زنان سرپرست خانوار درگیر آسیب های اجتماعی

خبرگزاری شبستان: زنان سرپرست خانوارقشری نیازمند توجه ویژه در جامعه هستند که باید برای کاهش آسیب های اجتماعی مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ جمعیت کثیری از افراد جامعه قربانی معضلی های چون  طلاق، اعتیاد، افزایش روز افزون بیمارهای  جدیدی چون سرطان وتصادف های جاده ای  می شوند.

 

کم نیستند زنان و مردان جوانی که به رغم دارا بودن فرزند و همسر به ناگاه دنیا را ترک می کنند و با رخداد این مرگ های ناگهانی  شالوده خانواده ها از هم گسسته می شود.

 

در برابر این رخداد طبیعی، این روزها با تلاش دشمن برای تغییر سبک زندگی افراد جامعه، جوانان  با کمترین معیارها تن به ازدواج داده و پس از آن تحمل کمترین سختی را نداشته و  در گیر و دار مشکل ها با وجود فرزند یا فرزندانی به دادگاه های خانواده مراجعه می و با حکم طلاقی خانواده ای فرو می پاشد و بستر معضلی نوظهور در جامعه فراهم می شود.

 

 

خانواده های زندانیان را نیز می توان زنان سرپرست خانوار محسوب کرد، زندانیانی که سال ها در ندامتگاه ها زندگی می کنند و همسران و فرزندان خود را در هیاهوی زندگی تنهای می گذراند، این قشر حتما در خارج از زندان نیز باری از دوش همسر و فرزند خود بر نمی دارند.

 

زنان در این رخداد ها با وجود اینکه تلاش زیادی برای حفظ فرزندان و زندگی مستقل خود می کنند اما آسیب پذیر تر هستند، چراکه در رخداد طلاق والدین از تربیت صحیح فرزندان غافل می شوند و نبود هر کدام از والدین به معنی فلج شدن یک بال پرواز تربیت صحیح فرزند است.

 

 

به رغم حمایت های نهاد های حمایتی چون کمیته امداد  و بهزیستی از زنان سرپرست خانوار اما این خانواده ها برای گذراندن زندگی خود رنج و سختی های زیادی را به جان می خرند و آسیب جدی فرا روی آنان قرار دارد.

 

توانمند سازی این قشر جهت برداشتن باری از دوش آنان و مهیا شدن برای حضوری فعال در  زندگی اجتماعی می تواند بستر موفقیت این قشر را فراهم کند.

 

به نظر می رسد اشتغال‌ زنان سرپرست خانوار نقش پررنگی در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد، زیرا هرقدر شرایط اقتصادی این زنان بهبود پیدا کند، وضعیت اجتماعی و روحی‌ آن‌ها و خانواده‌هایشان بهتر خواهد شد.

 

 

شناسایی 50 هزار زن سرپرست خانوار در لرستان شناسایی شد

 

 

سید سعید شاهرخی، معاون سیاسی اجتماعی لرستان در خصوص وضعیت زنان سرپرست خانواده استان لرستان، گفت: زنان سرپرست خانوار به ویژه زنان آزاد شده از زندان و یا بانوانی که سرپرست آنان در زندان است، نیازمند توجه ویژه دستگاهها و انجمن های حمایتی هستند.

 

وی با بیا اینکه ارائه راهکار و تسهیل در رفع مشکلات این زنان اهمیت ویژه ای دارد، اظهار کرد: امکانات دستگاههای اجرایی، حمایتی و اشتغالزا باید به سمت زنان سرپرست سوق داده شود.


معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: مصوبه سال 92 مبنی بر تشکیل کمیته زندانیان زن و زنان سرپرست خانوار اجرایی نشده که این کمیته باید به صورت جدی ایجاد شود.


شاهرخی اضافه کرد: باید در رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار توجه ویژه ای به سازمان های مردم نهاد صورت گیرد چرا که دستگاههای دولتی می توانند از طریق این انجمن ها، خدمات مطلوبی به جامعه هدف ارائه دهند.


وی تاکید کرد: ارتباط مرکز مشاوره تلفنی سازمان بهزیستی باید با زنان زندانی برقرار شده و طرح آموزش از راه دور برای این قشر در اولویت قرار گیرد.

