تولید محصولات کشاورزی ایران در پله ترقی/تولید ۱۷ میلیون تنی در سال جاری

خبرگزاری شبستان:با توجه با قابلیت های ایران در بخش آب و هوا و خاک برنامه ریزی های متعددی برای افزایش تولیدات کشاورزی انجام شده است و بر اساس آنها ۱۱۷ میلیون تن محصولات کشاورزی امسال تولید می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم است. با توجه با قابلیت های ایران در بخش آب و هوا و خاک برنامه ریزی های متعددی برای افزایش تولیدات کشاورزی انجام شده است و بر اساس آنها 117 میلیون تن محصولات کشاورزی امسال تولید می شود.

 

بنابراین گزارش، وزارت جهاد کشاورزی در این باره به نقل از عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نوشته است: "براساس پیش بینی های به عمل آمده میزان تولید محصولات کشاورزی امسال به رقم 117 میلیون تن خواهد رسید، درعین حال 137 میلیون تن ظرفیت نصب شده برای فرآوری این تولیدات وجود دارد.

 

براساس سیاست فرآوری، افزایش ارزش افزوده و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، هفت هزارو 500 طرح نیمه تمام در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی با اختصاص 160 هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک ها تا پایان سال تکمیل و بهره برداری خواهد شد. طبق برنامه تا پایان شهریور ماه، 60 هزار میلیارد ریال از سوی بانک ها به طرح های نیمه تمام صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی اختصاص خواهد یافت. تاکنون حدود پنج هزار متقاضی از بخش صنایع تبدیلی کشاورزی در سامانه بهین یاب ثبت و توسط کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ها تایید شده و حدود دو هزارو 500 طرح برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند. 137 میلیون تن ظرفیت نصب شده در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد، اما به دلیل تطبیق نداشتن ظرفیت صنایع با تنوع محصولات، نامتناسب بودن پراکندگی جغرافیایی صنایع، در برخی موارد کمبود ظرفیت و نیز مازاد ظرفیت وجود دارد."

 

یادآور می شود: میزان تولیدات کشاورزی در دولت یازدهم از حدود 97 ملیون تن سال 1392 با 15.4 درصد رشد در سال 94 به 112 ملیون تن به ارزش بیش از 3.5 میلیارد دلار رسید.

کد خبر 574208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha