مشهورترین خبرنگاران شجاع زن

البحیصی، تنها خبرنگار زن در جنگ 22 روزه غزه است که از میان ۱۰۰ خبرنگار زن جهان اسلام توانست جایزه ۵ هزار دلاری به همراه تندیس قلم زرین را به خود اختصاص دهد.

خبرگزاری شبستان//خراسان رضوی

 

در دنیایی که کمتر خبرنگاری حاضر به خطرانداختن جان خود می‌شود انگشت شمارند زنانی که برای هدف خود و اطلاع رسانی حتی از جان خود هم می‌گذرند تا رسالتی را که بردوششان نهاده شده است، به سرمنزل مقصود برسانند تا مبادا مسئولیتی از آنان برروی زمین مانده باشد. 


**اسراء البحیصی ” خبرنگار شبکه العالم، که در غزه به انعکاس اخبار و رویداد‌های این شبکه جهانی می‌پردازد از میان 100 خبرنگار زن جهان اسلام توانست جایزه 5 هزار دلاری به همراه تندیس قلم زرین را به خود اختصاص دهد.

 

اسراء البحیصی متولد سال 1986غزه، فارغ التحصیل در مقطع لیسانس در رشته خبرنگاری با گرایش رادیو و تلویزیون از دانشگاه الاقصی غزه است که به دلیل کسب مدارک علمی بالا مورد تقدیر دانشگاه قرار گرفت.

 

وی فعالیت های رسانه ای را در سنین کم آغاز و در چندین موسسه تصویری و شنیداری مشغول به فعالیت شد و در زمان فعالیت قابل توجه ای در پوشش جنگ 22 روزه رژیم اشغالگر قدس بر غزه از خود ارائه کرد.

 

اسراء البحیصی از سال 2006 با شبکه العالم همکاری داشته و بارها با وجود حملات موشکی به شهر غزه اقدام به ارسال گزارش و تصاویر زنده به شبکه خبری العالم می کرد.

 

این خبرنگار 24 ساله با وجودی که متاهل و دارای 2 فرزند است بعد از دستگیری خضر شاهین خبرنگار العالم در قدس اشغالی، به تنهایی و در شرایطی پرخطر حوادث شهر خونین غزه و مصائب انسانی آن را برای شبکه العالم گزارش می کرد.

 

البحیصی به دلیل گزارش هایی که از منازل ویران شده، کودکان بی مدرسه که زیر چادرها درس می خوانند، مجروحین جنگی، خانواده های اسراء و شهدا، و همچنین مردمی که پشت دروازه های گذرگاه شهر رفح استمداد می طلبیدند توانست در انعکاس فجایع انسانی حوادث خونبار غزه افکار عمومی را آگاه سازد.

 

**فریده نیکزاد، نیز روزنامه‌نگار افغان و مدیر مسئول خبرگزاری پژواک (آژانس خبری مستقلی که اخبار روزانه را به زبان‌های پشتو، دری و انگلیسی پوشش می‌دهد) است، وی دانشجوی رشته خبرنگاری بود و با قدرت گیری طالبان در سال 1996 مجبور شد افغانستان را ترک کند. او در دهلی نو تحصیل خویش را ادامه داد و در سال 2001 به افغانستان برگشت و کار ژورنالیسم را در پیش گرفت.
 

فریده نیکزاد در دسامبر 2008 برنده جایزه شجاعت در کار خبرنگاری از سوی بنیاد بین‌المللی رسانه‌های زنان شده‌است،او علیرغم تهدیدات جانی که شده است و نیز قتل زکیه زاکی، دیگر روزنامه‌نگار زن افغان در این مدت، همچنان با جدیت به کار خود ادامه داده است.


نیکزاد هنگام دریافت مدال شجاعت در خبرنگاری گفت:"من برای این که زنان بتوانند نقشی در جامعه داشته باشند، کار می‌کنم و فعالیتم در جهتی‌ست که بتوانم برای زنان الگو باشم، به گونه‌ای که آنان تشویق گردند تا نقش مهمی در جامعه داشته و سکوت نکنند، کاری که آسان نیست. زنان دارای هیچ حقوقی نیستند و دوست ندارند که زنان خبرنگار شوند. این کشور مردهاست و من می‌خواهم از حقوق زنان دفاع کنم. من می‌ترسم، ولی فعالیتم را ادامه خواهم داد."
 

