به گزارش خبرنگار ادبيات شبستان، کنگره روز ملی شعر و ادب و مراسم بزرگداشت مقام استاد شهریار عصر روز گذشته ۲۷ شهریور ماه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از اهالي فرهنگ و ادب در تالار وحدت برگزار شد.
در اين مراسم، حمید چیت چیان، وزیر نیرو، ميرجلال الدين كزازي، رئيس انجمن مفاخر ايران و شهردار سابق تبریز نيز حضور داشتند.
علي جنتي در سخناني با اشاره به اهتمام تمامي اقوام فارسی زبان از قفقاز و فرارود تا کرانههای خلیج فارس به ادبيات و شعر فارسي و تقويت آن، گفت: اگر یکی از شعرای این بنای فخیم را از ادبیات ایران کم کنیم، گویی حلقهای از این سلسله گرانقدر را حذف كردهایم و موجب انقطاع و پارگی آن میشود و این نیز غیرممکن است. شعرِ فارسی از زمان رودکی تا شعر معاصر چون پيچكي هزار پیچ و تاب خورده و صدها شاعرِ شهیر به خود دیده تا در دوره معاصر بر خیال نازک و اندیشه بلند شاعرانی چون شهریار رسیده است.
وي با بيان اينكه امروز برای تجلیل از چنین موهبتی در زادروز شهریار سخن و در روزی که به عنوان روز شعر و ادب فارسی نام گرفته است، گردهم آمديم، توضيح داد: ایران در زمره ثروتهای معنوی و ذخائر گرانقدری مانند حکمت و فلسفه، نجوم و هیأت، هندسه و ریاضیات، فقاهت و دیانت، معماری و جمیع صنایع فرهنگی و هنرهای مستظرفه، خزانة زوالناپذیری از شعر و شاعران عاشق و عارف و فیلسوف دارد و با تکیه بر چنین گنجینه ارزشمندی خود را در میان سایر ملل جهان ممتاز میدارد، و شهریار نیز در این گنجینه ممتاز است تا آنجا که ملکالشعرای بهار در ۲۳ سالگیاش او را «نه تنها افتخار ایران، که افتخار شرق» پیشبینی کرده بود.
جنتي، اشعار دینی، مذهبی و ولايي شهریار را فراوان خواند و افزود: از جمله آن میتوان به دیوان جداگانه او در اين زمينه اشاره كرد كه نشانگر وابستگی مستمر و مداوم او به اهل بیت (ع) است.
وي از ديگر ويژگي هاي چشمگير شهريار عشق به اين ملك و سرزمين خواند و گفت: او در محبت و میهن دوستی نیز چون دیگر ادیبان بزرگ ايران عمل میکند. گویی این دغدغه همه شاعران ایرانزمین از گذشتههای دور تا امروز بوده است. تمام هم و غم شهریار، کیان ایران بوده و در هر مُخاطرهای نهیـبی مهیب بر سر دشمنان میهن و ملت زده و شمشیر قلم آخته و به ستیز با بیگانه پرداخته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مورد شهريار بيان كرد: شهریار شاعری اجتماعی و دارای داغ و دغدغه ملت بود که هرگز خود را بهدور و برکنار از مشکلات و مصائب مردم نمی دانست. او در تمامی مضامین و موضوعات شعری، اعم از شعرهای خیالانگیز، اخلاقی، حماسی، ملی، دینی و مذهبی، قومی و بومی، طبیعی و توصیفی، مناظره و منظرهپردازی، سوگواره و دیگر محورها، سرودههای بینظیر یا کمنظیری پدید آورده که از آن زمره، اشعار سیاسی و اجتماعی است که او را در جرگه یکی از شعرای موضوع مقاومت قرار میدهد.
وي تصريح كرد: شهریار همواره در انتظار ظفر و غلبه اسلام بود و از این رو است که در روز تاریخی مراجعت امام خمینی به ایران که تمام جهان ملتهب و همه ملت ایران منتظر این واقعه مبارک بودند، نخستین شعر خود را در تجلیل از رهبر كبير انقلاب سرود.
جنتي درباره بنياد شهريار نيز توضيحاتي ارائه داد و در اين خصوص اظهار كرد: همچنان که جز اهداف این بنیاد آمده است، تاسیس کرسی شهریارپژوهی و تالیف و درج دروس مربوط به این شاعر در کتابهای تحصیلی مقاطع مختلف، همچنین تشریح اشعار و تالیف آثاری در مورد دقائق و ظرائف ادبی و افکار استاد شهریار از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گيرد.
وي در پايان با تبريك روز ملي شعر و ادب گفت: روز ملی شعر و ادب فارسی را به همه اصحاب قلم و صاحبان سخن شادباش میگویم و اعتلاي شعر ایران را به دست توانمند و ذوق درخشان اهل این حوزه آرزومندم.
نظر شما