به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، پرویز آرامنش امروز (28 شهریور) در کارگروه غارشناسی استان اظهار کرد: دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارها در اجرای ماده 6 آیین نامه مدیریت، حفاظت و بهره برداری از غارهای کشور (مصوبه شماره 17792/38766 مورخ 29/01/89هیئت وزیران ) و با اختیار حاصله از مواد فصول 3 و 5 آیین نامه مزبود(حفاظت از غارها و امور حقوقی و مالی آن) دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارهای کشور در چهارم خرداد امسال به تصویب کارگروه غارشناسی ایران رسیده است.
وی افزود: براساس این دستورالعمل، غارها از لحاظ ارزش های حفاظتی و امکان بهرهبرداری به چهار گروه تقسیم بندی شده اند که با همکاری نهادهای دولتی وغیر دولتی به ویژه محلی، مدیریت و حفاظت خواهند شد.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: غارها به لحاظ اهمیت در چهار درجه طبقهبندی درجه یک و غیر قابل بهره برداری، درجه دو با بهره برداری محدود، درجه سه گردشگرپذیر و درجه چهار دسترسی آزاد تقسیم بندی میشوند.
آرامنش با اشاره اینکه غار بتون از جمله آثار طبیعی شهرستان سرایان به شمار میرود که به ثبت ملی رسیده، تصریح کرد: امسال ردیف اعتباری از محل اعتبارات تملک و دارایی این شهرستان جهت ایجاد زیرساخت های گردشگری به غار بتون اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در این جلسه درجه دسترسی به غار بتون مشخص شد و مقرر شد کار مطالعاتی و تهیه نقشه این غار انجام شود.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه دوم مهرماه به نام روز«غار پاک» نامگذاری شده است، گفت: هیاتی از دستگاه های محیط زیست و میراث فرهنگی بازدیدی از غار بتون داشته باشند و نسبت به پاکسازی این غار اقدام شود.
آرامنش به چالشی تخریب غار جهنم در شهرستان طبس بر اثر اکتشافات معدنی اشاره کرد و افزود: براساس اعلام میراث فرهنگی زمینه گردشگری و تاریخی غار جهنم کم بود بنابراین در جلسات گذشته کارگروه غارشناسی مجوز معدنی برای آن مصوب شد اما شرایطی به وجود آمده که مردم محلی و سازمانهای مردم نهاد حساسیت ایجاد و درخواست ابطال این مجوز را داشتند اما از آنجا که سرمایه گذار با تخطی از حریم دهانه غار را نابوده کرده مقرر شد اداره منابع طبیعی به عنوان دستگاه متولی در زمینه برخورد لازم اقدام کند.
به گفته وی بحث معدنی در این منطقه اولویت بر بحث گردشگری غار جهنم دارد.
نظر شما