بهترین راه برای زندگی در تئاتر کار گروهی است/ من یک کارگردان معمولی نیستم

خبرگزاری شبستان: پینو دی بودو که به همراه گروهش نمایش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» را به تئاتر باران آورده، می گوید: در مسیر شکل گیری یک نمایش قرار نیست من چیزی را به کسی دیکته کنم. هر کس ایده اش را مطرح می کند و من بهترین ایده را انتخاب می کنم.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، نشست خبری نمایش « بیست هزار فرسنگ زیر دریا» که با همکاری کمپانی «تئاتر پوتلج» ایتالیا و تئاتر باران اجرا می شود، با حضور کیومرث مرادی و ستاره اسکندری از مدیران تئاتر باران، پینو دی‌بودو کارگردان، دانیلا ریگنولی بازیگر و وینچنزو طراح جلوه های ویژه تصویری برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست کیومرث مرادی با بیان اینکه یکی از اهداف تئاتر باران ایجاد تئاتر الگو است؛ درباره همکاری با کپانی تئاتر پوتلج گفت: برای دعوت از بیست هزار فرسنگ زیر دریا به ایران، سه دلیل اصلی وجود دارد. نخست اینکه این گروه چهار سال قبل، برای شرکت در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ایران سفر کرده بودند و با فرهنگ و شرایط حاکم در ایران آشنایی داشتند.

 

وی ادامه داد: دلیل دیگر این است که نمایش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» یکی از نمونه‌های بسیار خوب برای آشنایی با استفاده از تکنولوژی در تئاتر است و می‌تواند نمونه خوبی برای آشنایی اهالی تئاتر ایران با این نوع از تئاتر باشد. همچنین ارتباط هایی میان دو کمپانی تئاتر پوتلج و باران ایتالیا ایجاد شده که این همکاری می‌تواند آغازگر مناسبی برای تبادل‌های فرهنگی میان دو کشور باشد.

 

پینو دی‌بودو کارگردان بیست هزار فرسنگ زیر دریا با ابراز خرسندی از حضور در ایران، گفت: حضور در ایران و تعامل با مردمی که به دیدن تئاتر علاقمند هستند، مرا خوشحال می کند. چرا که برای ما روابط انسانی و آشنایی با فرهنگ‌های مختلف اولویت دارد. ما نمی خواهیم فقط یک اثر را اجرا کنیم بلکه علاقه مندیم که با مردم ارتباط بگیریم و از تقسیم انرژی و تعامل فرهنگ ها به شناخت تازه ای از هم برسیم. من در دانشگاه مان درباره تاریخ ایران مطالعه کردم و شناخت فرهنگ ایران، برای من بسیار مهم بود و کنجکاو شدم تا درباره شما بیشتر بدانم.

 

وی درباره چگونگی حضور در ایران برای اجرای نمایش، توضیح داد: چهار سال قبل به دعوت جشنواره بین المللی تئاتر فجر، برای نخستین بار به ایران آمدیم و بعد از آن مشتاق بودیم که با دیگر به اینجا بیاییم. این فرصت، امروز و با همکاری کمپانی تئاتر باران و به دعوت کیومرث مرادی برای ما پیش آمده است.

 

دی‌بودو افزود: ما یک گروه در حوزه تئاتر تجربی هستیم که با تحقیق درباره انسان و فرهنگ و با استفاده از تکنولوژی، نمایش های مان را می سازیم. در واقع نمایش ما ترکیبی از انسان شناسی و تکنولوژی است. چشم انداز ما این است که نمایشی را به وجود بیاوریم و بسازیم که بتوانیم به وسیله آن تعامل فرهنگی ایجاد کنیم. یعنی هم فرهنگ خود را معرفی کنیم و هم فرهنگ مقابل را بشناسیم. بیست هزار فرسنگ زیر دریا نمایشی از این نوع است که هم از تکنولوژی بهره می گیرد، هم قصه دارد و هم تعامل فرهنگی ایجاد می کند.

 

وی با بیان اینکه من در دانشگاه فلسفه خوانده ام و در همان دانشگاه فلسفه درس می دهم و در زمینه انسان شناسی تمرکزم روی شناخت و معرفی فرهنگ بوده است، افزود: این نمایش نه برای یک نفر، بلکه برای تعداد زیادی از انسان هاست. نمایشی برای تعامل فرهنگ ها و معرفی نوع دیگری از زندگی است.

 

این کارگردان با تجربه تئاتر اروپا، اضافه کرد: نگاه ما در تئاتر این است که گروهی کار کنیم، چرا که کار گروهی در تئاتر نتایج بهتری دارد. در مسیر شکل گیری یک نمایش من کارگردانم، اما نه یک کارگردان معمولی. وقتی من با گروهم کار می کنم، برای شروع همکاری راه های مختلف را امتحان کنیم و من یکی را بر می گزینم. قرار نیست من به هر کسی کارش را دیکته کنم، بلکه باید هر نفر ایده خود را به گروه بیاورد و وظیفه من انتخاب و بهره گیری از بهترین ایده هاست.

 

وی تاکید کرد: در این مدل از کار بازیگر همه چیز است و احساس و عملی که او انجام می دهد، اساس شکل گیری کار ماست. برای من خیلی مهم است که همه چیز از بازیگر آغاز شود. چیزی که بعد از آن اتفاق می افتد اهمیت نظر منتقدان تئاتر برای من است و همینطور دریافت و نظرات دراماتوژها و طراحان درباره نمایش. خیلی مهم است که شما منتقدان تئاتر چه نگاهی به نمایش من دارید. انرژی شما و ذهنیت شما برای من جذاب و مهم است چرا که کمک می کند فرهنگ شما و نگاه شما به تئاتر را بشناسم و جذابیت تئاتر در این است که کمک می کند ما از هم چیزهای تازه ای یاد بگیریم.

 

وی با بیان اینکه تئاتر راهی برای معرفی فرهنگ ها به همدیگر است و من دوست دارم از طریق تئاتر فرهنگ های مختلف را کشف کنم، گفت: من خیلی علاقه مندم و انگیزه دارم بدانم چطور اجرای تئاتر در ایران شکل می گیرد و علاقه دارم که این مسیر و مدل تجربی را یاد بگیرم.

کد خبر 574663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha