اقتصاد مقاومتی، با بانکداری بدون ربا و حقوق اسلامی تحقق پیدا می کند

خبرگزاری شبستان:نماینده ولی فقیه در لرستان، با بیان اینکه ربا خواری با روح دین سازگاری ندارد، گفت: اقتصاد مقاومتی، با بانکداری بدون ربا و حقوق اسلامی تحقق پیدا می کند، اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی عمل بشود، باید نرخ سود تحصیلات بانکی کاهش پیدا بکند.

آیت الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد در خصوص شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی، گفت: موضوع اول خطبه ی ما سلسله مباحثی تحت عنوان شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی بوده است.

 

وی با بیان اینکه  یکی از شرایط اقتصاد مقاومتی اصلاح نظام بانکی و مالی کشور است، افزود: بانک ها در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش اساسی دارند.

 

آیت الله میرعمادی، اظهار داشت: یکی از پایه های اصلی اقتصاد مقاومتی مسئله سرمایه و پول است که این سرمایه و پول در اختیار بانک هاست.

 

وی تصریح کرد:  نقش بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و اساسی است. نماینده ولی فقیه در لرستان، با اشاره به اهمیت بانکداری بدون ربا،گفت: در این نوع بانکداری گردش پول، گردش سرمایه وجود دارد، اما بدون ربا، بدون سود مضاعف، است.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان، بانکداری اسلامی را بانکداری بدون ربا دانست و گفت: مهمترین ویژگی بانکداری اسلامی دو چیز است؛ اول؛ پرهیز از ربا، ربا در بانکداری اسلامی جایی ندارد و دوم؛ تقسیم سود و زیان حاصله از معامله بین طرفین، یعنی اگر سود حاصل شد بین دو طرف تقسیم می شود اگر ضرر هم بود بین دو طرف تقسیم می شود، این بانکداری اسلامی است.

 

آیت الله میرعمادی، با اشاره به آیه " يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ "(ای کسانی که ایمان آوردید از خدا بترسید از آنچه مطالبات ربوی از یکدیگر دارید این را کنار بگذارید، اگرایمان به خدا داری)، گفت: معنی این آیه این است که اگر مومن هستید ربا نگیرید.

 

وی گفت: علی ابن ابراهیم نقل می کند که پس از آنکه نقل از ربا شد شخصی به نام خالد ابن پیش پیامبر آمد، آمد عرض کرد که یا رسول الله پدرم با طایفه.......معامله می کرده است و الان پدرم از دنیا رفته وصیت کرده که من یک معامله و یک پولی را به فلان شخص از طایفه......داده ام، سود پول عالی بوده است تو برو بعد از من سود پول را بگیر. آقا سوال کرد که یا رسول الله این عمل برای من جایز است یا نه؟ پیامبر عظیم الشان اسلام این چنین فرمود: هرچه مطالبات ربوی در زمان جاهلیت از یکدیگر دارید فراموش کنید و نگیرید، بعد این آیه نازل شد (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ) اگر طلبی از یکدیگر دارید که در آن ربا است کنار بگذارید اگر مومن هستید.

 

آیت الله میرعمادی، با اشاره به آیه فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِّنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُءُوسُ أَمْوَالِكُمْ لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ، گفت: اگر این کار رو انجام ندهید دست از مطالبات ربوی برندارید با خدا و رسول خدا اعلام جنگ کردید.

 

وی با تاکید به اینکه خداوند می فرماید ربا خواری با روح ایمان سازگاری ندارد، گفت: ربا خوار اگر مومن است باید ربا را رها بکند، دوم ربا خواری اعلام جنگ با خدا و رسول خداست کسی که ربا خوار است در حقیقت با خدا می جنگد، علما، دانشمندان علم اقتصاد گفته اند رباخواری تعادل و توازن اقتصادی را در جامعه به هم می ریزد و آن ها را از بین می برد، ثروت ها را در یک جا جمع می کند، فاصله ی طبقاتی را زیاد می کند، بین ثروتمند و ضعیف، غنی و فقیر فاصله می افتد، ثروتمند پولش را در اختیار فقیر می دهد، فقیر ممکن است که گرفتاریش با آن پول بر طرف می کند اما سود حاصله از آن فقیر را بیچاره می کند، به همین جهت است که ربا خواری یک نوع تبادل اقتصادی ناسالم در جامعه است.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان، با بیان اینکه بانکداری ربوی بانک داری سرمایه داری است، اذعان داشت: عده ای از سرمایه دار ها پولشان را در بانک می گذارند بعد این پول را در اختیار دیگران قرار می دهند سود می گیرند، ثروتشان باد می کند. ثروت های باد آورده اینطوری اند، از طریق ربا است از طریق حرام است. ربا خوار، کاری با پیوند عاطفی ندارد، با محبت کاری ندارد، او پول را می شناسد.

 

آیت الله میرعمادی، با اذعان به اینکه ربا بذر کینه، عداوت و دشمنی را در دل انسان می پاشد، گفت: ربا محبت و صفا و صمیمیت را از بین می برد.

 

وی تاکید کرد: بانک ها می توانند از طریق مضاربه عمل بکنند، یعنی بانک هم می تواند پول و سرمایه در اختیار تولید کننده قرار بدهد که تولید کننده کار بکند، سود و زیان تقسیم بشود و هم می تواند بانک پول اشخاص را سرمایه اشخاص را بگیرد خودش کار بکند، کارهای اقتصادی بکند بازرگانی بکند، کارهای خدماتی بکند، سود و زیان تقسیم بشود و این صحیح است، چون اسلام می خواهد پول و سرمایه در اختیار تولید قرار بگیرد.

 

آیت الله میرعمادی، با تاکید به اینکه اقتصاد مقاومتی، با بانکداری بدون ربا و حقوق اسلامی تحقق پیدا می کند، گفت:  اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی عمل بشود، باید نرخ سود تحصیلات بانکی کاهش پیدا بکند.

 

وی با بیان اینکه امروز بخش عمده از پول مملکت، بخش عمده ای از سرمایه مملکت، صرف فعالیت های غیر ضروری می شود، فعالیت های غیرتولیدی می شوند، گفت: این  درحالی است که خدای متعال مومنین را تشویق به این می کند که شما قرض الحسنه بدهید.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان، گفت: بنابراین راه تحقق اقتصاد مقاومتی و یکی از شرایط تحقق اقتصاد مقاومتی اصلاح نظام بانکی و اصلاح نظام مالی کشور است.

کد خبر 574844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha