مسجدی که نامش  «غدیرخم» شد

خبرگزاری شبستان: مسجد جامع ضرابخانه یکی از مساجد فعال در شمال تهران است که از چند سال پیش، امام جماعت آن نامش را مسجد جامع «غدیرخم» گذاشته است.

آیت الله سیدجلال مجد هاشمی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه این مسجد تا سال ٨٣ به نام مسجد جامع ضرابخانه ناميده مي شد، گفت:  واقعه غدیر مجموعه ای از ارزش های بی نهایت الهی است که باید ابعاد گوناگون آن بررسی، تجزیه و تحلیل شده و به مردم ارایه شوند و این وظیفه سنگینی است که بر دوش همگان است.

 

وی بیان کرد: تمام ارزش های الهی در غدیر خلاصه شده است، زیرا که غدیر روز اتصال و ارتباط جامعه با خدا است و ما شیعیان به این حقیقت رسیده ایم.

 

امام جماعت مسجد غدیرخم گفت: در سال 83 بنا بر خوابی که دیدم و در آن به من گفته شد که نام این مسجد را غدیرخم بگذاریم نام آن را از ضرابخانه به غدیرخم تغییر دادیم تا گامی در جهت ماندگاری این واقعه برداریم.

 

مجد هاشمی اظهار کرد: شرط ظهور امام زمان (عج) آماده شدن زمینه است که محتوای غدیر آن زمینه را فراهم می کند و اگر غدیر احیا شود، مساله مهدویت حل می شود و اگر غدیر نداشته باشیم عاشورا، مهدویت و ظهور و اسلام نیز نخواهیم داشت.

 

وی با اشاره به برنامه هایی که به مناسبت عید غدیرخم در این مسجد برگزار می شود، گفت:جشن های «دهه ولایت و امامت» در مسجد جامع غدیرخم، از 21 شهریور ماه به مدت 10 شب برگزار می شود.

 

امام جماعت مسجد غدیرخم حجج اسلام امین، هاشمیان، مشکوری، مقدس لنگرودی، خوش نما و پناهیان را از جمله سخنرانان «دهه ولایت و امامت» این مسجد معرفی کرد و افزود: در روز عید غدیرخم هم پیش از اقامه نماز ظهر و عصر جشن ویژه ای با حضور مداح اهل بیت (ع) مرتضی طاهری و سخنرانی حجت الاسلام علی رضا پناهیان برگزار می شود.

 

مجد هاشمی گفت: علاوه بر برگزاری جشن های «دهه ولایت و امامت» مسابقه کتابخوانی «تجلی امامت در پرتو غدیر» به همت این مسجد برگزار می شود که در روز عید غدیرخم برگزیدگان آن اعلام می شوند و در این روز از کتاب خورشید غدیر در این مسجد رونمایی می شود.

 

گزارش مختصری از فعالیت های مجموعه مسجد جامع غدیرخم

بنا بر این گزارش مسجد جامع غديرخم كه تا سال ٨٣ به نام مسجد جامع ضرابخانه ناميده مي شد در محله ضرابخانه یا به نشانی خيابان پاسداران، خيابان شهيد كشوري (نگارستان هشتم)، خيابان مسجد واقع است. اين مسجد در سال ١٣٥٠ با زيربناي پانصد متر مربع ساخته شد و در اوایل سال ١٣٥٧ با تلاش های آيت الله سيد جلال مجد هاشمي؛ امام جماعت این مسجد و همت نمازگزاران و افراد خيّر محله با زيربناي بيش از دو هزار متر مربع به طور كلي تجديد بنا شد، كه آن شامل شبستان بزرگ و دو طبقه ساختمان و زيرزمين جهت استقرار كتابخانه، كلاس هاي قرآن، امور فرهنگي و دفتر است.

 

در سال ١٣٨٠ برای افزايش فضاي شبستان مسجد و گسترش فعاليت هاي فرهنگي این مسجد در چند فاز تجديد بنا شد و طي نقشه اي جامع، كتابخانه با دو سالن قرائت برادران و خواهران، سالن كنفرانس، سالن ويژه مراسم، شبستان مردانه وسیع تر، شبستان زنانه در طبقه دوم، صندوق قرض‌الحسنه، كلاس هاي آموزشي براي واحد قرآن و عترت، اتاق هايي برای بسيج برادران و خواهران، دفتر مسجد، دفتر امام جماعت، محل سكونت خادم و… پيش بيني شد.