 

سهم زنان سرپرست خانوار از فرصت های جامعه کم است

 

 

مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: زنانه شدن آسیب های اجتماعی رو به افزایش بوده و این در شرایطی است که سهم زنان سرپرست خانوار از فرصت های جامعه کم است.

 

اسد الله حیدری، مدیرکل بهزیستی لرستان در خصوص وضعیت زنان سرپرست خانوار لرستان، گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با چالش های جدی مواجه بوده چرا که عمده این افراد بی سواد و فاقد مهارت هستند.


وی با بیان اینکه سهم زنان سرپرست خانوار از تسهیلات ارزان قیمت دقیق و قابل توجه نیست، گفت: افزایش ارجاع کودکان به شیرخوارگاهها بیانگر افزایش آسیب های زنان است.


مدیرکل بهزیستی لرستان ادامه داد: زنان سرپرست خانوار توانایی دریافت تسهیلات ندارند چرا که معرفی ضامن معتبر برای این افراد کار دشواری بوده و اعتماد اجتماعی نسبت به این قشر پایین است.


حیدری با بیان اینکه هم اکنون پنج هزار و 613 زن سرپرست خانوار، مستمری بهزیستی لرستان دریافت می کنند، اظهار کرد: همچنین یکهزار و 700 زن سرپرست شهری و یکهزار و 670 زن روستایی از خدمات بیمه ای استفاده می کنند.


وی ادامه داد: سال گذشته 30 میلیارد ریال برای سرمایه کار زنان سرپرست خانوار به استان اختصاص یافت که این میزان از ابتدای امسال تاکنون هشت میلیارد ریال بوده است.


حیدری، اظهار کرد: همچنین امسال برای نخستین بار در قالب طرح مالی خرد بهزیستی، تسهیلات به 500 زن سرپرست خانوار اعطا می شود.


بیش از 40 هزار و 400 زن سرپرست خانوار لرستانی تحت حمایت کمیته امداد هستند

 

 


جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان همدر خصوص وضعیت زنان سرپرست خانوار لرستان، گفت: 72هزار و 455 خانوار از خدمات حمایتی این نهاد بهره مند هستند که 40 هزار و 438 خانوار دارای سرپرست زن هستند.


وی افزود: از این تعداد 35 هزار و 514 زن به دلیل فوت سرپرست، 904 زن به دلیل زندانی شدن سرپرست و 53 نفر به علت بدسرپرستی، مسئولیت اداره خانواده را بر عهده دارند.


محمدی فارسانی، با بیان اینکه 60 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد لرستان، زنان سرپرست خانوار هستند گفت: در حال حاضر بیشترین آسیب این زنان، فقر مالی شدید، بیکاری و نبود حرفه، بالا رفتن سن ازدواج و اعتیاد است.

 

خانواده های زندانیان تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای قرار گیرند

 

 

مدیرکل زندان های لرستان، گفت: یک درصد از زندانیان استان را زنان تشکیل می دهند که به صورت جداگانه و در اندرزگاه زنان نگهداری می شوند.

 

محمدعلی محمدی، مدیرکل زندان های لرستان، هم  با اشاره به وضعیت زنان زندانی لرستانی،گفت: فعالیت های فرهنگی، اشتغال، بهداشت، مسکن و خدمات پشتیبانی  از جمله نیازهای زنان سرپرست خانوار و زنان زندانی آزاد شده  است.

 

وی افزود: در حال حاضر یکهزار و 510 خانواده تحت پوشش انجمن های حمایت از زندانیان استان هستند.


محمدی، با انتقاد از اجرایی نشدن مصوبات سال 92 در خصوص زنان زندانی و خانواده های آنها در استان، افزود: زندانیان و خانواده آنها باید تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای قرار گیرند.

 

 

برای کاهش آسیب های اجتماعی، توجه به معضل های فرا روی زنان سرپرست خانوار و ایجاد فرصت های شغلی، بویژه مشاغل خانگی که این قشر از تربیت فرزند غافل نشوند باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

کد خبر 574324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha