خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران قبل از تحریمها بزگترین صادر کننده نفت به کره جنوبی بود و کره جنوبی نیز بزرگترین صادرکننده تجهیزات و ابزارالات اتوموبیل سازی به ایران بود. روابط این دوکشور توسعه یافتهترین رابطه شرق با غرب آسیا بود. اگرچه هنوز صنایع الکترونیکی کرهای و ماشین سازی این کشور در ایران رواج دارد اما نمیشود مقدار آن را با ۱۰ تا ۱۵ سال پیش مقایسه کرد. بعد از اعمال تحریمها علیه ایران کره جنوبی خرید نفت از این کشور را متوقف کرد و واردات کره از ایران به صفر رسید اما ایران همچنان به خرید صنایع الکترونیکی و اتوموبیل سازی کرهای ادامه میداد. حال با لغو تحریم ها روابط گسترده تر تجاری و اقتصادی با ایران در دستور کار دولتمردان این کشور قرار گرفته است و از جمله مواردی که در طی این زمان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است واردات نفت از کشورمان بوده است.
بنابراین گزارش، چندی پیش کره جنوبی از افزایش خرید نفت ایران خبر داده بود و ایرنا در این زمینه به نقل از وزارت صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی نوشته بود: "این کشور برنامه های گسترده ای در عرصه انرژی با ایران تنظیم کرده و قصد دارد هر چه سریعتر آن را اجرایی کند. بهای نفت وارداتی از ایران از جمله نفت فوق سبک بسیار مناسب است و انتظار می رود ایران رقیب خود قطر را در کره جنوبی کنار زده و بازار نفت فوق سبک این کشور را از آن خود کند. آمارها نشان می دهد که میزان واردات نفت فوق سبک کره جنوبی از ایران رکورد تازه ای ثبت خواهد کرد و در ماه ژوئن (خرداد - تیر) به حدود 6 میلیون بشکه معادل 200 هزار بشکه در روز خواهد رسید."
این گزارش می افزاید: پس از اقدامات تازه کره جنوبی برای افزایش واردات نفت از ایران در حال حاضر ایران با تامین ٢٩١ هزار بشکه نفت مورد نیاز کره جنوبی در جایگاه پنجمین تامین کننده بزرگ نفت خام این کشور آسیایی قرار گرفته است. شانا در این باره خبر داده است: "واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژوئیه (تیر- مردادماه) با ٢٢٤ هزار بشکه افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به روزانه ٢٩١ هزار بشکه رسید، در حالی که این رقم در ژوئیه ٦٧ هزار بشکه بود. شرکت ملی نفت کره جنوبی (KNOC) اعلام کرد که میانگین واردات نفتخام این کشور در ماه ژوئیه ٢ میلیون و ٩٦ هزار بشکه بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ١١٠ هزار بشکه در روز ٤ درصد) کاهش نشان میدهد. در همین حال، عربستان با صادرات روزانه ٩٦٩ هزار بشکه نفتخام به کره جنوبی، در جایگاه نخست صادرکنندگان نفت به این کشور قرار گرفت."
یادآور می شود: کره جنوبی در دوران تحریم، همراه با چین، هند، ژاپن و ترکیه اقدام به واردات نفت از ایران می کرد. افزون بر کره جنوبی سایر خریداران نفت ایران نیز برنامه افزایش واردات نفت از ایران را در پساتحریم پیگیری می کنند، به گونه ای که صادرات نفت ایران به هند در ماه مارس 2016 (اسفند-فروردین) با ثبت رکوردی جدید پس از رفع تحریم ها به بالاترین میزان در پنج سال گذشته رسید.
نظر شما