کشتیرانی بعد از گاز محور تازه مبادلات تجاری ایران و هند

خبرگزاری شبستان:هند و ایران مذاکرات و مبادلات بسیاری در حوزه نفت و گاز داشته و دارد و هند در اقدامی تازه به دنبال سرمایه گذاری در حوزه کشتیرانی با ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بعد از سقوط رژیم پهلوی فضای جدیدی در روابط ایران و هند ایجاد شد. عنصر مطلوب در انقلاب ایران برای کشور هند تاکید ایران بر هویت و استقلال خویش بود. هر چند که تفاوت‌هایی میان دو کشور در خصوص مسایل بین‌المللی و منطقه‌ای وجود داشته است، اما این تفاوت‌ها هیچگاه موجب مخدوش شدن روابط دوستانه میان این دو کشور نگردیده و هند از جمله کشورهایی بود که در زمانی اندک انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. چالش‌هایی چون جنگ ایران و عراق، عدم تمایل ایران به برقراری رابطه با کشورهای سکولار و نیز ناآرامی‌های کشورهای حوزه خلیج‌فارس تا حدودی در روابط ایران و هند اثرات نامطلوبی را بر جا گذاشت. هر چند که دو کشور در دهه‌ی ۱۹۸۰ با وجود تمامی این مسایل در چالش‌ها به ارتباط خود در زمینه اقتصادی ادامه دادند. گرچه اعزام برخی گروه‌های مهندسی هندسی به ایران برای گره‌گشایی روابط دو کشور که باعث توسعه روابط آنها در سال‌های ۱۹۹۰ گردید را نمی‌توان نادیده گرفت.

 

بنابراین گزارش، هند و ایران مذاکرات و مبادلات بسیاری در حوزه نفت و گاز داشته و دارد و هند در اقدامی تازه به دنبال سرمایه گذاری در حوزه کشتیرانی با ایران است. شرکت کشتی‌رانی ملی هند در تلاش است تا برای عبور از بحران اقتصادی، دوباره بعد از 4 سال، سرمایه‌گذاری مشترک 40 ساله با شرکت‌های ایرانی را از سر گیرد. این شرکت قصد دارد سه کشتی فلّه‌بر و یک نفتکش را برای کشتیرانی و سرمایه‌گذاری مشترک با ایران اختصاص دهد.

 

این گزارش می افزاید: فارس در این باره به نقل از وبگاه شبکه بلومبرگ نوشته است: "کاهش اخیر تحریم‌های بین‌المللی بر ایران راه را برای احیای مجدد کشتی‌رانی مشترک ایران و هند باز کرده که باعث دسترسی به بازارهای آسیای میانه خواهد شد. ب. ب. سینها، رئیس شرکت ملی کشتی‌رانی هند نیز با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های مشترک با ایران می‌گوید: نمی‌خواهیم این شرکت ورشکست شود. دیگر همکار ما، خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران، حضور گسترده‌ای در دریای خزر دارد."

 

بنابراین گزارش، شرکت کشتی‌رانی هند که سال قبل 5 میلیارد دلار ضرر مالی داشته، از سال 2012 و درپی تحمیل تحریم‌های اقتصادی بر ایران، به سرمایه‌گذاری مشترک با جمهوری اسلامی پایان داد.

 

یادآور می شود: اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند به‌رغم رکود اقتصادی جهانی با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از ۸ درصد طی چند سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده‌است. این میزان رشد نزدیک به رشد اقتصادی کشور همسایه آن چین است. طبق سنجشی که در مورد برابری قدرت خرید صورت گرفته، اقتصاد هند با داشتن تولید ناخالص داخلی (GDP) ۶۱۱/۳ تریلیون دلار، در مقام چهارم را دارد. با این وجود میلیون‌ها نفر هنوز در فقر شدید زندگی می‌کنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار آمریکا برابر با ۳۶۵ پوند در سال است. مشکلات زیربنایی نیز در هند ادامه دارد. اگر روزی نام هند فقر و تنگدستی را به یاد می‌آورد، اکنون پیشرفت‌های اقتصادی و رنسانس علمی این کشور توجه همگان را به خود جلب کرده‌است. مدت‌هاست که سرمایه‌گذاری‌های عظیم خارجی در این کشور امری عادی به شمار می‌آید و فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان به شدت افزایش یافته‌است.

کد خبر 574451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha