به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، جعفر موسوی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری امروز (25 شهریور) در نشست کانون مداحان و شورای هیئت های مذهبی استان که در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شد،گفت: نسبت به درصد جمعیت، استان چهارمحال و بختیاری بیشترین شیعه را در کشور دارد و در برنامه اربعین امسال نسبت به جمع آوری نذور باید تلاشی مضاعف بر سال قبل انجام داد.
وی بابیان اینکه در مورد اطلاعرسانی به عامه مردم درباره راهپیمایی اربعین و موکب حضرت قمر بنی هاشم (علیه السلام) سال گذشته بسیار ضعیف عمل کردیم، افزود: اگر در مورد اطلاعرسانی به مردم خوب عمل کنیم، دیگر ابهامی نخواهیم داشت و ستاد عتبات عالیات استان دو موضوع را در دستور کار خود قرار داده است، یکی مسئله راهپیمایی اربعین حسینی که موقتی است و دیگری بحث بازسازی عتبات عالیات است که با تشکر از زحمات دیگر دوستان در سنوات گذشته باید اعلام کرد که در این باره بیشتر از این می شد کار کرد.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری ادامه داد: استان های دیگری که هم از نظر جمعیت و هم از نظر امکانات از ما ضعیف تر هستند، از ما بسیار جلو تر هستند و از همین الان باید فکر روزی را کرد که اربعین در فصل تابستان و اوج گرما قرار بگیرد و نشود ده هزار نفر زائر اربعین را در دمای ۵۰ درجه در چادر اسکان داد و راهکار ساخت زائر سرایی در کربلا یا نجف است.
موسوی تاکید کرد: شرایط اربعین و محل استقرار موکب حضرت قمر بنی هاشم (علیه السلام) امسال با سال گذشته فرق کرده است چون که سال گذشته محل استقرار این موکب بین راه بود ولی امسال در کربلا مستقر میشود و وظیفه ستاد عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری این است که امسال پانزده هزار نفر را در کربلا مورد حمایت قرار دهد و این حمایت ها شامل مکان اسکان و تغذیه میشود و این مهم با حمایت های مردم خوب و متدین استان به دست می آید.
وی گفت: برنامه هایی برای این ایام پیش بینی شده است که به مدت 15 روز اجرا میشود و سعی بر این شده است که بیشترین توان موکب ها برای پنج روز بعد از اربعین نگه داشته شود، چون که بعد از مراسم اربعین میزبانان عراقی دیگر به زائرین سرویس دهی نمی کنند و این امر باعث سر در گمی زائرین ما می شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی های خوب فرهنگی که انجام شده است، خطاب به کانون مداحان استان و مسئولین کانون مداحان شهرستان ها افزود: نیاز به مداحان با تجربه، خوش صدا و با علم در این ایام احساس میشود و انتظار ما این است که حداقل در چند گروه اعزامی یک نفر مداح وجود داشته باشد.
موسوی با بیان اینکه برنامه های دیگری از جمله برگزاری دعای توسل، قرائت زیارت عاشورا، نمایشگاه هم پیش بینی و پیشنهاد شده است، ادامه داد: یکی از شاخص ترین و ابتکاری ترین برنامه هایی که امسال در کربلا انجام میشود، برگزاری مجلس شب شعر با حضور شعرای آیینی استان است.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری بیان کرد: انتظاری که از هیئت های مذهبی و دیگر تشکل های مردمی داریم این است که نسبت به اطلاعرسانی درباره جمع آوری نذور از عید غدیر به بعد اقدام کنند و گفته شود که نذور فقط کمک نقدی نیست، حبوبات، آرد، آب معدنی و دیگر خشکبار هم شامل نذور می شود.
وی گفت: از ظرفیت مداحان، هیئت های مذهبی و روحانیون به منظور جلب مشارکت مردم و توجیه افکار عمومی و رفع ابهامات موجود درباره اینکه پول های جمع آوری شده در کجا و با چه هدفی هزینه میشود باید استفاده کرد و انتظار این است که کانون مداحان و هیئت های مذهبی در زمینه فرهنگ سازی مراسم اربعین حسینی و باز سازی عتبات عالیات همکاری لازم را داشته باشند.
نظر شما