشنامه ندادیم و گفتیم فقط طرح و ایده ی خود را بفرستید. وقتی کارشناسان ما طرح ها را بررسی کردند، اگر طرح قابلیت پرورش دارد و با محور های تعیین شده جشنواره و رویکردهای ارزشی منطبق است، بعد برای تولید آن تعهد هزینه ایجاد کنیم، غیر از این باشد اصراف کرده ایم. ما در کشور متخصص کم نداریم اما متخصص متعهد کم داریم. نمایشنامه کم نیست اما نمایشنامه ای که بتواند پاسخگوی دغدغه ی نیروهای ارزشی باشد، کم داریم. لذا خروجی جشنواره پیش از اجرای تئاتر می تواند انتشار نمایشنامه هاست که گروه های نمایشی چه در زیر چتر بسیج و چه خارج از آن بتوانند از این نمایشنامه ها استفاده کنند.

 

رییس سازمان بسیج هنرمندان، تاکید کرد: نکته سوم توجه به آموزش است. مرسوم نیست در جشنواره ها برای شرکت کنندگان دوره آموزشی بگذارند. اینطور است که اثار را می فرستند، یا پذیرفته می شوند و یا نمی شوند، اما ما به دنبال این هستیم که جشنواره بهانه ای بشود که ما به بها برسیم. یک بهای ارزشمند برای ما کشف استعدادهاست. حدود نهصد طرح به جشنواره رسیده، که بر اساس شرایط ما، نهایتا سی اثر انتخاب شود، خب تکلیف آن بیش از هشتصد نفر دیگر چه می شود؟ بی انصافی است اگر ساده از کنار آن ها بگذریم. مقصد رشد استعدادهاست که بتوانیم در فرایند تولید کار ارزشی از نیروهای جوان بهره ببریم، مقصد نباید جشنواره باشد.

 

منتظری ادامه داد: مسئله ی دیگر جهت جشنواره است، ما دو رویکرد جدی را برای جشنواره تعیین کرده ایم که یکی سبک زندگی است و دیگری پایداری و مقاومت. سبک زندگی، شامل موضوعات مختلفی می شود که از جمله ی آن می شود به اخلاق، خانواده، معاشرت های اجتماعی و حتی اگر کسی فرهنگ صحیح رانندگی را در نمایشی با مضمون ترافیک بخواهد سوژه قرار دهد، چون به نفع کشور است ما حمایت خواهیم کرد.

 

وی اضافه کرد: نکته پایانی پرهیز از کارهای تکراری است. معمولا وقتی جشنواره های ارزشی را دنبال می کنید، همیشه چند طرح تکراری وجود دارد که از بس تکراری شده اند، نخ نما و ناکارآمدند. این جشنواره فرصتی فراهم کرد که ما نسل جوان و قابلیت های این نسل را باور کنیم. البته این به معنای آن نیست که ما آثار نویسندگان پخته و با تجربه را نپذیریم، بلکه زیبایی جشنواره به حضور جوانان در کنار با تجربه های هنر نمایش است.

 

دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج پس از اجرای عمومی آثار نمایشی که تا اواخر آذر در سراسر کشور انجام خواهد شد، در بهمن ماه جاری برگزار می شود. کوروش زارعی، دبیر دوره ی دوازدهم این رویداد است.

کد خبر 575408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha