لطف الله طاهرزاده، محقق و مدیرعامل شرکت پژوهشی گیاه صنعتی مازندران در گفت و گو با خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان گفت: محصولات ما از ضایعات سلولزی که به وفور در مازندران است تولید می شود و پس از آن تبدیل به پایه گیاهان دارویی، بهداشتی و صنعتی می شود.
وی افزود: عصاره هایی که از مواد دریافت می کنیم حتی روی تفاله های آن نیز کار می کنیم و در صنایع نفت استفاده می کنیم و در نهایت تبدیل به خاک گلدان می شود.
طاهرزاده تصریح کرد: کارخانه ما هیچ مواد دورریزی ندارد و هرچه به کارخانه بیاید تبدیل به یک مواد کاربردی می شود.
این پژوهشگر بیان کرد: اسيد نيكوتينيك را از ضایعات تفاله های سیگار که در خیابان ریخته می شود به دست می آوریم، ما تمام فیلترها را می گیریم و از آن اسید نیکوتینیک می گیریم و به عنوان سم برای صنایع کشاورزی استفاده می کنیم.
وی با اشاره به ماده تانیک اسید گفت: این ماده برای سوختگی به کار می رود و ما ثبت اختراع کرده ایم و درصد خلوص این ماده 86 درصد است که بالاترین درصد خالصی دنیا را داریم اما متاسفانه در ایران تولید نمی شود.
طاهرزاده توضیح داد: قیمت این ماده ها نسبت به مواد مشابه دیگر کشورها بسیار پایین است و حتی کیفیت آنان نیز بیشتر از سایر کشورها است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: ماده کانیک اسید را ثبت اختراع کرده ایم اما فایده ای ندارد چرا که هیچ حمایتی از ما نمی شود و تنها پولی از ما می گیرند و ثبت اختراع می کنند، 22 نوآوری داریم که به ازای هر کدام باید 500 هزار تومان بدهیم که 11 میلیون تومان می شود تا تنها ثبت کنیم و پس از آن هیچ حمایتی از ما نمی شود.
وی با بیان اینکه دانش در اختیار کسانی است که سواد دارند اما پول ندارند، گفت: 25 سال تحقیق می کنم اما سرمایه ای ندارم نمی توانم شرکت دانش بنیان راه اندازی کنم به همین دلیل از ما حمایت نمی شود.
وی تاکید کرد: شرکت های دانش بنیان برای افرادی است که پولدار هستند و برای محققانی که پول ندارند، دانش بنیان معنی ندارد چرا که باید مالیات بدهند، کارگر بگیرند و آنان را بیمه کنند حداقل به یک سرمایه ای نیاز دارند که متاسفانه بنده ندارم.
طاهرزاده بیان کرد: در بسته اقتصادی یک وامی را دولت به محققان می دهد که از الان مشخص است شکست خورده است چون باید بعد یک سال بازپرداخت شود اما می توانند همانند کشورهایی مانند کانادا هر کارگری را که استخدام کرده ایم پول بلاعوضی دهند و پس از 5 سال بازپرداخت آن آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: بنده عصاره های گیاهی را تبدیل به صنعت کردم و پس از آن از تفاله ها نیز استفاده می کنم و در نهایت از لاشه آنان نیز خاک گلدان درست می کنم اما هیچ حمایتی از ما نمی شود.
نظر شما