 

اين مسجد در طول سال با اقامه نماز جماعت در سه وقت صبح، ظهر و عصر و مغرب و عشاء جزو فعالترين مساجد تهران است و در طول سال حدود ٣٠٠ روز برنامه سخنراني و مداحي به مناسبت هاي مذهبي و انقلابي در آن برگزار می شود.

 

برنامه هاي مسجد غدیرخم:

این مسجد در تمام مناسبت هاي ولادت معصومين (ع) برنامه ويژه اي شامل برگزاري مسابقات فرهنگي، سخنراني، مداحي، پذيرايي و اهداي جوايز ترتيب مي دهد و در تمام  مناسبت هاي  شهادت ائمه (ع) نيز مراسم حركت دسته عزاداري در سطح منطقه، سخنراني، مداحي و اطعام حضار را برگزار مي کند.

 

مشروح برنامه هاي عبادي مسجد جامع غديرخم عبارت است از:

 

برنامه های نماز صبح:

این برنامه های مسجد هر روز از نماز جماعت صبح تا طلوع آفتاب ادامه دارد و بعد از  قرائت زيارت عاشوراي غير معروفه و دعاي ماثوره روز، یکی از ادعیه به شرح زير قرائت مي شوند:

 

شنبه ها: زيارت آل ياسين

 

يكشنبه ها: زيارت حضرت صاحب الامر (عج)

 

دوشنبه ها: مناجات حضرت امير (ع) در مسجد كوفه

 

سه شنبه ها: دعاي يستشير يا دعاي مجير يا دعاي عديله

 

چهارشنبه ها: زيارت جامعه كبيره

 

پنجشنبه ها: حديث شريف كساء

 

جمعه ها: دعاي ندبه

 

برنامه نماز جماعت ظهر و عصر:

اقامه نماز و بيان احكام و حديث بين دو نماز.

 

برنامه نماز مغرب و عشاء:

برنامه این مسجد بين دو نماز اقامه نماز غفيله و پس از نماز عشاء قرائت يك صفحه از قرآن كريم است. هر شب پس از اقامه نماز عشاء امام جماعت می کندسخنراني می کند و به مناسبت هاي اسلامي و انقلابي برنامه هاي ويژه اي شامل سخنراني، مداحي، تواشيح و مسابقات فرهنگي و هديه به همنامان معصومين (ع) برگزار مي شود.

 

شب هاي چهارشنبه هم دعاي توسل و شب هاي جمعه دعاي كميل توسط شخص امام جماعت قرائت مي شود.

 

همچنين برنامه قرائت قرآن كريم و بيان احكام و حديث ويژه خواهران نیز پنج شنبه ها از ساعت ٩ صبح تا اذان ظهر برقرار است.

 

امام جماعت مسجد جامع غديرخم

آيت الله سيدجلال مجد هاشمي، امام جماعت این مسجد است، وي در سال ١٣١٩ در يك خانواده روحاني در قم به دنيا آمد و در سال ١٣٢١ همراه پدرش؛ مرحوم آيت الله حاج سيدعلي محمد مجد كه برای حضور در مسجدی به عنوان امامت جماعت، عازم تهران بود، به این شهر عزيمت کرد و تا سال ١٣٣١ و در سن ١٢ سالگي در تهران اقامت کرد و مقدمات علوم ديني را نزد پدر فرا گرفت و براي ادامه تحصيل در سال ١٣٣١ به حوزه علميه قم رفت و مراحل تحصيلي را نزد استادانی چون آيات عظام: بروجردي، حجت، خوانساري، امام خميني (ره)، علامه طباطبايي، گلپايگاني، مرعشي نجفي، سلطاني طباطبايي، حاج شيخ مرتضي حايري فراگرفت و با اخذ مقام اجتهاد به تدريس در حوزه و دانشگاه مشغول شد.

