خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بانکداری در ایران یکی از پرسود ترین مشاغل و امیدوارترین صنعت در بورس ایران برای کسب سود است. بانک از جمله صنعتهای پرپتانسیل کشور ایران است که اخبار مقطعی و شایعههای بازار کمتر بر روی آن تاثیر میگذارد. ممکن است گاهی افت محدودی در ازرشهای این سهام مشاهده شود اما کلاً در اغلب اوقات سود آور است. بانکها در ایران تاثیر پذیری بسیار محدودی از نوسانات بازار جهانی و تغییر قیمتها دارند که بر مزایای سرمایهگذاری در آنها میافزاید.
بنابراین گزارش، کشورمان طرح ها و برنامه های متعددی برای بهبود سیستم بانکی و نزدیک شدن آن به موازین اسلامی در دستور کار خود قرار داده است از جمله این برنامه ها ایجاد ساختار جدید نظارت بر سیستم بانکی براساس برنامه طراحی شده با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی است. این اقدام برای ارتقای سطح نظارت بانک مرکزی است. در این طرح هشت رکن نظارتی در نظر گرفته شده است که با ابزارهای کمی و کیفی و اعداد و ارقام، سطح استاندارد و ریسک بانک ها را مشخص می کند. این ارکان عبارت از «کُربنکینگ(Core Banking)، بنگاه داری، سودآوری یا پایداری سود، توان ایفای تعهدات، کیفیت دارایی ها و سود، اقدام های اصول حاکمیت شرکتی و شفافیت اطلاعات» است.
این گزارش می افزاید: فرشاد حیدری، معاون نظارتی بانک مرکزی و عضو هیات عامل بانک مرکزی نیز درباره این طرح گفته است: "168 «سنجه» (معیار) برای رصد از عملیات بانک ها در نظر گرفته شده است، بانک ها در این طرح به سه دسته بانک های کم ریسک، با ریسک متوسط و با ریسک بالا تقسیم می شوند. این طرح از آبان ماه در سیستم بانکی اجرا می شود که بر اساس آن بانک ها رتبه بندی خواهند شد."
نظر شما