رشد تولید برنج با ممنوعیت واردات/ پیش بینی تولید۲.۳میلیون تن

خبرگزاری شبستان:برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است و کشورمان در حال حاضر با ممنوعیت واردات برنج به درجه ای از رشد در تولید رسیده است که پیش بینی می شود در سال جاری تولید ۲.۳میلیون تن برنج داشته باشیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هم‌اکنون «ده‌ها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما این‌ها در دو زیرگونه کلی جای می‌گیرند. دو زیرگونه اصلی شامل برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica می‌شوند.

 

بنابراین گزارش، استان مازندران رتبه اول(۹۳۸۷۳۲٫۱۹) و استان گیلان (۷۴۱۲۴۱٫۹)، استان گلستان (۲۲۹۴۵۴٫۹۹)، استان فارس (۲۲۶۲۹۶٫۷۲)و خوزستان(۲۱۹۸۰۹٫۱۵)و پارس آباد (دشت مغان) در رتبه‌های بعدی از نظر میزان تولید قرار دارند. در سال ۱۳۸۵، ۶۲۰٫۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت برنج بوده و ۲۶۱۲۱۷۴٫۳۴ تن شلتوک برنج تولید شده‌است. در استان های مازندران و گیلان برنج مرغوب و در استانهای دیگر برنج پرمحصول کاشت می‌شود. در پارس‌آباد مغان بیشتر ارقام باکیفیت از لحاظ غنی بودن عناصر غذایی (آهن، روی، کلسیم و...)به علت گرم سیر بودن منطقه نسبت به سایر مناطق کشور از رتبه خاصی برخوردار است. همچنین برنج بومی لنجان نیز از جمله برنج‌های معطر است که به نام برنج لنجان معروف بوده و در استان اصفهان می‌توان یافت. کشورمان در زمینه کاشت برنج به رشد و پیشرفتی رسیده تا جایی که امروز پیش بینی تولید 2.3 میلیون تن برنج در سال جاری خواهیم داشت.

 

این گزارش می افزاید: کاوه خاکسار، مدیرکل غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی  در این باره به ایرنا گفته است: "برای حمایت از تولید داخلی هرگونه واردات برنج در فصل برداشت همچنان ممنوع است. واردات 150 هزارتن برنج به کشور را نمی توانم تایید کنم، افزود: در صورت صحت،این میزان واردات نمی تواند تاثیر چندانی بر بازار داخلی داشته باشد. به هر صورت واردات هر میزان برنج در فصل برداشت این محصول ممنوع است و حجم بالاتر واردات آن می تواند تاثیر بسزایی بر بازار بگذارد. در دو سال گذشته واردات برنج باعث شد تولیدکنندگان داخلی در فروش برنج خود با مشکلاتی مواجه شوند و در نهایت منجر به ورود دولت برای خرید توافقی برنج شد.

 

برداشت برنج تا اواخر شهریورماه جاری ادامه دارد و تاکنون 90 درصد برنج مزارع مازندران برداشت شده است، اما در هفته گذشته 35 هزار هکتار به طور مجدد زیرکشت برنج رفت ، بنابراین فصل برداشت کمی ادامه دار می شود. نیاز مصرفی برنج کشور سالیانه 3 میلیون تن است و پیش بینی می شود با توجه به وضعیت خوب تولید امسال 3 میلیون و 200 هزارتن شلتوک و حدود 2 میلیون و300 هزارتن برنج سفید تولید شود. مابقی نیاز مصرفی برنج کشور باید از طریق واردات تامین شود که سالیانه بین 700 تا 800 هزارتن است. مصرف سرانه برنج کشور بیش از 37 کیلوگرم است. سرانه مصرف برنج ایران و کشورهای جنوب شرقی آسیا بیش از سرانه مصرف جهانی است و اختلاف زیادی دارد."

 

یادآور می شود:  براساس بخشنامه وزیر جهادکشاورزی دولت یازدهم در آبان ماه سال گذشته مبنی بر ممنوعیت واردات و ترخیص برنج به منظور حمایت از کشاورزان و تولید داخلی، از ابتدای مردادماه سالجاری همزمان با فصل برداشت این محصول واردات و ترخیص برنج ممنوع اعلام شد. باوجود این ممنوعیت و اعلام وزیر جهادکشاورزی مبنی براین که از آخرین روز تیرماه 1395 به بعد حتی یک کیلوگرم برنج وارد کشور نمی شود، چندی پیش یک محموله 150 هزارتنی برنج به شکل غیرقانونی در فصل برداشت محصول وارد کشور شده است.

کد خبر 574211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha