به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، امروز(24 شهریور) در همایش بازگشایی مدارس گفت: اهمیت آموزش بر کسی پوشیده نیست به طوری که حتی قرآن کریم به قلم قسم یاد می کند و آغاز رسالت حضرت محمد(ص) نیز با کلمه اقرأ به معنای بخوان شروع شد.
وی با بیان اینکه هدف انسان در دنیا رسیدن به کمال است، افزود: دستیابی به کمال تنها با آگاه کردن و آگاهی محوری تحقق می یابد و دانشمند و آگاه بودن تنها با آموزش، خواندن، تحقیق و پژوهش فراهم می شود.
شریعتی، با بیان اینکه محقق شدن این مسیر تا حد زیادی برعهده مسئولان است، بیان کرد: باهمکاری مسئولان در استان و تشریک مساعی می توان در زمینه دستیابی به کمال و رشد آموزش موفق شد.
وی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات آموزشی در استان خوزستان اضافه کرد: استان به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی خاص آن جذبه کمتری برای فرهنگیان دارد و اگر این فرهنگیان و مسئولان آموزشی با مشکلات بیشتری درگیر شوند رغبتی برای کار بهتر در حوزه آموزشی برای آنان نخواهد ماند.
استاندار خوزستان، با اشاره به برخی مشکلات آموزش و پرورش در استان خوزستان گفت: آموزش و پرورش نباید دغدغه پرداخت قبوض آب و برق و گاز و... را داشته باشد بلکه باید تنها به فکر کیفیت بخشی به آموزش بوده و گسترده کردن آموزش و افزایش باسوادی را در استان پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت نکردن از آموزش و پرورش به فرزندان ما در آینده صدمه وارد می کند، خاطر نشان کرد: به هر اندازه که سطح آگاهی، فهم اجتماعی و شعور سیاسی و اجتماعی دانش آموزان بالاتر رود، استان خوزستان نیز در آینده با افق بلندتر و بینش صحیح تری اداره خواهد شد.
شریعتی، با بیان اینکه سرنوشت خوزستانی ها به دست خودشان است تاکید کرد: مسئول عقب ماندگی ها خوزستانی ها هستند چراکه آنها میتوانند موجب رشد استان شوند.
وی تصریح کرد: ما باید افق بلندتری را در نگاه خود دنبال کنیم و برنامه ریزی ها باید برای افق چشمانداز 50 سال آینده باشد نه اینکه تنها به یک برنامه پنج ساله بسنده کنیم.
استاندار خوزستان، با تاکید بر ضرورت توسعه نیروی انسانی اذعان داشت: اگر نسل آینده ما دچار آسیب شود و نسل ضعیفی باشد، به دلیل عملکرد ضعیف امروز ما خواهد بود بر این اساس نمیتوانیم از زیر بار مسئولیت ها شانه خالی کنیم.
وی ادامه داد: مهر ماه باید بهانه ای برای آغاز کمک به آموزش و پرورش استان باشد و در این راستا فرمانداران، بخشداران، شهرداران و دهیاران استان باید خود را کارمند آموزش و پرورش بدانند و به این بخش کمک کنند.
شریعتی، در بخش دیگر سخنان خود به ضرورت استفاده از ظرفیت خیرین آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: خوزستان در بخش خیرین مدرسه ساز رتبه دوم کشور را دارد که این مسأله نشان دهنده علاقه مندی افراد به توسعه آموزشی استان است.
وی ادامه داد: اینکه در آموزش و پرورش رتبه دوم کشور رانداریم مربوط به غفلت ما از این حوزه بوده چرا که رتبه 21 برای استان خوزستان ضعف بزرگی است که باید برای کاهش آن تلاش کنیم.
استاندار خوزستان، بابیان اینکه اقدامات مطلوبی تاکنون انجام شده، بیان کرد: البته اینا قدامات کافی نیست و هنوز تا رسیدن به رتبه و جایگاه مطلوب نیازمند تلاش و اهمیت مسئولان به مقوله آموزش استان هستیم و باید دغدغه تمام مسئولان آموزش و پرورش استان باشد.
وی با اشاره به وضعیت تجهیزات مدارس در استان خوزستان اظهار کرد: برخی از روستاهای خوزستان کلاس های درسی طوری هستند که اصلا نمی توان نام کلاس را بر آنها نهاد.
شریعتی، خاطر نشان کرد: به دنبال تامین اعتبار برای تجهیز مدارس هستیم و این قول را می دهم که تا پایان سال 96 هیچ کلاس درس کانکسی و خشتی در استان وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امسال 28 مدرسه در مناطق حاشیه اهواز ساخته می شود، افزود: با توجه به اینکه مناطق حاشیه در خوزستان به لحاظ شرایط آموزشی و مدرسه مشکلات زیادی داشتند، با اعتبارات وزارت نفت ساخت این مدارس در مناطق حاشیه برنامه ریزی شده است.
استاندار خوزستان، با بیان اینکه 50 درصد هزینه ساخت این مدارس توسط اداره کل نوسازی خوزستان و 50 درصد دیگر اعتبار از وزارت نفت تامین می شود، ادامه داد: عملیات اجرایی این مدارس از هفته دیگر آغاز می شود.
وی تصریح کرد: اگر ساخت این تعداد مدرسه برای رفع نیاز استان کافی نباشد استانداری خوزستان آمادگی دارد در مناطق حاشیه ای اهواز و دیگر شهرهای استان نیز مدارس دیگری احداث کند.
شریعتی اذعان داشت: از 95 مدرسه ای که اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان ساخته است 70 مدرسه در هفته دولت امسال تحویل آموزش و پرورش شد و باقی مدارس نیز به زودی به بهره برداری می رسند.
وی خاطر نشان کرد: به این ترتیب امسال 385 کلاس درس در 95 مدرسه تحویل آموزش و پرورش خوزستان می شود.
نظر شما