به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، یونس رنجکش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان در نشست هم اندیشی اعضای اعضای شورای توسعه مشارکت های مردمی بهزیستی استان که امروز( 28 شهریور) در مجتمع رفاهی یاس رشت برگزار شد با اشاره به نقش مشارکت مردم در تحولات اجتماعی، گفت: دستگاه های دولتی برای تحقق اهداف برنامه های سازمانی باید به دنبال استفاده از مشارکت مردم باشند.
وی افزود: به شکل سنتی و با توجه به آموزههای دینی، دستگیری از محرومان در فرهنگ و آداب زندگی ایرنیان از گذشته وجود داشته است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان اذعان داشت: از نظر غنی بودن در حوزه فرهنگ مشارکت مردمی برای حل معضلات آجتماعی فرهنگ مردم ایران برجسته است.
وی با بیان اینکه هیچ یک از نهادهای کشور به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست، گفت: باید با ایجاد همگرایی از ظرفیتهای یکدیگر و مردم استفاده کنیم.
رنجکش، حوزه جلب مشارکتهای مردمی را دارای یک خلا جدی دانست و گفت: هنوز در معماری مشارکتهای اجتماعی متناسب با شرایط روز حرکت نکردهایم.
وی اضافه کرد: ما هنوز خیرین را پول و اسکناس میبینیم در صورتی که نیازمند تغییر این نگاه هستیم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان، شناسایی نیازها و ظرفیتهای جامعه را نخستین گام برای توسعه مشارکتهای مردمی و حل معضلات اجتماعی دانست و گفت: بر مبنای این نیازها وظرفیتها، برنامه ریزی صورت میگیرد و در متن جامعه حرکتهای اجتماعی و فرهنگی انجام میشود.
وی تاکید کرد: بهزیستی نیازها را به خیرین بشناساند تا خیرین به سمت اشتباه از این نظر که توان خود را در امور غیر نیاز جامعه صرف کنند، کشیده نشوند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان افزود: ساماندهی مشارکتهای اجتماعی با توجه به نیات خیرین یک ضرورت است.
وی افزایش اعتماد عمومی را در توسعه مشارکتهای مردمی موثر خواند و خاطرنشان کرد: بهزیستی در این رابطه و از نظر ایفاگری نقش رابط بین خیرین و محرومان اثر گذار است.
رنجکش با بیان اینکه نسبت به ناهنجاریهای اجتماعی نمیتوان بی تفاوت بود، گفت: درباره جامعه مسئولیت دینی و اجتماعی بر عهده داریم و این مسئولیت باید به صورت بک باور در ما نهادینه شود.
نظر شما