به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سرهنگ سید ناصر ندایعلی، معاون هماهنگ کننده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، شامگاه دوشنبه(29 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون برنامه های هفته دفاع مقدس، ضمن تبریک دهه ولایت و گرامیداشت یاد و خاطره 23 هزار شهید دفاع مقدس خوزستان و شهدای مدافع حرم، گفت: با توجه به در پیش بودن هفته دفاع مقدس و همزمانی آن با عید غدیر خم، برنامه های هفته دفاع مقدس را با بازسازی واقعه غدیر آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه این برنامه در هشت شهرستان خوزستان از جمله دزفول، بهبهان، دشت آزادگان، کارون، ملاثانی و... برگزار و مورد استقبال خوبی از سوی مردم قرار گرفته است، افزود: بخشی از بازسازی واقعه غدیر به حماسه رزمندگان اسلام در دفاع مقدس اختصاص دارد.
وی توضیح داد: متاسفانه امروزه علیرغم تلاش هایی که در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا انجام شده، بسیاری از فرزندان ما شهید بقایی، هاشمی، سوداگر، دقایقی و... را نمی شناسند از این رو وظیفه ما این است که نگذاریم این بزرگان و دستاوردهای دفاع مقدس به فراموشی سپرده شود.
سرهنگ ندایعلی، اضافه کرد: بحث حمله رژیم بعثی عراق به ایران برابر طرحی بود که در وزارت امور خارجه انگلیس تهیه شده بود و مقرر شد دولت عراق به جمهوری اسلامی ایران حمله کند و بخش های وسیعی از خاک مقدس ایران را با حمایت سرسپردگان اشغال کند.
وی تصریح کرد: عراق قصد داشت عملیات را در طول یک هزار و 600 کیلومتر مرز مشترک با ایران آغاز کند و با سه سپاه، خوزستان را ظرف یک هفته به اشغال خود درآورد و به عنوان جمهوری آزاد ایران نامگذاری کند و بعد از یکسال این استان را به طور رسمی به کشور عراق ضمیمه کند.
معاون هماهنگ کننده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، عنوان کرد: صدام با حضور در تلویزیون اعلام کرد معاهده 1975 الجزایر که در سال 1953 توسط سران اپک امضا شده بود به رسمیت نمی شناسد و عملا خودش با شلیک اولین گلوله توپ جنگ را در 31 شهریور رسما آغاز کرد.
وی ادامه داد: خوزستان به عنوان هدف اصلی نیروهای بعثی از پنج محور مورد تهاجم قرار گرفت که محور اول شلمچه برای تصرف خرمشهر و آبادان، محور دوم کوشک بود که نزدیکترین مسیر به اهواز بود، محور سوم طلائیه جهت تصرف هویزه، محور چهارم چذابه جهت تصرف حمیدیه و سوسنگرد و محور پنجم فکه در شمال خوزستان بود که بتوانند خود را به شوش، اندیمشک و دزفول دست یابد.
ندایعلی، با اشاره به اینکه همه برآوردهای اطلاعاتی دشمن، دقیق، بجا و حساب شده بود و وضعیت و توان ما را خوب ارزیابی کرده بودند، اذعان داشت: سه عامل باعث شد رژیم بعث از تهاجم خود ناامید شود، دشمن روحیه انقلابی ملت ایران، رهبری امام راحل و تبعیت و پیروی از مردم از ایشان و حضور به موقع و کارساز نیروهای مردمی در این جنگ را پیش بینی نکرده بود.
وی ابراز کرد: دشمن فقط در محور شلمچه با مقاومت 34 روزه مردم خرمشهر مواجه شد و شهیدان علم الهدی و جرفی با جمع آوری مردم بومی آنچنان دفاعی کردند که تصور نمی شد، در محور سوسنگرد با مقاومت مدافعان رانده، در چذابه و حمیدیه با درگیری مردمی در تپه های الله اکبر و در محور طلائیه با مقاومت سنگین مردمی روبرو شد و در شمال خوزستان نتوانست از رودخانه کرخه عبور کند.
وی با بیان اینکه دشمن راهی جز شکست نداشت و در حمله و برآوردهای خود اشتباه کرده بود، اظهار کرد: دشمن در استراتژی خود جنگ سریع را پیش بینی کرده بود و فکر نمی کرد جنگ فرسایشی شود، انتظار داشت جنگ ظرف یک هفته تمام شود و وقتی مقاومت های مردمی را دید نقشه هایش نقش برآب شد و با این وضعیت جنگ برای ما به عنوان دفاع تلقی شد.
معاون هماهنگ کننده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، با اشاره به اینکه فلسفه دفاع این است که ما شروع کننده جنگ نبودیم و جنگی بر ما تحمیل شده که تنها به دفاع از کشور خود پرداختیم، تاکید کرد: طی بررسی 140 جنگ، در هر جنگی شاهان امتیازاتی را به دشمنان می دادند و در تنها جنگی که هیچ امتیازی به دشمن داده نشد، دفاع مقدس بود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در جنگ تحمیلی خسارت های سنگینی به کشور وارد آمد و زیرساخت ها به شدت آسیب دید و مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری ایجاد شد ولی ثمره آن این بود که هیچ وقت هیچ دشمنی اجازه تجاوز به کشور را به خود ندهد.
وی بیان کرد: ما در دفاع مقدس دوست و دشمن را شناختیم و منجر شد به مستقل عمل کنیم و به هیچ کشور وابسته نباشیم و به استقلال و خودباوری دست یافتیم و به جایی رسیدیم که می توانیم صنایع دفاعی خود را به سایر کشورها صادر کنیم.
سرهنگ ندایعلی، یاد آور شد: دفاع مقدس ما، دفاع مردمی شد و همه مردم از همه اصناف با هر تخصصی که داشت در جنگ مشارکت کرد، از این رو لازم است دفاع مقدس را گرامی بداریم و با زنده نگه داشتن این ایام، به نسل های آینده انتقال دهیم.
نظر شما