در سال 2007 که زکیه زاکی، روزنامه‌نگار برجسته و مستقل افغان به قتل رسید، فریده نیکزاد نیز تلفنی تهدید به مرگ شد. تهدید کننده گفته بود به طرزی او را به قتل خواهند رساند که حتی جسدش قابل شناسایی نباشد؛ ولی تهدیدات پی‌در‌پی نه تنها او را از فعالیت بازنداشت، بلکه وی با قاطعیت بیشتری به کارش ادامه داد.

 

فریده نیکزاد، روزنامه‌نگار افغان و مدیر مسئول آژانس خبری پژواک از طرف "بنیاد بین‌المللی رسانه‌های زنان" برای گرفتن مدال شجاعت انتخاب شد. این جایزه برای حمایت وی از حقوق زنان و آزادی مطبوعات در افغانستان به وی اهدا گشت.

 

**اتوار بهجت: وی تنها خبرنگار زن در جریان درگیری‌های نجف اشرف در سال 2004 میلادی بود. وی دو سال بعد در جریان حمله به بارگاه شریف امام‌عسگری (ع) در سامرا مورد هدف گروه‌های ناشناس قرار گرفت و کشته شد.
 

**می چیدیاک: وی از منتقدان جدی دخالت سوریه در لبنان بود. وی در سال 2005 میلادی هدف یک عملیات ترور قرار گرفت که منجر به قطع دست و پای وی شد. چیدیاک در سال 2009 بازنشسته شد.


**جیل کرول: وی خبرنگار آزاد آمریکایی است که در سال 2006 درحالی که تنها 28 سال داشت توسط شورشیان عراق ربوده و به مدت سه ماه تحت اسارت آنان بود. وی اکنون در ویرجینیا آتش نشان است.


**آنا پولیتکواسکایا: وی از جمله گزارشگران معروف روسی است که اخبار جنگ چچن را پوشش می‌داد.او از منتقدان جدی پوتین بود که در نهایت در سال 2006 میلادی ترور شد.


**چوچو نمگابا: خبرنگار کشورکنگو که در جریان ناآرامی‌های این کشور اخبار خشونت و تجاوز گسترده سربازان طرفین درگیر جنگ به زنان را به گوش جهانیان رساند.
 

**گالیمابوکارویو: خبرنگار ازبکستانی که در همه گزارش‌های خود به انتقاد از دیکتاتوری ازبکستان پرداخت.

 

**لارا لوگان: خبرنگار آمریکایی شبکه سی.بی.اس از مشهورترین خبرنگاران بحران است که در بسیاری از جنگ‌ها و لحظات درگیری در دنیا حضور فعالی داشته است. زندگی شخصی او دارای فراز و نشیب‌های فراوانی است. وی در جریان شورش‌های مصر که در نهایت به سقوط مبارک انجامید مورد تجاوز افراد ناشناس قرار گرفت.


**تیسرینگ ووسر: وی از سال 2003 میلادی به بعد و چاپ کتاب "یادداشت‌های تبت"مورد توجه رسانه‌های گوناگون قرار گرفت. وی تنها خبرنگار زنی است که تاکنون توانسته از منطقه پرچالش تبت گزارش تهیه کند.
 

شاید برای خیلی ها این سوال همیشه پیش آید که زنانی که در عرصه اجتماعی مشغول به فعالیت هستند و گاه بعضی از آنان حتی عهده دار مشاغل سخت نیز هستند، در انجام اولین مسئولیت های الهی خودشان که همان همسرداری و تربیت فرزند است وا می مانند!

 

اما این تنها شکی غیر منصفانه است برای آنان که از درک حقیقت وجودی بانوان غافل هستند و گاه نه تنها آنان را باور نمی کنند که سنگی برای موفقیت هایشان نیز هستند، اما با نگاه حق جویانه و به دور از کینه ورزی و نگاهی گذرا به حادثه آفرینی بانوان در عرصه تاریخ  اسلام، می توان ببر روی همه این شک ها خط بطلان کشید و به آشکارا گفت: مرحبا، مرحبا، مرحبا ای مادران، همسران، دختران و ای خبرنگاران بانو....

  

پایان پیام/

کد خبر 57404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha