دکترعلیرضا لاور، مدیرکل دفتر آموزش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در حاشیه پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر کشور که در استان مرکزی شهر خمین برگزار شد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: کانون های مساجد با توجه به رویکرد و برنامه های خود می توانند کارکرد هویتی مساجد را احیا کنند و در راستای مسجد طراز اسلامی گام بردارند.
دکترلاور اظهار داشت: باید از ظرفیت های کانون های فرهنگی مساجد بهره گیری بیشتر شود و زمینه ارتباط بهتر این کانون ها با ائمه جماعات و مسئولان مساجد فراهم شود؛ کانون های فرهنگی مساجد باید در مسیر آموزش و انجام فعالیت های فرهنگی گام های بلندتری بردارند.
مدیرکل دفتر آموزش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: کانون های فرهنگی مساجد مکملی در مسیر برگزاری برنامه های مساجد هستند و تاکنون با برگزاری برنامه های فرهنگی مخاطبان بسیاری را جذب مساجد کرده اند.
استاد پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر در استان مرکزی با اشاره به اینکه حضور جوانان در مسجد موجب ارتباط بهتر آنها با مساجد می شود، تصریح کرد: حضور جوانان در مساجد زمینه ساز ماندگار شدن و شرکت در برنامه های مساجد است و باید از ایده های و نظرات مخاطبان در مسیر بهبود فعالیت های فرهنگی مساجد استفاده شود و تلاش شود که مخاطبان در برگزاری برنامه های مساجد نقش پررنگی داشته باشند.
لاور با بیان اینکه چند مسأله در حال شکل گیری است؛ تشریح کرد: اول؛ مقابله به مثل جریان ضد اسلام برای حذف کارکردهای مساجد و فردی کردن آن ها در جامعه اسلامی. دوم اینکه متأسفانه ما هم کارکردهای مساجد را به مراکز دیگر واگذار می کنیم و این طور مساجد از سطح دسترس عموم خارج می شود.
مدیرکل دفتر آموزش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، ترسیم وضعیت مطلوب، گفتمان سازی احیای مسجد تراز اسلامی، تعیین کارکردهای دقیق و ایجاد زیرساخت های نرم افزاری(گفتمان سازی عمومی جامعه) و سخت افزاری(شیوه بنای مسجد) را راه حل احیای کارکرد فرهنگی مساجد عنوان کرد.
لازم به ذکر است، 150 نفر از برگزیدگان روستایی و عشایری از 8 استان مرکزی، قم، قزوین، سمنان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، تهران والبرز در همایش منطقه ای کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر از 23 تا 26 شهریور در بیت تاریخی حضرت امام خمینی(ره) حضور داشتند و از برنامه ها و دوره های این کنگره بهره بردند.
نظر شما