حجت الاسلام رضا ایمانی، کارشناس مهدوی و مدیر موسسه فرهنگی هنری «عطر انتظار» در گفت وگو با خبرگزاری شبستان با اشاره به بیانات پیامبر اکرم(ص) درباره امام مهدی(عج) در خطبه غدیر اظهار کرد: در رابطه با شأن و مقام غدیر باید به این مسئله اشاره کرد که از این روز با عنوان «عید الله الاکبر» تعبیر شده است و امام صادق علیه السلام ضمن این تعبیر فرموده اند: «خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر این روز را عید گرفته است» این حدیث در تهذیب شیخ طوسی، جلد سوم، صفحه 143 نقل شده است.
وی افزود: همچنین در روایات دیگری امام صادق علیه السلام از این روز با عنوان «یوم عهد المعهود» و یا «یوم المیثاق المأخوذ» و .. تعبیر کرده اند. رسول گرامی اسلام صل الله علیه وآله در خطبه شریف غدیر موارد و مسایل گوناگونی را مطرح فرموده اند از جمله توحید، ابلاغ امامت و جانشینی امیرالمومنین(ع) و معرفی امامت حضرت علی علیه السلام و ... که در برخی فرازهای آن نیز به مسئله موعود غدیر و حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه اشاره کرده اند که با این عبارت آغاز می شود: «الا إنّ خاتم الائمه منّا القائم المهدی عجل الله تعالی فرجه؛ بدایند که آخرین امام از ماست».
مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه به فرازهای مهدوی خطبه غدیر اشاره کرد و گفت: در این خطبه در معرفی حضرت مهدی علیه السلام آمده است «آگاه باشید که او بر همه ادیان غلبه می کند، او کسی است که از ظالمان و ستمگران انتقام می گیرد و کسی است که قلعه های کفر و ستم را در هم می کوبد و فتح می کند. بدانید که او گروه های مشرکان را از میان می برد، و بدانید که او خونخواه تمام اولیای الهی است.»
حجت الاسلام ایمانی تصریح کرد: رسول خدا صل الله علیه و آله در فرازهای ابتدایی خطبه غدیر، حضرت مهدی علیه السلام را معرفی نموده و در فرازهای بعدی ویژگی های آن حضرت(عج) را بیان می کنند از جمله می فرمایند: «وارث کل علم؛ بدانید که او وارث تمام علوم و به اخبار الهی آگاه است و آنها را بیان می کند.»
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: حضرت حجت(عج) در ادامه می فرمایند: «او تنها حجتی است که در میان مردم باقی خواهد ماند و پس از او حجتی وجود ندارد» یعنی آخرین حجت خدا خواهد بود. سپس می فرمایند: «بدانید که هیچ کس بر او پیروز نمی شود و خدا کسی را در مخالفت با او یاری نمی کند؛ بدانید که او از طرف خدا و سرپرست و صاحب اختیار مردم است. تمام امانت های پنهان و آشکار پروردگار نزد مهدی علیه السلام است.»
حجت الاسلام ایمانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نوع عملکرد جامعه مسلمین در مواجهه با غدیر ابراز کرد: به طور طبیعی اگر این اتفاق نمی افتاد و در آن روزگار به پیام غدیر به صورت جدی توجه می شد امروز وضعیت جامعه به غیبت نمی کشید. اما جالب است که پیامبر گرامی اسلام(ٌ) در همین خطبه به نوع عملکرد مردم نیز اشاراتی دارند.
وی در توضیح این مطلب گفت: رسول الله صل الله علیه وآله گویا به این مسئله علم داشته اند که در متن خطبه به آن اشاراتی دارند. و این سرپیچی و نافرمانی امت را در اوایل خطبه بیان می کنند.
مدیر موسسه فرهنگی هنری عطر انتظار تاکید کرد: با وجود این که وظیفه و رسالت پیامبر صل الله علیه وآله این است که باید اوامر الهی را به مردم ابلاغ کند اما در کل 23 سال نبوت و رسالت حضرت(ص)، تنها یک نمونه و یک بار چنین چیزی نقل شده که حضرت(ص) می فرمایند: «من از جبرئیل درخواست کردم تا از خدا بخواهد این مسئولیت را بر عهده من نگذارد و مرا از معرفی رسمی علی علیه السلام معاف کند.» اما چرا پیامبر(ص) چنین درخواستی را مطرح می کنند؟
مدرس حوزه و دانشگاه در همین رابطه تاکید کرد: شخص پیامبر صل الله علیه وآله در توضیح دلایل این درخواست می فرمایند: «چون علم دارم که افراد متقی و باتقوا در میان امت کم، و در مقابل منافقین بیشتر هستند و اهل گناه و کسانی که امر دین را به سخره می گیرند، فراوانند.» بنابراین می توان گفت که شخص پیامبر صل الله علیه وآله این مسئله را پیش بینی می کردند.
وی خاطرنشان کرد: اگر امامت و ولایت در اختیار امیرالمومنین علیه السلام قرار می گرفت به طور طبیعی در ادامه نیز به سائر ائمه(ع) منتقل می شد و مسئله غیبت رخ نمی داد و امت دچار گرفتاری های عصر غیبت نمی شدند امام چنین نشد.
نظر شما