به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، اختتامییه این جشنواره رنگ صلح شامگاه دیروز (30 شهریور) همزمان با عید غدیر خم و روز جهانی صلح برگزار شد، یکی از میهمانان ویژه جشنواره گری لوئیس، نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران بود که به علت بیماری نتوانست در این مراسم حضور داشته باشد.
ریستو پولنداکف، سفیر بلغارستان در ایران، یکی از میهمانان ویژه مراسم با بیان اینکه جستجو در گوگل به جنگ می رسد تا صلح، تصریح کرد: یک وقتی در گوگل کلمه صلح را جستجو میکردم که متاسفانه حدود 700 صفحه درباره صلح پیدا کردم، با کنجکاوی کلمه جنگ را جستجو کردم که در کمال ناباوری حدود دومیلیون صفحه به من پیشنهاد داد، این نکته نشاندهنده یک فاجعه در جهان است.
وی با بیان اینکه ایرانیان مردمانی صلح دوست و خونگرم هستند، اظهار کرد: برای کاستن از خشونتها و جنگها در جهان امروز و رسیدن به صلح و امنیتی پایدار باید همیستگی بین ملل و ارتباط جوامع بشری را تقویت کنیم.
بهناز پورنگ، دبیر اجرایی این جشنواره ضمن تقدیر از شرکتکنندگان جشنواره رنگ صلح، گفت: پس از انتشار فراخوان بالغ بر200 اثر از 120 هنرمند نونهال، نوجوان و بزرگسال تهرانی و شهرستانی ارسال شد که در مرحله اول هیئت داوران جشنواره 25 اثر در گروه کودک، 15 اثر در گروه نوجوان و 88 اثر در گروه بزرگسال را برای حضور در مرحله نهایی تایید کردند که پس از ارزیابیها در نهایت 9 اثر به عنوان آثار برگزیده این دوره معرفی شد.
وی افزود: این جشنواره با هدف ترویج و پاسداشت صلح و دوستی جهانی به همت آموزشگاه پویندگان و با حمایت بیدریغ امیر احدی، مدیر این آموزشگاه برگزار شد که در این دوره ضمن اهدای جوایز ویژه برگزیدگان، به کلیه شرکتکنندگانی که آثارشان در مرحله اول پذیرفته شد، گواهی حضور در جشنواره، اعطا میشود.
دکتر سهراب فتوحی، رییس انجمن دوستی فرانسه، از دیگر سخنرانان این مراسم، گفت: تحقق صلح و امنیت جهانی در گرو نزدیکی اندیشههاست، اگر طالب صلح و کاستن از جنگ و خشونت هستیم، باید اندیشهها و روابط انسانی را به هم نزدیک سازیم، امروز که برگزارگنندگان جشنواره رنگ صلح، با هنر در پی ساختن جهان عاری از جنگ هستند، خوب است که دوره بعدی را در سطح بینالمللی برگزار کنند تا پیام صلح دوستی هنرمندان هم به گوش جهانیان برسد.
علی درویش پور، مدیر عامل جدید برج میلاد تهران، در این مراسم ضمن تشکر و قدردانی از دستاندرکاران جشنواره رنگ صلح، گفت: برج میلاد تهران به عنوان نماد ملی و نماد صلح طلبی ایرانیان حامی جدی جشنوارههایی از این دست است که هویت صلح طلبی ایرانیان را به نمایش میگذارند.
رضا سیدان، رییس انجمن های دوستی ایران، دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه جنگ مخرب است و نابسمانی اقتصادی، بی خانمانی، آوارگی و بی سرپرستی زنان و کودکان از جمله پیامدهای آن است، خاطر نشان کرد: همه این پیامدهای مخرب و ضد انسانی جنگ به یک طرف، نکته اساسی که در این میان بسیار حائز اهمیت است، بحث تاثیرات روانی جنگ است که شاید چندین نسل هم در اذهان مردم آن کشور باقی میماند و تاثیرات مخربی را بر جای میگذارد.
سیدان با بیان اینکه ما مردم ایران همواره صلح طلب بوده و هستیم، تصریح کرد: نشانه صلح طلبی مردم ایران این است که با وجود تحمیل چندین جنگ از سوی قدرتهای بزرگ، هیچگاه شروع کننده جنگ نبوده است، ما در تاریخ معاصر ایران چندین جنگ را تجربه کردهایم بویژه جنگ تحمیلی هشت ساله که یک جنگ نابرابر بین قدرتهای بزرگ با کشور نوپای انقلابی ایران بود، در همه این جنگها ایرانیها شروعکننده جنگ نبودند آنها در عین مظلومیت تنها در برابر مهاجمان از کشور خود جانانه دفاع کردند.
اجرای گروه موسیقی نستاز و اهدای جوایز برگزیدگان، بخش پایانی این جشنواره بود.
اسامی برگزیدگان جشنواره رنگ صلح در سه گروه کودک، نوجوان و بزرگسال به شرح زیر است:
گروه کودک
نفر اول: الینا امیرخانی از تهران
نفر دوم: علی ایروانی از تهران
نفر سوم: آرتین آریا پور از تهران
گروه نوجوان
نفر اول: هستی نواب از تهران
نفر دوم: مصطفی عالیدایی از تهران
نفر سوم: ساحل رحیمی از تهران
گروه بزرگسال
نفر اول: الهه رمضانیراد از دزفول
نفر دوم: مستانه قوی پنجه از لاهیجان
نفر سوم: مریم راغ از تهران
نظر شما