 

وی در سال ١٣٥٥ با تقاضاي اهالي محله ضرابخانه از مراجع معظم قم و با نظر حضرت آيت الله گلپايگاني (ره) به امام جماعتی مسجد جامع غديرخم (ضرابخانه) منصوب شد و تا به امروز حدود ٣٠ سال است که در این مسجد و واحدهاي وابسته به آن، منشاء خدمات متعدد اجتماعي، فرهنگي  و ارشادي است كه از آن جمله مي توان به تأسيس واحدهاي علمي، فرهنگي، قرآن و عترت، صندوق قرض الحسنه، صندوق خيريه انصارالمهدي، فروشگاه تعاوني، مجتمع آموزشي، بسيج، تربيت بدني، نوارخانه، مجتمع خيريه خدماتي درماني، بازار روز  و كتابخانه به صورت مستقل اشاره کرد و هم اكنون و تحت نظارت وی، هر يك از این مراکز به انجام خدمات و وظايف اجتماعي، خدماتي، فرهنگي و آموزشي خود ادامه مي‌دهند.

 

معرفي درمانگاه خيريه شهداي مسجد

الف ـ تاريخچه و سابقه

ساختمان این درمانگاه در سال ١٣٦٣ در زميني به مساحت هزار متر مربع متعلق به مسجد جامع غديرخم واقع در شرق ميدان فرخي يزدي تحت نظر آيت الله مجد و به همت افراد خير و نيكوكار آغاز شد. این درمانگاه در سال ١٣٧٠پس از اتمام عمليات ساختماني مصادف با جشن ميلاد امام زمان (عج) طي مراسمي به بهره برداري رسيد.

 

درمانگاه مسجد جامع غديرخم با رويكرد خيريه، مديريت قوي و فعاليت مستمر هيئت مديره توانسته است خدمات مختلفی به اهالي محل و به خصوص افراد مستمند ارائه کند و به شهرت خوبي در سطح منطقه ای که در آن قرار دارد برسد.

 

این درمانگاه طي سال هاي فعاليت خود از لحاظ خدمات رساني پزشكي و درماني با به خدمت گرفتن پزشكان جوان متعهد و متخصص و خريداري وسايل و امكانات جديد پزشكي و هزينه پايين توانسته است جوابگوي بسیاری از نيازهای پزشكي منطقه وسيعي از شمال تهران باشد و اقبال عمومي را به همراه داشته باشد و مسوولان آن با شركت در سمينار هاي مختلف سازمان اوقاف و امور خيريه در چند سال گذشته مفتخر به دريافت لوح تقدير و جوايز ارزنده ديگر شده اند و این درمانگاه هم در رديف پنج درمانگاه ممتاز و برگزيده كشور قرار گرفته است.

 

ب ـ تشكيلات

درمانگاه خيريه مسجد جامع غديرخم در حال حاضر به صورت شبانه روزی و بدون تعطيلي باز و در طول سال مشغول فعاليت است و روزانه چند هزار نفر مراجعه كننده دارد.

 

كليه هزينه و مخارج اداره این درمانگاه از محل درآمد هاي آن تامين مي شود و هزينه های درماني آن طبق تعرفه هاي دولتي و در بعضي موارد كمتر از آن ها است و علاوه بر آن قراردادهايي هم با بيمه هاي نيروهاي مسلح، خدمات درماني، تامين اجتماعي، كليه بانك ها، شركت نفت و شهرداري منعقد کرده است.

 

این درمانگاه همچنين برای خانواده هاي شهداء، جانبازان و آزادگان ساکن در محدوده مسجد، كارت درمان رايگان صادر كرده و ١٦٠ نفر از دانش آموزان مجتمع نابينايان دخترانه نرگس را تحت پوشش درماني قرار داده است و در بخش هاي ديگر نيز درمان افراد بي بضاعت به طور رايگان انجام مي شود.

 

ج ـ كادر پزشكي و بخش هاي درماني

كادر درماني و پزشكي درمانگاه مسجد جامع غديرخم به شرح زير است:

 

١٢٠ نفر پزشك عمومي و متخصص و دندانپزشك و پيراپزشك

 

٩٥ نفر پرسنل درماني و اداري

 

عناوين پزشكان عمومي و تخصصي درمانگاه شبانه روزی به شرح زير است:

 

داخلي و عروق

 

اطفال و كودكان

 

جراحي مغز و اعصاب

 

قلب و عروق

 

گوش، حلق و بيني

 

پوست و مو

 

زنان و زايمان

 

اورولوژي

 

گوارش

 

چشم پزشكي

 

ارتوپدي

 

غدد مترشحه

 

بيماري هاي مغز و اعصاب

 

جراحي عمومي

 

 

 

 

کد خبر 574672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha