شکل گیری زوجیت گذر از تنهايي است

خبرگزاری شبستان: ازدواج به معنای جفت شدن و ایجاد رابطه شرعی، قانونی و عرفی بین زن ومرد که موجب پیدایش خانواده و شکل گیری روابط جنسی و خویشاوندی و زایش فرزند و استمرار نسل است كه گذر از تنهايي را براي بشر رقم مي زند.

خبرگزاري شبستان- مازندران

دهه اول ماه ذیحجه مصداق ایاما معلومات بوده وآغازش سالروز ازدواج امام علی(عليه السلام) و بانو فاطمه زهرا(سلام الله عليها) در تاریخ تشیع است. نظر به ضرورت ازدواج و تشکیل خانواده در اسلام و جامعه اسلامی وکمک به فرهنگ پایداری خانواده و با توجه به کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق و جدایی و بالا رفتن سن مجردی در کشور ما که همراه با مشکلات خانوادگی و اجتماعی ونیز معضلات قضایی وحقوقی بوده و به چالش جدی درجامعه ایرانی تبدیل شده است، ضرورت پرداختن چند جانبه به این مسئله مهم را افزایش داده است. لذا برای بالا بردن سطح آگاهی جامعه بویژه جوانان عزیز، لازم دانستم مطالبی با موضوع ضرورت ازدواج و تشکیل خانواده ومراقبت از آن با عنوان«گذر از تنهایی» ارائه دهم امیدوارم مورد توجه دوستان و مخاطبان و نظر و نقد آنان قرار گیرد.

 

گام اول:آگاهی و شناخت کافی است.ازدواج به معنای جفت شدن و ایجاد رابطه شرعی، قانونی و عرفی بین زن ومرد که موجب پیدایش خانواده و شکل گیری روابط جنسی و خویشاوندی و زایش فرزند و استمرار نسل است. ازدواج پیوند چند جانبه و نیاز تن وروان و تمنای جسم و جان به دلیل بلوغ است.شکل گیری زوجیت علاوه بر حقیقت اجتماعی و آئینی، ریشه تاریخی به امتداد خلقت آدم و حواء دارد، چنانچه در آیه‌ ۱۸۹ سوره اعراف آمده :«...و جعل منها زوجها لیسکن الیها...» یعنی (... و از او «آدم» جفتش را مقرر فرمود تا با او انس و آرامش گیرد...) و هچنین در ادیان توحیدی مثل دین مسیح، ازدواج را پدیده مقدس و سرّ عظیم نامیده، که زن و مرد به واسطه آن به یکدیگر متعهد می شوند و در دین یهود ازدواج به معنای کامل شدن و اوج رشد انسانی است؛ به طوری که زن و مرد بدون یکدیگر ناقص اند. در دین اسلام علاوه برموارد یاد شده، به کمال دین و عقل نیز اشاره شده و در قرآن مجید ‌ فرمان به انجام نکاح و ازدواج توسط مردم شده است؛ چنانچه در آیه ۳۲ سوره نور می فرماید:«... و انکحوا الایامی منکم ...» یعنی : (...مردان بی همسر و زنان بی شوهر را ازدواج دهید...).

 

 «زوجیت در موجودات»

 

زوجیت اساس و پایه شکل گیری تمام موجودات و عامل تکثر و استمرار حیات آنها است. تعدد اجناس و تکثر انواع موجودات عالم از تفرد به تثنیه و جمع به واسطه زوجیت امکان پذیر هست.در معارف دینی و تحقیقات و پژوهش های علمی و تجربی به این موضوع تصریح و تاکید شده است.چنانچه درآیه ۴۹سوره ذاریات آمده: « و من کل شی خلقنا زوجین لعلکم تذکرون»  و از هر چیزی جفت «نر و ماده» آفریدیم تا مگر یادآور چگونگی آفرینش شوید بگفته فردوسی حكيم:هرآنچه آفریدست جفت آفرید/گشاده ز راز نهفت آفرید

 

برای آگاهی بیشتر به نمونه هایی از وجود زوجیت در نظام آفرینش اشاره می شود:

 

الف: «وجود زوجیت در ذرات ماده»

 

دانشمندان با پژوهش گسترده به وجود اتم در ذرات ماده پی برده و با شکافتن آن به الکترون با بار منفی و هسته مرکزی اتم که متشکل از پروتون با بار مثبت و نوترون است، رسیده و متوجه گردش سر سام آور الکترون حول هسته مرکزی در مدار های مختلف و وجود جذب و انجذاب بین بار های مثبت و منفی درون اتم شده اند .این یافته نشان از وجود زوجیت بار مثبت و منفی در شکل گیری و دوام و بقاء ذرات در ماده است.

 

ب:«زوجیت در نباتات»

 

وجودزوجیت و آمیزش درذرات نباتی و پیدایش محصولات و میوه ها بر اثر وزش باد و یا تلقیح آن به وسیله حشرات امری مسلم و ثابت شده است.

 

به این مورد درآیه۳۶سوره یس اشاره شده «سبحان الذی خلق الازواج کلها مما تنبت الارض و من انفسهم و مما لا یعلمون» یعنی منزه است خدایی که همه ممکنات عالم را جفت آفرید، چه از نباتات و چه از نفوس آنان و دیگر مخلوقات که شما از آن آگاه نمی باشید. به گفته مولوی: حق زهر جنسی چو زوجین آفرید/پس نتایج شد ز جمعیت پدید 

 

ج:«زوجیت در مصنوعات»

 

وقتی به اشیاء و ساخته های دست بشر مینگریم، مشاهده میکنیم که زوجیت و امتزاج در آنها نیز جریان دارد. نظیر جریان برق با بار مثبت و منفی به واسطه دوسیم بنام فاز و نول، یا چفت و بست با پیچ و مهره ویا قفل با کلید و همینطور باردار کردن ابرها به روش مصنوعی و تکثیر گونه های جانوری و دریایی وتحول در دانش ژنتیک وموارد دیگر ازجمله نمونه های بارز اصل زوجیت است. بنابر این شکل گیری نظام آفرینش و دوام واستمرار آن به جریان این اصل است.

ادامه دارد...


يادداشت: حجت الاسلام و المسلمين عبدالرضا چيني ساز جويباري، استاد حوزه و دانشگاه

کد خبر 574527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha